Geocaching, meteorológia és terepgyakorlat a GeoUnin

Nyári tehetséggondozó földrajzegyetem indult középiskolások számára az SZTE TTIK Földrajzi és Földtani Tanszékcsoportja szervezésében június 26-án.

Az ötnapos műhelymunkán 21 szegedi középiskolás diák vesz részt, akik a programok során bepillantást nyerhetnek az egyetemi oktatás világába. Megismerkednek az oktatókkal, a tanszékeken zajló kutatásokkal, módszerekkel, eszközökkel, amelyekkel eddigi tanulmányaik során még nem találkoztak. A diákok előadásokon és terepgyakorlatokon is részt vesznek. Különböző terepen és laboratóriumokban alkalmazható vizsgálati módszerekkel ismerkednek, bepillantanak a földrajz új, digitális világába, korszerű geoinformatikai módszereket próbálnak ki, játékos geocachingen vesznek részt. Előadást hallgatnak Magyarország természeti földrajzáról, és megismerkednek a Szeged környéki táj értékeivel és környezeti
problémáival. Tanteremben és a gyakorlatban is ismerkednek a
klimatológiával-meteorológiával, különleges időjárási jelenségek fotózásának fortélyaival, illetve talajszelvényeket mintáznak meg terepen és vizsgálnak meg laboratóriumban. Végezetül látogatást tesznek a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságánál, ahol a régió védett értékeit mutatják be nekik. A diákok élményei nyomon követhetőek a www.geoszeged.blogspot.com oldalon.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.