Vandál támadás érte a jeruzsálemi kétnyelvű héber-arab iskolát

2014. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Feltehetően zsidó szélsőségesek felgyújtottak egy tantermet a jeruzsálemi kétnyelvű héber-arab iskolában – közölte vasárnap a rendőrség. Több izraeli politikus elítélte az előző éjszakai vandál támadást. Tovább »

Kék Mókus Kupa: vasárnapi eredmények + FOTÓK

2014. november 30., vasárnap · 9 hozzászólás

11_30_kek_mokus_kupa26_gs

Véget ért a Kék Mókus Kupa első játéknapja, amely során két korosztályban, két helyszínen küzdöttek a csapatok.
Tovább »

Egyre több az innovatív kezdő vállalkozás Bécsben

2014. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Az utóbbi években egyre nőtt az innovatív kezdő vállalkozások száma az osztrák fővárosban. A Bécsi Gazdasági Ügynökség (Wirtschaftsagentur Wien) és a Bécsi Gazdasági Kamara (Wirtschaftskammer Wien) által készített felmérés szerint 2013-ban 8403 vállalkozásból 638 startup volt, vagyis 7,6 százalék volt az innovatív mikrovállalkozások aránya, míg 2010-ben ez az arány még csupán 5,2 százalék volt. Tovább »

Magyar borbisztró nyílt Berlinben

2014. november 30., vasárnap · Hozzászólok

A konyhaművészet mellett a kortárs magyar kultúra sok más oldalát is bemutató borbisztró nyílt Berlinben Budapest Calling néven. Tovább »

Két kettős keresztet állított a szegedi Jobbik + FOTÓK

2014. november 30., vasárnap · 13 hozzászólás

jobbik_keresztallitas_mj 009

Adventkor nyolcadik éve állít kettős keresztet Szegeden a Jobbik, idén Kiskundorozsmán a templom mellett, illetve az Anna-kútnál fogadja az arra járókat a párt keresztje, mellyel az ünnep valódi tartalmára és értékeire kívánják ráirányítani a figyelmet. Tovább »

Hétfői programajánló: Móra Akadémia, AIDS világnap, férfiak szexuális világa

2014. november 30., vasárnap · Hozzászólok

A_Ferfiak_szexualis_vilaga_foto

Elérkezett a december, az ünnepek ideje, a Napfény városa télen is számos érdekes programot kínál: bölcsész konferencia, Mikulás-adománygyűjtés, MOL–Pick évkönyv bemutatója, A férfiak szexuális világa előadás, quiznight. Tovább »

Fellobbant a láng a város adventi koszorújának első gyertyáján + FOTÓK

2014. november 30., vasárnap · 2 hozzászólás

advent_elso_gyertyaja25_gs

Vasárnap délután Botka László és Kiss-Rigó László gyújtotta meg a város adventi koszorújának első gyertyáját. A polgármester beszédében kiemelte, hogy az ünnep összeköti a sokszínű város minden lakóját, a megyéspüspök pedig advent programját is kihirdette: egy kicsit mindenkinek jobb emberré kell válni. Tovább »

Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

2014. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődött el vasárnap Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtése: a 1353-as számon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a szervezet munkáját. Tovább »

Elhunyt Héthy Apor, a Rádiózenekar volt zenekari igazgatója

2014. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Életének 71. évében váratlanul elhunyt Héthy Apor hegedűművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának egykori igazgatója – közölte az MTI-vel a Közszolgálati Kulturális Nonprofit Kft. vasárnap. Tovább »

Többfelé esővel, néhol havazással kezdődik a december

2014. november 30., vasárnap · Hozzászólok

Többfelé esővel, néhol havazással kezdődik a meteorológiai tél. December első napjaiban is többfelé fagypont alá süllyed a hőmérséklet, és néhol nappal sem lesz melegebb plusz 1 Celsius-foknál – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott előrejelzéséből. Tovább »

Következő oldal »