Lappangónak gondolt Benczúr-képet azonosítottak a szegedi múzeumban

2013. június 30., vasárnap · Hozzászólok

Benczur_Matyas es Beatrix eskuvojeA művészettörténeti közélet lappangóként tartotta nyilván Benczúr Gyula Mátyás és Beatrix esküvője című képét. A szakértők úgy vélték, magángyűjteményben lappanghat Benczúr értékes műalkotása. A szegedi múzeum Benczúr-tárlatára készülve Nátyi Róbert művészettörténésznek sikerült azonosítania a rejtélyes sorsú festményt. A mű megvan, korábban valóban magángyűjteményben volt, az alkotás 1997-ben a Lucs gyűjtemény más darabjaival együtt került a Móra Ferenc Múzeumba. Tovább »

Kajak-kenu: szegedi bronz is az arany- és éremesőben Poznanban

2013. június 30., vasárnap · Hozzászólok

Vasárnap délután újabb 2 arany-, és egy bronzérmet is szereztek a magyar ifik az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon, amelyen győzött az U23-as női kenu páros és ugyanebben a korosztályban, 200 méteres kenu egyesben Lakatos Zsanett is Európa-bajnok lett.
Tovább »

Hétfői programajánló: Szabadtéri közönségtalálkozó, Rádió Mi adáskezdő ceremónia

2013. június 30., vasárnap · 2 hozzászólás

hegedusdgeza_szabadteri_leanyvasarAz Agórában gyermekelőadás lesz, délután a Leányvásár közönségtalálkozójára invitálják az érdeklődőket, míg este a Jazz Kocsmában Rádió Mi adáskezdő ceremónia részese lehet bárki.
Tovább »

Bánsági települések magyar közösségei tanácskoztak

2013. június 30., vasárnap · Hozzászólok

Nyolc szerbiai és 12 romániai bánsági település magyar közösségeinek a képviselői tanácskoztak pénteken és szombaton a Temes megyei Buziásfürdőn – közölte vasárnapi hírlevelében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).
Tovább »

PDSZ: egyszerre vezessék be a pedagógus-életpályamodell minden elemét!

2013. június 30., vasárnap · Egy hozzászólás

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt kéri a kormánytól, hogy egyszerre vezesse be a pedagógus-életpályamodell minden elemét – közölte Mendrey László, a PDSZ elnöke vasárnap az MTI-vel arra reagálva, hogy nem sokkal korábban Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter bejelentette: lesz pedagógus béremelés szeptember 1-jétől. Tovább »

Július első napjaiban visszatér a 30 fokos meleg

2013. június 30., vasárnap · Hozzászólok

Július első napjaiban visszatér a 30 fokos meleg, emellett elszórtan lehetnek záporok, zivatarok, de egyébként sok napsütésre lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap közzétett középtávú előrejelzéséből. Tovább »

Hátország: másodszor is bajnok lett júniusban a Koczka Kézisuli + FOTÓK

2013. június 30., vasárnap · Hozzászólok

koczkakezisuli_001Június eleji győzelmét követően hazai pályán is nyerte meccseit, így megismételte bajnoki címét a Kocka Kézisuli U7-es csapata a régiódöntőben.
Tovább »

Csaknem kétszáz határsértőt fogtak el Csongrád megyében

2013. június 30., vasárnap · Hozzászólok

Huszonhét csoportban összesen 186 határsértőt fogtak el Csongrád megyében egy nap leforgása alatt – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel. Tovább »

Kerékpáros baleset a Vedres utcában – szemtanúkat keres a rendőrség

2013. június 30., vasárnap · 2 hozzászólás

Egy kerékpáros férfi elé lépett egy gyalogos Szegeden. Az előbbi kórházba került, az utóbbi elment a helyszínről. A rendőrség keresi a szemtanúkat és a gyalogost – írja a police.hu.
Tovább »

MSZP: az ingatlanadót a Fidesz vezette be

2013. június 30., vasárnap · 2 hozzászólás

Az MSZP szóvivőjének közlése szerint az ingatlanadót nem az MSZP készül bevezetni, hanem a fideszes önkormányzatok vezették be telek- és építményadó formájában. Török Zsolt ezzel Hoppál Péter Fidesz-szóvivő vasárnapi kijelentésére reagált, amely szerint a baloldal – hatalomra jutása esetén – csökkentené vagy megszüntetné a bankadót, a kieső bevételt pedig országos ingatlanadó kivetésével pótolná.
Tovább »

Következő oldal »