Schiffer: a Fidesz ne nyúljon erőből a gyülekezési törvényhez!

2014. december 31., szerda · 2 hozzászólás

Felszólította a kormányt az LMP társelnöke, frakcióvezetője, hogy ha a gyülekezési törvény módosítását tervezi, erről kezdeményezzen ötpárti egyeztetést, és az állampolgári tiltakozás törvényes kereteit “ne próbálja meg erőből újraalkotni”.
Tovább »

Rendkívüli hidegre és ónos esőre figyelmeztet a meteorológia

2014. december 31., szerda · Hozzászólok

Tél a Balatonon

Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a szilveszter éjszaka várható rendkívüli hideg, valamint újév napjára az ónos eső veszélye miatt is. Néhol mínusz 20 fok is lehet.
Tovább »

Biztosítékmentességet kapnak az uniós pályázók a jövő évtől

2014. december 31., szerda · Hozzászólok

Január elsejétől biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és nincs köztartozása – olvasható a Magyar Közlönyben.
Tovább »

Gázrobbanásban égett le egy hétvégi ház Újszegeden

2014. december 31., szerda · Hozzászólok

tuzeset_ujszeged

Vélhetően gázrobbanás okozta a tüzet, amelyben leégett egy hétvégi ház szerda délelőtt az újszegedi Aranka utcában.
Tovább »

NGM: a lakhatási támogatást 2134 álláskereső vette igénybe

2014. december 31., szerda · Hozzászólok

Év végéig 2134 álláskereső vette igénybe a 2012. októberétől elérhető lakhatási támogatást, amelynek egyes szabályai januártól módosulnak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI érdeklődésére.
Tovább »

Kinevezték Deutsch Tamást az internetről szóló nemzeti konzultáció miniszterelnöki biztosává

2014. december 31., szerda · 11 hozzászólás

deutsch_tamas02_gs

Orbán Viktor kormányfő az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőt december 19-i hatállyal.
Tovább »

Útdíj: az LMP az Alkotmánybírósághoz fordulna

2014. december 31., szerda · Egy hozzászólás

Útdíj - A fizetõs szakaszokat jelzõ táblák kihelyezése az

Az LMP megkeresi a parlament másik két ellenzéki frakcióját, hogy együtt forduljanak előzetes normakontrollért az Alkotmánybírósághoz az útdíjról szóló rendelet miatt.
Tovább »

Kétmilliárd forinttal több jut jövőre a turizmusra a költségvetésből

2014. december 31., szerda · Hozzászólok

A turizmus közel 5 milliárd forintos kerettel szerepel a 2015-ös költségvetésről szóló törvényben, ami azt jelenti, hogy több mint kétmilliárd forinttal több jut jövőre az ágazatra – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott év végi interjújában. Tovább »

Csütörtöktől szabadon felhasználhatók a Radnóti-versek

2014. december 31., szerda · Hozzászólok

gyarmati_fanni11_gs

Többek között Radnóti Miklós költő, Antoine de Saint-Exupéry francia író és Edvard Munch norvég festő művei is közkinccsé válnak január 1-jével, a 70 éves szerzői jogi védelem lejártával. Tovább »

Magyarország turisztikai sikertörténetet ír az MT Zrt. szerint

2014. december 31., szerda · Hozzászólok

Magyarország turisztikai teljesítménye jelentősen meghaladja a világátlagot a Turisztikai Világszervezet adatai szerint, az év első nyolc hónapjában a külföldi turistaérkezések száma Magyarországra 7,6 százalékkal nőtt, miközben világszinten 4,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest – hangsúlyozta Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatója az MTI-nek adott év végi interjújában. Tovább »

Következő oldal »