Szeged bronzérmes labdarúgóit látta vendégül a Közéleti Kávéház + FOTÓK

SZS20140128_veteran_labdarugok_kozeleti_kavehaz_008A „Veterán labdarúgás ma Magyarországon és itt Szegeden – ami a bravúr hátterében van” című előadásával folytatódott kedd este a Közéleti Kávéház sorozata. Az esemény házigazdája, Bagdi Sándor a 2013-as országos bajnokságon bronzérmet szerző szegedi veterán labdarúgókat látta vendégül a Szeged Étterem falai között.

Meghívott vendégként megjelent a szép számú publikum előtt Nógrádi Tibor, a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád megyei területi igazgatója, Dudás Tivadar, az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület Dél-kelet Régió koordinátora, a szegedi veteráncsapat alapító tagja, illetve Nagy Zoltán, a bronzérmes együttes csapatkapitánya.

Egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott személyesen ellátogatni a rendezvényre Őze Tibor, az MLSZ főmunkatársa, ám egy levél formájában igyekezett mégis üdvözölni Szeged 60 éven felüli labdarúgóit. „Talán megengedhető annyi elfogultság tőlem, hogy a kiemelkedő szereppel bíró és a legutóbbi országos fesztiválunkon is nagyszerűen szereplő szegedi csapat közelebb álljon a szívemhez, mint az átlag. Ez nem csak Csongrád megyei kötelékeim és barátaim miatt van így, hanem azért a példamutató hozzáállásért, amelyet Dudás Tivadar és Farkas Imre, illetve Nógrádi Tibor mutat a labdarúgás iránt” – idézett a levélből Bagdi Sándor a megjelentek számára.

SZS20140128_veteran_labdarugok_kozeleti_kavehaz_014

„A FIFA, az UEFA és az MLSZ határozott szándéka azt bebizonyítani, a labdarúgást óvodáskortól az élethossz végéig lehet űzni, úgy, hogy ez örömet okozzon a résztvevőknek és a nézőknek egyaránt” – fogalmazott már Nógrádi Tibor. Hozzátette, a magyar amatőr labdarúgás a 12. helyen áll Európa rangsorában, amiből a veterán labdarúgás oroszlánrészt vállal. „Ezeknek az eredményeknek akkor van értelme, ha ez a csapat nem csak a saját meccsein vesz részt a Csongrád megyei labdarúgásban, hanem ellátogat a többi bajnokira is, pár év múlva remélhetőleg már az NB I-ben. El kell a fiatalok között vegyülni, szeretni kell őket, mert a labdarúgásnak két célja van: a szeretet és a közösség. Ha ezen elvek mentén tudjuk szervezni a labdarúgást, akkor nagyon széles bázist tudunk majd kialakítani, aminek révén elindulhat egy komoly fejlődés” – zárta gondolatait az MLSZ területi igazgatója.

SZS20140128_veteran_labdarugok_kozeleti_kavehaz_010

Dudás Tivadar köszönetét fejezte ki a bronzérmet szerző csapat tagjai számára, hiszen, mint megfogalmazta, csodálatos érzés volt szegedinek lenni a gödöllői országos döntőn, ahogyan a hétfői napot is gyönyörű élményként élte át, amikor a szegedi veteránok Szeged város emléklapját vehették át. Nagy Zoltán kitért rá, a gárda 2009-es indulása óta szoros baráti kötelék alakult ki a játékostársak között, Farkas Imréről, az együttes edzőjéről pedig kifejtette, ő az, aki összefogja a társaságot, és jelentős részben az ő érdeme is, hogy egy jó közösség alakult ki a csapatban.

A bevezető gondolatok után Nógrádi Tibor nézői kérdésre válaszolva a Csongrád megyei labdarúgás kitörési lehetőségeiről ejtett szót. Elmondta, az elmúlt három évben komoly eredményeket értek el, amióta 2010-ben átvette a helyi futball körüli szövetségi munka irányítását, több mint két és félszeresére nőtt a csapatok száma, 140 gárda helyett ma már 373 együttes szerepel a különböző ligákban és korosztályokban. „Ez azonban csak a piramis alja, amelynek nincs azonban teteje. Csongrád megye a nemzeti bajnokságok tekintetében az utolsó előtti helyen áll. Papíron van egy NB III-as klubunk, ami Gyulán játszik, egyedül Nógrád megyében rosszabb a helyzet. Pedig van egy kétszázezres nagyvárosunk rengeteg egyetemistával és egy olyan múlttal, amely 1899-től a II. világháborúig számtalan komoly eredményt és több válogatott játékost vonultat fel” – világított rá a fő problémára.

