Tulipánmustra – gyönyörködjön a tavaszi Szeged szépségeiben! + FOTÓK

tulipan08_gsTöbb mint egy tucat, holland termelőktől származó tulipánfajta ékesíti tavasszal a napfény városát. Szeged terei mellett körforgalmakhoz és terelőszigetekhez is ültettek tavaly ősszel virághagymákat.

Szeged nemcsak a napfény, hanem bátran kijelenthetjük, hogy a tulipánok városa is egyben. A liliomfélék családjába tartozó hagymás dísznövény már kora tavasszal kibontja virágait, s jelzi, megérkezett a jó idő. Ez a Közép-Ázsiából származó virág Magyarországra a török hódoltság idején érkezett, melyet a legtöbb magánház udvara mellett Szeged közterein is láthatunk.

A Móra parkban például Lalibela fantázianevű tulipánban is gyönyörködhetünk, az Aradi teret pedig Purple Prince, vagyis lila herceg ékesíti. A Széchenyi téren is több fajta tulipán díszeleg, Széchenyi szobra előtt többek között Golden Parade, White Dream és Ollioules fajtákat láthatunk, IV. Béla szobrát pedig Lalibela és Apricot Impression veszi körül. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője portálunkat arról tájékoztatta, hogy városszerte mintegy 1200 négyzetméteren virágoznak a színpompás növények. Akárcsak tavaly, ezúttal is holland termelőktől rendelt a cég, mivel hazai virágspecialistáról nincs tudomásuk. „A tavalyi elvirágzott hagymákat felszedtük fajtánként, válogattuk és most erősödnek fel az ez év őszi ültetéshez” – részletezte az ügyvezető. Idén összesen több mint 56 ezer tő tulipánt láthatunk városszerte.

6 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  6. kertészke
  2014. április 4., péntek, 07:28
  Válaszolok

  Makrai valóban megérdemel egy nagy piros pontot! Csodálatosak a virágágyások, gondozottak a zöldterületek, mindenhol szorgoskodó munkásokat látni.

 • '>
  5. örökzöld
  2014. április 4., péntek, 06:38
  Válaszolok

  Makrai megérdemli az “Arany tulipán” díjat!

 • '>
  4. érzékeny
  2014. április 4., péntek, 06:37
  Válaszolok

  mert szép…még a körfogalmakban is tulipánok pompáznak.

 • '>
  3. érzékeny
  2014. április 3., csütörtök, 20:42
  Válaszolok

  Csodálatosak a képek!

 • '>
  2. taxis
  2014. április 3., csütörtök, 20:14
  Válaszolok

  Tényleg kalap le a Makrai vezette cég előtt. Naponta megyek kocsival keresztül-kasul a városon, és mindenhol kht.-s dolgozók és egyre szebb zöld területek.

 • '>
  1. martini35
  2014. április 3., csütörtök, 17:11
  Válaszolok

  Gyönyörűek!!
  Mintha nem láttam volna korábban ilyen pazar kerteket Szegeden. Csak jobban dolgozik a kht???!!!
  Senki nem vitatja Makrai hozzértését.