Idén 1370 embert sikerült újraéleszteni

2012. december 31., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Idén összesen 1370 embert élesztettek újra az Országos Mentőszolgálat dolgozói – jelentette be Győrfi Pál szóvivő a mentőszolgálat hagyományos szilveszteri budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: azt tervezik, hogy létrehoznak egy egységes defibrillátor-adatbázist, amely hozzájárulhat még több sikeres újraélesztéshez.

A szóvivő azt mondta, bár a következő évben “szeretnének kevesebbet dolgozni”, természetesen jövőre is teljes készültségben dolgoznak az Országos Mentőszolgálat dolgozói. Ugyanakkor remélik, hogy jövőre egészségesebb életmódot folytatnak, óvatosabbak és szerencsésebbek lesznek az emberek.

Golopencza Pál, a közép-magyarországi régió mentésirányítás-vezetője közölte: szilveszterkor a mentők megerősített szolgálatot adnak – például Budapest belvárosában -, és a mentésirányításban is többen dolgoznak.

A várható balesetek közül kiemelte a petárda, illetve rakéta okozta sérüléseket. A mentők azt kérik, hogy ezeket a pirotechnikai eszközöket fokozott körültekintéssel, olyan helyen használják, ahol nem okozhatnak balesetet, ezek ugyanis súlyos égési, illetve roncsolt sérülésekkel járhatnak.

Golopencza Pál felhívta a figyelmet a mértéktelen alkoholfogyasztás súlyos következményeire és a várhatóan nagyon hideg éjszakára is. Senki ne hagyja egyedül társát az utcán, s ha valakihez mentőt hívnak, ne tegyék le rögtön a telefont, hanem hallgassák végig a diszpécser utasításait, tanácsait – ajánlotta a mentésirányítás vezetője.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig egy hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.211.104.247 IP címről szól hozzá.

  • 1. John hozzászólt ekkor: 2015. december 14., hétfő, 09:14
    Válaszolok

    O ez hogy lehet? Előszf6r fagy volt, hogy november 19., azte1n a hivolatas honlapon az van kint hogy december 17! :S e9n ezt me1r nem e9rtem…Ti tudtok erről vmit?

Ugrás az oldal tetejére