Sport

Olimpia: elfújták a spanyoloknak, bronzért megy a Merész-csapat (FRISSÍTVE)

Olimpia: elfújták a spanyoloknak, bronzért megy a Merész-csapat (FRISSÍTVE)

2012. augusztus 7., kedd
Olimpia: elfújták a spanyoloknak, bronzért megy a Merész-csapat (FRISSÍTVE)

Jelentős játékvezetői támogatás révén Spanyolország ismét legyőzte a magyar női vízilabda-válogatottat a londoni olimpián, ezúttal az elődöntőben, így a mieink a harmadik helyért játszhatnak csütörtökön Ausztráliával.

Hatalmas fogadkozással ugrottak a vízbe

Merész András

szövetségi kapitány együttesének tagjai az olimpiai női vízilabdatorna második elődöntőjében a spanyolok ellen. A két gárda összecsapásának külön pikantériája volt, hogy a csoportban a két csapat már találkozott, akkor a magyarok gyenge játékát kétgólos győzelemmel torolták meg a hispánok (11-13).

Espar

és

Pena

két találatával gyorsan elhúztak a kéksapkás spanyolok, ám Antal Dóra révén sikerült szépíteni, s ha a játékvezetés kevésbé részre hajlóbb az ellenfél javára, talán még egyenlíteni is sikerült volna a negyed vége előtt... A folytatásban aztán a vitatható ítéletekkel továbbra is támogatott ibériaiak állva hagyták a mieinket - hiába kért időt Merész András - sorra betaláltak a gyenge napot kifogó

Bolonyai Flórának

, akit a szünet előtt az egri

Gangl Edina

váltott a "ketrec" előtt.

Szücs Gabriella

tudott csak betalálni míg 7-3-ra elment az ellenfél, majd a játékrész végére Antal büntetőből, a szentesi gólzsák

Keszthelyi Rita

akcióból vette be a spanyol kaput, így sikerült valamelyest felzárkózniuk a mieinknek (5-7). Fordulás után már harmadszor hozták el Penáék a labdát, ám összeszedettebb védekezést mutatott be a magyar csapat, támadásban pedig

Bujka Barbara

szemfülesen ellőtt labdája nyomán már egy gólra zárkózott fel a Merész-csapat.

Tarrago

révén ismét kettővel mentek a spanyolok a sokadik kétes bírói ítéletet követően, majd Ganglnak kellett megakadályoznia, hogy újra elhúzzon az ellenfél. A balkezes hispán erősség Pena kipontozódását követően

Drávucz Rita

káprázatos találattal hozta vissza a reményeket, majd latinos temperamentummal mutatott a táblára, hogy az aránytalan kiállítások dacára is meccsben vannak a magyarok! Spanyol kapufát és Bujka védett lövését követően Espar ismét betalált, így a mieink ismét futhattak az eredmény után. Drávucz nagy helyzetben ellőtt labdája a blokkról ment ki, majd egy jó védekezés után egy Antal távoli, sistergős magyar bombáját kellett

Ester

kapusnak hárítania (7-9).

Az utolsó negyed elején

Csabai Dórát

menetrendszerűen kiállították, amivel ki is pontozódott, majd Gangl és a kapufa óriási szerencsével védett. Espar is a kipontozódás sorsára jutott a magyar ellentámadás során, ám Kisteleki Dóra nem tudta kihasználni a fórt, blokkba lőtt. A mérkőzés elejéhez képest sokat javult a magyar védekezés, többet támadtak a mieink. Páros kiállítás után is előnybe került a magyar csapat, de 5 a 4 ellen eladtuk a labdát.

Meseguert

büntetett azonnal, de túl közelről, a játékvezetők annulálták találatát. Ezt sem sikerült kihasználni, a spanyol védekezés tartotta a kétgólos különbséget, miközben ment az idő, ráadásul

Garcia

révén 4 perccel a vége előtt újra háromra nőtt a különbség. Újabb Merész-időkérés után Bujka gyatra lövése, majd egy kapufa képében folytatódott a magyar balsikerszéria. A negyed magyar gólcsendjét Drávucz törte meg, kiállítását követően pedig a blokk hárította az ibériai fórt. A játékvezetés botrányos maradt a végjátékra, az utolsó két percben egyszerűen nem hagyták támadni a magyar csapatot, miközben védekezésben sorozatosan kiállításokkal sújtották Tóth Ildikóékat. Az utolsó pillanatokban egy felúszás után a sípmesterek néma beleegyezésével

Czigány Dóra

még kozmetikázhatta az eredményt ám ez már nem változtatott a tényen: Spanyolország játszhatja az Egyesült Államok válogatottjával a finálét az olimpiai aranyért, a Merész-lányok Ausztrália ellen készülhetnek a bronzmeccsre.

Olimpiai női vízilabdatorna, elődöntő:

Magyarország - Spanyolország 9-10 (1-2, 4-5, 2-2, 2-1)

Vízilabdacsarnok, 5000 néző, vezette: Dragan Stampalija (horvát), Massimiliano Caputi (olasz)

Magyarország:

Bolonyai Flóra - Czigány Dóra 1, Antal Dóra 2, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella 2, Takács Orsolya, Drávucz Rita 2, Keszthelyi Rita 1, Tóth Ildikó, Bujka Barbara 1, Csabai Dóra, Menczinger Katalin, Gangl Edina (kapus) Spanyol gólszerzők: Espar 4, Pena, Tarrago 2-2, Meseguert, Garcia. Merész András szövetségi kapitány:

"Büszke vagyok a csapatomra. Körülbelül egy éve játszottunk a spanyolokkal, amikor azt mondtam, ez a két együttes lesz a jövő csapata, most mindkettő éremért játszhat az olimpián. Nekünk nehezebb lesz a bronzért játszani, mint az aranyért lett volna, ráadásul az ausztrál válogatott semmivel sem rosszabb, mint a döntős amerikai. Az itteni szurkolók és az otthon értünk szorítók azonban megérdemlik, hogy a csapat a szívét-lelkét kitegye a bronzmeccsen. Ez ma is megtörtént, de az akarás talán görcsösségbe ment át. Vereség után nem illik a játékvezetőkkel foglalkozni, saját magunkkal kell."

Takács Orsolya:

"Jobbak voltak a spanyolok, jobban elviselték a terhet, hogy döntőbe lehet jutni. Az előnyök kihasználásán is múlt, a védekezésünk a meccs második felére összeállt, feljöttünk egy gólra, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Meg akarjuk szerezni a bronzérmet!"

Drávucz Rita csapatkapitány:

"Az elején elengedtük őket, nem kellett volna. Az utolsó negyedben is küzdöttünk, akartunk, de támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk, így én is. Maradt a bronz lehetősége, harcolni fogunk érte."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.