Keddi programajánló: Startol az Őszi Kulturális Fesztivál!

2013. szeptember 30., hétfő · Hozzászólok

fotokiallitas08_gsVadász Sándor és Vadász Anna fotóiból nyílik kiállítás a rektori hivatalban, ezzel veszi hivatalosan kezdetét a XVIII. Őszi Kulturális Fesztivál. Este a Millenniumi Klubban diaporámákat láthatnak az érdeklődők, míg a Zéróban koncert lesz. Tovább »

Új Mindszenty-kötetek a hercegprímás amerikai levelei nyomán + FOTÓK

2013. szeptember 30., hétfő · Hozzászólok

ismeretlen_mindszenty_dokumentumok_konyvbemutato16_gsAmerikai elnököknek és külügyminisztereknek írt leveleiből Mindszenty József életének új mozzanatai válnak ismertté Somorjai Ádám és Zinner Tibor kötetei révén. A szerzőpáros hiánypótló könyveit az SZTE Rektori Hivatal épületében mutatták be. Tovább »

Futsal: elmaradt a bravúr, nem bírt a Berettyóval az UTC

2013. szeptember 30., hétfő · 2 hozzászólás

utc_berettyoujfalu08_gsAz első félidő hajrájában két elkerülhető gól megpecsételte a foghíjas UTC sorsát a bihariak otthonában, a második félidei feltámadás is kevésnek bizonyult.
Tovább »

Több mint 153 milliárd a pedagógus életpálya-modellre

2013. szeptember 30., hétfő · Hozzászólok

Több mint 153 milliárd forint többlettámogatással számolhat a köznevelés a pedagógus életpálya-modell bevezetésének első teljes évében, 2014-ben – egyebek között ezt tartalmazza a jövő évi büdzsé tervezete, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn nyújtott be. Új tételként lépett be a hit- és erkölcstan oktatásának finanszírozása is. Tovább »

Jövőre adómentes lenne a bankkártyás fizetés

2013. szeptember 30., hétfő · Hozzászólok

Az origo.hu értesülése szerint a bankadót jövőre is fizetnie kell a pénzügyi szférának, a bank- és hitelkártyás fizetések utáni tranzakciós adóról viszont valószínűleg lemond az állam, hogy így harcoljon a feketegazdaság ellen. A kormány ugyan megengedné a bankoknak, hogy felszabadítsák az általános kockázati céltartalékukat, cserébe kérné az összeg 19 százalékát – írta a portál a birtokába jutott jövő évi adócsomag tervezete alapján. Tovább »

A Fidesz székháza előtt gyújtottak gyertyát a hajléktalanokért (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2013. szeptember 30., hétfő · 36 hozzászólás

demonstracio02_gsA szegedi Fidesz székháza elé vonult civilek demonstráltak a szabálysértési törvény tervezett módosítása miatt, mely a hajléktalanok közterületen való tartózkodását korlátozná. A demonstrálók gyertyákkal emlékeztek meg a hidegben halálra fagyott hajléktalanokra. Tovább »

Halász János: 2014-ben is növekszik a kulturális büdzsé

2013. szeptember 30., hétfő · Hozzászólok

Több mint 2,4 milliárd forint kulturális célú többlettámogatás szerepel a 2014-es év költségvetési tervezetében az ideihez képest – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára hétfőn az MTI-nek. Tovább »

Békemenet lesz október 23-án

2013. szeptember 30., hétfő · 6 hozzászólás

bekemenet08_gsBékemenetet szervez október 23-ra Budapesten a Civil Összefogás Fórum (CÖF). Tovább »

A kábítószer-fogyasztás megelőzésére 355 millió forintot javasolnak

2013. szeptember 30., hétfő · 2 hozzászólás

A kábítószer-fogyasztás megelőzésére jövőre az ideihez képest 45 millió forinttal többet, 355 millió forintot fordítanának a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslat szerint. Tovább »

Rendszerbe állt a Csongrádi Járás Önkéntes Mentőcsoportja

2013. szeptember 30., hétfő · Egy hozzászólás

0928cson12A szombaton végrehajtott gyakorlattal rendszerbe állt a Csongrádi Járási Mentőcsoport, amely a feladatok végrehajtása során bizonyította, hogy képes ellátni a területen fellépő ár- és belvízi jelenségekkel szembeni védekezést. Tovább »

Következő oldal »