17 mázsa ismeretlen eredetű árut foglaltak le két Csongrád megyei piacon

zoldseg_paradicsom_paprika

Fokozottan vizsgálja a piacokon az őszi szezonális zöldségek, gyümölcsök minőségét és nyomonkövethetőségét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A hatóság országszerte figyelemmel kíséri az importőrök tevékenységét is. Tegnap Csongrád megyében is volt ellenőrzés, amelynek következtében összesen 1732 kg ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglalt le a hatóság.

A tavaly elfogadott élelmiszerbiztonsági stratégiának megfelelően több esetben a Nébih a társhatóságokkal, így elsősorban a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal együttműködve végzi az ellenőrzéseket, amelyek célja elsősorban a csalás, a hamisítás, az élelmiszergazdasági szektorban előforduló szabálytalanságok visszaszorítása, hogy kiváló minőségű, biztonságos, egészséges élelmiszer kerüljön a családok asztalára.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága a NAV-val közös ellenőrzést tartott tegnap a Szegedi Mars-téri, valamint a Dorozsmai Nagybani piacokon. Az ellenőrzés során a Nagybani piacon lengyel rendszámú teherautóról, lengyel nyelven beszélő árusok értékesítettek zöldséget, gyümölcsöt. A lefolytatott ellenőrzés során az alábbi áruk eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudták: 415 kg kaliforniai paprika, 1067 kg paradicsom, 100 kg körte, 90 kg lilahagyma, 40 kg zeller és 20 kg lilakáposzta.

A vonatkozó eljárásrend szerint, mint ismeretlen eredetű, ebből következően nyomon követhetetlen és teljes mértékben jelöletlen árut a hatóság a Szegedi Vadasparkkal kötött megállapodás alapján megsemmisíttette.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.