Január 1-jével nő a minimálbér és a nyugdíj

Szerdától több, a családokat és a munkavállalókat is pozitívan érintő változás lép életbe: nő a minimálbér, a nyugdíj, bevezetik az gyed extrát és emelkedik a szociális és gyermekvédelmi dolgozók bére is – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

A nagyobb kormánypárt közleményében azt írta, tovább csökken a kiskeresetű családok adója, az intézkedés 270 ezer embert érint, a szülőknek több ezer, de akár több tízezer forinttal több marad a fizetéséből. Életbe lép a gyed extra nevű kedvezmény is, amely a közlés szerint ösztönzi az újabb gyermekvállalását, segíti a gyermeknevelést és kedvezőbb feltételeket biztosít a kisgyermekes szülők munkába állásához. A család jövedelme akár kétszeresére, háromszorosára is nőhet – hangsúlyozták.

Szerdától emelkedik a minimálbér is, amelynek összege 101 500 forint lesz, míg a szakmunkás bérminimum 118 ezer forintra módosul. A minimálbér 1 gyermek esetén nettó 76 ezer forint, két gyermek esetén 86 ezer forint lesz. A közfoglalkoztatottakkal kapcsolatban kiemelték, hogy náluk az inflációkövető béremelés és a kiskeresetűek adócsökkentése együttesen hat. A szakképzett közfoglalkoztatott garantált bére bruttó 99 100 forint lesz. Az alap közfoglalkoztatásért járó fizetés bruttó 77 300 forintra módosul.

A következő évtől 91 ezer szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozó bérét 5-11 százalékkal emelik, ez havi 6-17 ezer forintot jelent, ezt márciustól kapják meg januárig visszamenőleg. Emelkedik a nyugdíj mértéke is, január elsejétől az inflációt követő mértékben, 2,4 százalékkal nő a járandóság mértéke és ugyanennyivel emelkednek a rokkantsági és a rehabilitációs ellátások, valamint a baleseti járadék is. Emellett közel nettó 40 ezer forintra nő az emelt összegű ápolási díj és bevezetik a kiemelt ápolási díjat, amelynek összege közel nettó 48 ezer forint lesz.

Hangsúlyozták, hogy 2014 lesz az első év, amikor az eddigi rezsicsökkentő lépéseket teljes évben érezhetik és a Fidesz dolgozik a harmadik rezsicsökkentésen, amelyről várhatóan januárban döntenek.

12 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  12. alfa
  2014. január 1., szerda, 19:51
  Válaszolok

  Bárcsak a Jóisten ilyen tisztán látó Nemzeti
  Magyar emberekkel venné körül I. Fülkefor Őfelségét
  mint a Kurucinfó által Sváb Zsidóként aposztrofált
  Bayer Zsolt,vagy a sehol,még az utolsó ótvaros
  kocsmában sem jegyzett Gépész.Milyen könnyű lenne az
  élete Őfelségének.Szerencse,hogy a tisztánlátó
  Nemzeti Levelezőtagozatos Magyarság átlátja ennek
  az ócska,primitív komcsi bandának a szigorúan
  kisbetűs heller ágnes vezette ócska ármánykodását.
  Jól mondom Nemzeti Gépzsír Agyú Gépész ?

 • '>
  11. hógolyó viki
  2014. január 1., szerda, 15:29
  Válaszolok

  Kedves Magyar Márton !
  A cégünknél valóban nem volt négy éve béremelés!
  Egyébként ezért nem is a Géniuszt hibáztatom ,ezt sehol nem írtam ,ezt ön következtette ki a pici fejében .
  Ha jól nem is ,azonban valószínűleg megfelelően dolgoztam,mert huszonkilenc év alatt még nem távolítottak el.
  Nemcsak én ,hanem munkatársaim sem kaptak bérfejlesztést.
  Ott tartok ,ahol tartok munkatársaimmal együtt ,ez a mi belső gondunk a cégünknél.
  Azonban azt tartom arcátlannak ,hogy -amennyiben a pályakezdő minimálbér lassan utolér minket-a tisztességesen ledolgozott évtizedek megbecsülése vész a homályba.
  Egyéb ,kinyomozós, feljelentős ,elítélős ,rákosista fenyegetőzéseivel nem kívánok foglalkozni,mert azok egy kormányhű talpnyaló ovodás próbálkozásai.
  Ellenzéki szimpátiámat nem is tagadom ,jöhet a büdöskomcsizás Tisztelt Magyar Márton .A témával való foglalkozást ezennel részemről befejezettnek nyilvánítom.

