Sport

Karate: sikeres magyar szereplés a korosztályos Eb-n

Karate: sikeres magyar szereplés a korosztályos Eb-n

2013. február 11., hétfő
Karate: sikeres magyar szereplés a korosztályos Eb-n

Öt magyar érem, közte két arany született az utánpótláskorú karatésok hétvégi törökországi Európa-bajnokságán, amelyen minden idők legsikeresebb korosztályos szereplését produkálták a piros-fehér-zöld színek képviselői.

A hazai szakszövetség hétfői tájékoztatása szerint a Konyában rendezett viadalon a kadettek (14-15 évesek), a juniorok (16-17) és az U21-es korosztály legjobbjai mérték össze tudásukat formagyakorlatban és küzdelemben, s ez utóbbiban állhattak a magyarok öt alkalommal is a dobogóra. A juniorkorú lányoknál az 53 kg-os

Nógrádi Nicol

, a kadetteknél pedig az 54 kg-os

Bousseba Aicha

egyformán Európa-bajnok lett, továbbá harmadik helyen végzett az U21-esek között

Csák Klaudia

(60 kg), a juniorok mezőnyében

Győriványi Renáta

(59 kg), a kadettek versengésében pedig

Ardai Bálint

(57kg). Jobb eredmény még soha nem született világversenyen a magyar karate 40 éves történetében. Az öt éremmel Magyarország a nemzetek versenyében - Törökország, Anglia és Spanyolország mögött - a negyedik helyen zárt. Májusban Budapesten felnőtt Európa-bajnokságot rendeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.