SZS20140128_veteran_labdarugok_kozeleti_kavehaz_002

A kiváltó okok között megjelölte, hogy a szocializmus időszakában nem működött markáns gazdaság a városban, így a futballklubok mögé sem állt be egy komoly állami cég szponzorként, majd a rendszerváltás után sem akadt egy megbízható és jó szándékú vezető a helyi labdarúgásban. Mindezek hatására az infrastruktúra mára rendkívül rossz állapotba került, amiből kitörési lehetőséget a közgyűlés által már is támogatott leendő szegedi stadion jelenthet. Nógrádi Tibor elmondta, véleménye szerint az aréna három éven belül elkészülhet, ennek hatására pedig akár már tíz éven belül NB I-es csapattal büszkélkedhet majd a város.

7 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  7. tivadar
  2014. február 13., csütörtök, 20:03
  Válaszolok

  Sajnálom és el is vagyok keseredve egy ilyen méltatlan nyilatkozatók után ! Én az ördögel is cimborálok a Szeged Labdarugás sikeréért. sajnos most is vannak rossz súgók és bátortalan emberek : Aki nem tid segiteni de ártannoi anál többet. én már átéltem ilyet és ezt is át fogom élni. Szeged Veterán Válogatott Futbalistái 8 60 éven felüliek 9 Életüket kockáztatva bizonyitját Szegednek és az Országnak . Szegeden volt van és lessz labdarugás ! Csináják utánunk és ne akadályozzák a munkánkat. ( értse az akiknek szól – ezek vanak kevesebben !! – Hajrá Szeged , Mi iosmét bizonyitottunk most másokon van a sór ! Ne bántsák azokat akik tenni akarnak és tesznek is inkáb segitsenek bennünket és a Szeghed Labdarúgásátz egyaránt !!

 • '>
  2014. január 30., csütörtök, 08:00
  Válaszolok

  Janikám! Ezt a primitívséget elkerülhettük volna, ha beveszed a gyógyszered.

 • '>
  5. Kónya Zoltán
  2014. január 29., szerda, 22:23
  Válaszolok

  Janikám ez olyan méltatlan hozzád. A politikát idekeverni meg gusztustalan. A rendezvényen jelenlévők közül szerintem senki sem vitt neked fekete zászlót. Ha volt ilyen – én nem emlékszem – az olyan személy lehetett, (van egy tippem)aki soha sem tartozott a csapathoz. Ami pedig a Te szerepedet illeti, azt senki sem vonta kétségbe. Az viszont tény, hogy senki sem küldött el, Te hagytál ott bennünket köszönés nélkül. Ja és két garnitúra szerelésünket is elfelejtetted visszaadni. Persze, hogy ezt miért a nyilvánosság előtt kell megvitatni, azt Te tudod. Ne fáradj! Majd én szégyellem magam.

 • '>
  4. Feri
  2014. január 29., szerda, 17:26
  Válaszolok

  Tisztelt Tóth János Úr! Rövidesen itt lesz április 6.-a. Nem lesz több esélye a fekete zázlónak e téren! Hajrá szegedi foci!

 • '>
  3. Tóth János
  2014. január 29., szerda, 17:08
  Válaszolok

  Sosem felejtem el Farkas Imrének Halász Antalnak Tóth Lajosnak és többinek én szóltam hogy egy jó öregfiúk csapatot kell létrehozni az SZVSE pályán. Eleinte öten voltunk A Pálya minősége alkalmatlan volt . A kis kaput rá hálót és locsolást és mindent én csináltam.Nem érdekes.És képzeljétek el amikor az MSZP nyerte a választásokat és fociztunk ezek az emberek akik a képeken láttok fekete zászlót kihoztak a gyepre és odatették elébem foci meccs közben.Valószínű hogy ezért nem lehetek közöttük.

 • '>
  2. földrajzos
  2014. január 29., szerda, 09:36
  Válaszolok

  Bagdi Tanár Úr semmit nem változott! Örömmel láttam, jó egészséget kívánok neki!

 • '>
  1. Zebulon
  2014. január 29., szerda, 09:06
  Válaszolok

  NB1 tíz éven belül? Én hamarabb reméltem, miután ’90-91 óta nem játszott végig egy teljes idényt az első osztályban szegedi csapat.