 • '>
  10. Gépész
  2014. január 1., szerda, 13:30
  Válaszolok

  Nameg a műkörmösről.
  Karácsony előtt az ő esetére külön kitért Bayer Zsolt, nincs mit hozzátenni:
  “A második példa melyen keresztül Bayer Zsolt bemutatta a különbségeket, az Igrici települése és az ott élő, a média által sokat támadott nő esete, aki földbérletet nyert műkörmösként. „A médiában csak utóbbi tény nyert hangsúlyt. Én is leutaztam hozzá, hogy megnézzem magamnak, mi is a valóság. Ennek a nőnek a családja több generációs gazda volt, ő maga érettségi után szintén aranykalászos gazda minősítést kapott, középfokú jogi és gazdasági végzettsége is van, technikumba is járt, és mikor első gyermekével gyesre ment, nem segélyért állt sorba, hanem elvégzett egy műkörmös tanfolyamot, hogy dolgozni tudjon otthon. És felmerülhet a kérdés, hogy eddig miért nem tudott földhöz jutni sem ő, sem a családja? Mert a környékbeli földeket, mintegy 4 ezer hektárt bérbe adott a szocialista kormányzat egy olasz állampolgárnak, aki semmit sem csinált ezen a területen, azaz egyet mégis: a szoci potentátokkal járt vadászni, és évi 280 millió forintot markolt fel éves földalapú támogatásként. Ezt miért tették lehetővé a szocialisták? Mert ebből a 280 millióból jutott ennek is, annak is. Na és mennyi bérleti díjat fizetett 4 ezer hektárért? 150 ezer forintot. Abban az időben Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő egyszer sem ment Igricibe ezt az arcátlanságot kikérni magának, most azonban ott kampányol, fényképezget. Miután lejárt az olasz bérleti szerződése, jött az új kormány, és elkezdte bérbe adni másoknak ezt a 4 ezer hektárt, és itt jött képbe a gyes alatt műkörmösként dolgozó nő, aki 250 hektárért cserébe azt vállalta, hogy 120 szarvasmarhája lesz 2014, most 80 felett tart már, és a vemhességeket számolva bizony teljesülni fog ez a szám. És mennyi bérleti díjat fizet? 5 milliót forintot évente” – mesélte Bayer.”
  http://szegedma.hu/hir/szeged/2013/12/bayer-kigyomaras-utan-tartsunk-a-gyiktol-is.html#comment-283443

 • '>
  9. Gépész
  2014. január 1., szerda, 13:21
  Válaszolok

  Ajjajaj, támadnak az orkok! Mocskos Orbán meg szőlőbányák, diktatúra, meg elvették a nyugdíjakat aztán meg szétosztották a trafikosok közt, stb…
  Jézus Máriám, hát ezek nem unják még? 😛
  hógolyónak:
  mindenki annyi fizetést kap, amennyit dolgozik. Normális esetben. Miért kapna valaki csak azért többet, mert öregebb? Például ha egy szállítószalagról kell lekapkodni a ránézésre hibás termékeket. Ez a kapitalista világ ez ilyen. Ha kevés a pénz, akkor lehet bértárgyalni, és indokolt esetben nyilván eredményre is vezet. Néma gyereknek meg.., aztán bohóckodhat!
  Ja, meg az 500 ezer nehéz sorsú száműzött gazdasági menekültünk, akik többsége nagypofával pökhendiskedik hogy milyen f@sza gyerek, mert mennyit keres, meg angolul mossa a tányérokat, a lúzer hülye mérnök meg orvos meg itt szerencsétlenkedik egykétszázezer forintért… Sajnálom őket. De tényleg.. 😛
  Nyilvánvaló hogy a művelt ellenzéki (elég durva oximoron, 😀 ennél keményebb csak az lenne ha az ellenzéki helyett szocialistát írtam volna 😛 ) szemében Wass Albert értéktelen csepűrágó, az igazi az lenne ha heller ágin okosodnának a nebulók hazaszeretetből! 😛
  A maszop 8 év az maga volt a kánaán, a demokrácia csúcsa (2006 ősz, BP) meg a jóléti rendszerváltás. A nagy jólétbe mindenki annyi devizahitelt vehetett fel, amennyit akart, dübörgött is a gazdaság!.. 😛
  Volt nem lesz gázáremelés is meg 0,5% nyugdíjemelés (2007-ben) is, meg 20mrd eurós IMF hitel is. Mocskos Orbánék meg…

 • '>
  8. M&M
  2014. január 1., szerda, 12:16
  Válaszolok

  \\"HOGOLYÓ VIKI\\"!
  Azt tessék elmondani, hogy amiért a maga cégénél nem volt négy évig bérfejlesztés – maga írta – miért felelne az Orbán?!
  Netán nem e maga a hibás azért, hogy nem kapott béremelést?!
  Netán nem jól dolgozott?
  Magának is azt javaslom, mielőtt neki lát másokat mocskolni, kezdjen bizonyítékokat gyűjteni!

