A támogatottak is adományoztak a Marson + FOTÓK

ujszulott_alapitvany_adomanyozas01_kf

Formabontó módon most a támogatottak adományoztak a rászoruló családoknak. A Mars téri piac nagycsarnokában meghirdetett karácsonyi akcióval a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületét segítik, ezúttal a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat és a Senior Center adakozott.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, valamint a mintegy tizenkétezer szegedi nyugdíjast összefogó Senior Center munkatársai adták át ajándékaikat a nagycsaládosoknak a Mars téri piacon. „Különleges alkalom ez nekünk, akik tulajdonképpen mindig csak kérünk a társadalomtól, hogy a mentésünket segítsék. Végre most mi adhatunk egy kicsit vissza abból a sok jóból, amit a szegediektől kapunk az egész év folyamán” – fogalmazott a rendezvényen Pintér Sándor, a szegedi koraszülött mentők vezetője. Ezekkel a szavakkal adta át munkatársaival a két hatalmas doboz gyermekjátékot az alapítvány vezetője, Taryné Ágnesnek, a szegedi nagycsaládosok elnökének. A játékokon kívül több zsáknyi ruhát is gyűjtöttek az alapítvány önkéntesei. Orbán Zsuzsanna, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány önkéntes koordinátortól megtudtuk, első szavukra érkeztek a felajánlások, ami szerinte a legjobb helyre, a nagycsaládosokhoz jut el. Mint elmondta, bizonyára akadnak olyanok, akiknek kizárólag ebből az adománygyűjtő akcióból jut ajándék a karácsonyfa alá. A tizennyolc éves Oláh Bálint – aki az alapítvány közösségi szolgálatának önkénteseit koordinálja – portálunknak elmondta, egy közösségi oldalon is közzétett felhívást a gyűjtésről, és egy fiatal lány egyből jelentkezett, két zsáknyi plüssállatot adott oda a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány részére.

A program során még a Senior Center nyugdíjasai ajándékoztak, akik ruhaneművel, gyümölccsel, tartós élelmiszerrel kedveskedtek a családoknak. “Öröm, hogy a Senior Center tagjai is megértették, hogy vannak nálunk sokkal rászorultabbak, akiket segítenünk kell” – fogalmazott a rendezvényen Sikula Szabolcs, az Idősügyi Tanács tagja. Hozzátette: nem ez az első alkalom amikor jótékonykodnak, annak idején az árvízkárosultaknak és a vörösiszap-katasztrófa elszenvedőinek is segítettek.

Taryné Ágnes a SZEGEDma.hu-nak elmondta, a várakozásaikat messze felülmúlja a szegediek adakozókedve. A tartós élelmiszereket, gyümölcsöt és édességet természetesen még karácsony előtt eljuttatják a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének látókörében lévő családokhoz.

A Mars téri piac nagycsarnokának Cserzy Mihály utca felőli végén egészen december 23-áig várják a felajánlásokat, minden nap 8 és 13 óra között.

 

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. ági
    2014. december 19., péntek, 07:45
    Válaszolok

    30 évvel ezelőtt kislányként nyaranta nagypapámmal együtt garabolyból árultuk a barackot a Marx téren, majd a piac után filléres, pöttyös könyveket vettünk. Délután szedtük, este ötös ládákba soroltuk, majd éjszaka tata elvitte azt a Mezőkerhez. A legszebbeket a 3A +++ barackokat pedig két fűzfavessző garabolyban behoztuk a Piacra. Az első szerelmemmel, és a későbbi férjemmel is ott ismerkedtem meg. Azóta is amikor tehetem, minden héten járok ki. A legigazibb hely Szegeden. Ott minden pont az, aminek mutatja magát és az elmúlt 4 évben megbízható, tiszta és kulturált zöld környezet is, nyaranta friss, illatos öntözött gyep, bokrok, szökőkút… akik eddig vezették jó munkát végeztek, KÖSZÖNJÜK!!! még ha most alkalmatlannak is neveztetett a volt igazgató úr. Németh úrtól ezt a megszokott magas színvonalú munkát várjuk el a továbbiakban is. Sok sikert a munkához!!!