Kultúra

SZIN-line: Punnany Massif - a szegedi az egyik legjobb közönség

SZIN-line: Punnany Massif - a szegedi az egyik legjobb közönség

2012. augusztus 23., csütörtök
SZIN-line: Punnany Massif - a szegedi az egyik legjobb közönség

Koncert után beszélgettünk a Punnany Massif zenekarral, akik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek - nem csak a fiatalok körében.

Három nagylemezük jelent meg eddig: 2006-ban a Körkorkép, 2010-ben a ShenKick, 2011-ben pedig a SunKick. Az első videoklipet a Telik című dalhoz készítették, mely azóta a 2009 végén rendezett hiphop.hu díjátadón az Év Dala lett.

- Hatalmas ünneplés fogadta önöket a SZIN-en. Hogy tetszett a szegedi közönség?

Felcser Máté (Rendben Man): - Szegedet mindig is nagyon szerettük, pont ezért, mert ilyen nagyon csápolós, szurkolótáborszerű közönsége van. Szerintem a szegedi az egyik legjobb közönség az országban. Mi pécsiek vagyunk, nekünk az a hazai pálya, de Szegedre is szinte hazajárunk, nagyon szeretjük. Sokszor felléptünk a JATE klubban is. Farkas Roland (Wolfie): - Szeged csak úgy egyszerűen szép. Minden szép: szépek a terek, szépek a lányok, szépek a fák. Nagyon szeretjük ezt az országrészt. Még Kecskemétet is idec sorolhatom, oda is szeretünk járni, de Szeged az majdnem annyira a szívünkben van, mint Pécs.

- Említették a JATE Klubot, a közelmúltban is felléptek egy kiváló hangulatú koncerten, akkor is óriási sikert arattak...

F. M.: - Igen, valóban óriási élmény volt számunkra is. A JATE Klub révén kerültünk Szegedre, mivel már többször is léptünk fel a szegedi egyetemisták közkedvelt szórakozóhelyén, örömmel fogadtuk az újabb felkérést. Az ország egyik legjobb klubja, ezt bizton állíthatom.

- Gombamód szaporodnak manapság a fesztiválok. Sok helyen megfordul a Punnany Massif?

F. R., F. M.: - Hegyalja, Sziget, Fishing on Orfű, Balaton Sound, Volt, Veréb, EFOTT... Nagyon sok helyen, igazából minden olyan jellegű fesztiválon, ami utcazeneszerű, zenei, városi, megyei megmozdulás, ott voltunk idén a legkisebbtől a legnagyobbig. Csak a nyáron körülbelül 35-36 koncertünk volt, azoknak a rendezvényeknek, amelyeknek a nevében a 'fesztivál' szó szerepel, 90 százalékán mi is felléptünk.

- Egy régebbi Showder klub részben Kiss Ádám említette, hogy hallgasson mindenki Punnany Massifot...

F. R.: - Mi azóta hallgatunk Punnany Massifot, amióta Kiss Ádám először mondta, megfogadtuk a tanácsát. Eljárunk minden koncertjükre a fiúknak... F. M.: - A viccet félretéve, jól ismerjük Ádámot, volt, hogy születésnapi buliján is felléptünk. Amikor időnk engedi, akkor gyakran összefutunk, ápoljuk a kapcsolatot. Kölcsönösen tiszteljük egymás munkáját.

- Sokak számára ekkortól váltak igazán ismert zenekarrá, s a Telik című számuk miatt pedig sokan megszerették önöket. Mit kell tudni erről a dalról?

F. M.: - Ez volt az első videoklipje a zenekarnak, és a ShenKick lemezre szerettük volna rátenni, de végül nem került rá a szerzői jogok miatt. Viszont elterjedt, és megnyerte a hiphop.hu oldalon az Év Dala címet. Idén egyébként a Campus Fesztiválon a már emlegetett

Kiss Ádi

elénekelte a szám első verzét - több-kevesebb sikerrel.

- Mikor láthatjuk, és láthatja a közönség a Punnany Massifot legközelebb itt a Tisza-parton?

F. R.: - Sokszor járunk Szegeden, a fesztivál időszakot is beleszámítva, évente legalább 3-4 koncertünk biztosan van errefelé. F. M.: - Annyi talán nincs, viszont a SZIN-en most voltunk először, úgyhogy ez számunkra nagy felüdülés, egyrészt azért, mert víz mellett, a Tisza mellett vagyunk, másrészt pedig azért, mert eddig még nem is láttuk, hogy ilyen kiváló strandoló része van a városnak, ezt tök jól megcsinálták. Ezzel kicsit kitűnik a fesztiválok közül.

Csala Zsófia Zita

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.