  Mert könnyen így járhat:
  gy munkatársam egy baloldali újság fórum rovatában kikezdte az egyik MSZP – s vezért.
  Valahogyan kiderült az ip címe és hát a bíróság lett a vége, elég komolyan megbírságolták, rágalmazás meg egyéb vétségek miatt!
  A másik, a véleménynyilvánítás szabadságát, a sajtószabadságot nem kell felcserélni a rágalmazással, mások rossz hírének keltésével és hasonló dolgokkal!
  Ha valamit állít, tessék bizonyítani!
  Ja, és ne tessék a nick name mögé bújva rágalmazni. Üdvözlettel: Magyar Márton

 • '>
  7. jozkó
  2014. január 1., szerda, 12:16
  Válaszolok

  2. hógolyó:

  Na már most ki vagy Te? – kérded.
  Megadtad a választ.
  Több mint 40 év gályázás után: gályarab.
  “Mert hogy szálljon – bár kalitja már kinyitva:
  rab madár is szegett szárnyon? ”
  Nagy “arcra esést” akkor élsz majd meg, ha kiszámítják a nyugdíjadat!
  Ha most valaki felteszi a kérdést, “jobb oldali lojalitással” miért bolygatom ezt a kérdést /is/ – kész a válaszom:
  A félre gombolt mellényt tisztességesen csak akkor lehet újragombolni, ha azt előbb kigombolják!
  Hogy akkor egy időre meztelenek leszünk?
  Sebaj, legalább az is meglátszik, amit a mellény idáig takargatott.
  Sok szégyellni valónk nincs, a seggünk már most is kilóg a gatyából! Mármint a többségé.
  A legordítóbb társadalmi igazságtalanságok megoldására nem az a módszer, hogy közben újakat termelünk helyettük!
  Akinek nem inge, ne vegye magára – de néhányan kezdhetnék az “átöltözést”!
  A most folyamatban lévő változásokkal lehet eredményes kampányt folytatni – és lehet is választást nyerni!
  Viszont nem mindenkinek érdemes meghosszabbítani a bérletét! Ritkítani kell az egereket a kamrában és nem szaporítani! Ha a vetőmagot is megeszik, nem lesz arataás!
  Ámbár jó páran sosem vetettek, de bőségesen aratnak!

 • '>
  6. M&M
  2014. január 1., szerda, 12:14
  Válaszolok

  “HOGOLYÓ VIKI”!
  Azt tessék elmondani, hogy amiért a maga cégénél nem volt négy évig bérfejlesztés – maga írta – miért felelne az Orbán?!
  Netán nem e maga a hibás azért, hogy nem kapott béremelést?!
  Netán nem jól dolgozott?
  Magának is azt javaslom, mielőtt neki lát másokat mocskolni, kezdjen bizonyítékokat gyűjteni!

  Mert könnyen így járhat:
  gy munkatársam egy baloldali újság fórum rovatában kikezdte az egyik MSZP – s vezért.
  Valahogyan kiderült az ip címe és hát a bíróság lett a vége, elég komolyan megbírságolták, rágalmazás meg egyéb vétségek miatt!
  A másik, a véleménynyilvánítás szabadságát, a sajtószabadságot nem kell felcserélni a rágalmazással, mások rossz hírének keltésével és hasonló dolgokkal!
  Ha valamit állít, tessék bizonyítani!
  Ja, és ne tessék a nick name mögé bújva rágalmazni.

 • '>
  5. M&M
  2014. január 1., szerda, 12:05
  Válaszolok

  Nos, nick name Halász uraság!
  Maga nem tud létezni mások rágalmazása, minden bizonyíték nélküli mocskolása nélkül?!
  Ön nem más, mint egy sunyi, nick name mögé újó rágalmazó!

 • '>
  4. M&M
  2014. január 1., szerda, 11:55
  Válaszolok

  Tisztelt hármas számú beíró, alias nick name Halász!
  Ön nem kevesebbet állít itt, mint, idézem:
  “Rabló fideszesek …”
  Na most kérdezem:
  A bizonyíték állítására?
  /tudja, aki állít, vádol, azt terheli a bizonyítás terhe!/
  Abban az esetben ha nem tud bizonyítani, akkor ön elkövette a nagy nyilvánosság előtti rágalmazás tényét, ami bűncselekmény.
  Halász “úr” legközelebb gondolkozzon mielőtt leír valamit!
  Tudja, nem úgy működik ám a világ, hogy össze – vissza verjük a billentyűt, meggondolatlanul!
  Netán gondolkozzon.
  Magyar Márton

 • '>
  3. Halász
  2014. január 1., szerda, 11:25
  Válaszolok

  Rabló fideszesek nagyon választást akarnak nyerni, hogy ne kelljen bíróságra menni?

 • '>
  2. hógolyó viki
  2014. január 1., szerda, 10:43
  Válaszolok

  Namármost itt vagyok én !
  Ledolgoztam egyfolytában negyven és fél évet.
  Az egy dolog ,hogy spéciel az én cégemnél négy éve nem volt bérfejlesztés.
  Az viszont már csúcsos ,hogy a holnap kezdő elsőmunkahelyes munkavállaló a kötelező minibálbérével lassan a nyakamra hág.
  Félreértés ne essék ,nem tőle sajnálom,viszont kérdezem mély felháborodással és némi joggal:mi lesz az én megbecsülésemmel negyven év gálya után ?
  Namármost ki vagyok én ?
  Gyanítom ,hogy egy szerencsétlen bohóc Rabolós Viki országában.

 • '>
  1. alfa
  2014. január 1., szerda, 08:10
  Válaszolok

  Szó nincs választási szavazatvásárlásról !
  I,Fülkefor őfelsége most tudott erre megfelelő
  fedezetet kifacsarni a rablómultik,rablóbankok
  emútnyócévbe,a szocialisták és liberálisok,de
  elsősorban a Gyurcsány-Bajnai (népszerű nevén
  Gyurnai)kormányok által a Magyar Emberek elrabolt
  javaiból vastagra hizlalt pénztárcájából.
  Jól mondom Cicvarek ?
  Nemsokára eldöntheted Cicvarek pubi,vissza hozod
  a nyugdíjat,gyest,gyedet,földet,trafikot és nem
  utolsó sorban nyugdíjpénztári vagyont ellopó,az
  Uniót szolgamód kiszolgáló,bukottbaloldali (fújj)
  Gyurnai bandát,avagy továbbra is megtartod az
  édesdrágajó I.Fülkefor királyt a trónján ?
  Nézd reálisan Cicvarek ! I.Fülkefor kőbe véste a
  Szépfogú Szenátor Asszony segítségével a magán
  nyugdíjpénztáradat.Létrehozta a közmunkaalapú
  társadalmat.Hívó szavára hazajött 500-ezer fiatal
  Nemzeti Magyar munkavállaló nyugat Európából.
  Megmentette a bankok karvalytőkéje által sanyarú
  szenvedést elviselő,kis és közepes vállalkozásokat,
  jelesül a Közgép nevűt.A családi kis paraszti
  gazdaságokat,Mészáros Lőrinctől a Műköröm Építő
  Kisasszonyig földhöz és trafikhoz juttatta.
  Új alapokra helyezte Wazsalberd oktatását.
  Teljes reformot hajtott végre az egészségügyben,
  ma már sem beteg,sem orvos nem fordul elő azon a
  területen.(Csak jól megfizetett rezidensek vannak,
  ők végzik a csaló,magukat pénzért lerokkantosító
  kommunisták szelekcióját.)Ezeknek a vívmányoknak
  a megőrzése a tét Cicvarek ! Szerencsére nem kell
  gondolkodnod Cicvarek,megalkotta I.Fülkefor az új
  szavazási (nem választási,haggyá mán)törvényt.
  Ennek az a lényege kedves Cicvarek,hogy a Haza,
  az ő levelezőtagozatos polgáraival nem tud,még
  véletlenül sem,veszíteni. (A Haza többé már soha
  nem lehet ellenzékben !) Így Cicvarek szavaznod
  sem kell ! Ne rettegj,nem ül többé a nyakadra a
  gaz Gyurnai !Viszont a vásárhelyi lányos anyák
  számára változatlanul a Lézerblokkolós Megyeijogú
  Balázs és az ő swájci frank alapú bankbetétje a
  legjobb parti. Erre mérget is vehetsz Cicvarek.