Sport

Kézilabda: megkezdte a felkészülést a Pick Szeged + FOTÓK

Kézilabda: megkezdte a felkészülést a Pick Szeged + FOTÓK

2012. július 18., szerda
Kézilabda: megkezdte a felkészülést a Pick Szeged + FOTÓK

Nyáron három nemzetközi felkészülési torna is a programban

Szerda délelőtt belevágott felkészülési programjába a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata is. Ancsin Gáborék erőnléti edzéssel kezdtek, a nyár folyamán pedig három nemzetközi felkészülési tornára is utaznak.

Fél tizenegytől tartott megbeszélést a magyar és külföldi olimpiai kerettagokat nélkülöző gárdának -

Mikler Roland, Zubai Szabolcs

és

Vadkerti Attila

a magyar,

Rajko Prodanovic

a szerb,

Jonas Erik Larholm

a svéd nemzeti cspaattal készül az ötkarikás játékokra -

Skaliczki László

mesteredző, majd az orvosi vizsgálatot és vérvételt követően az újszegedi sportcsarnok edzőtermébe vonultak Buday Dánielék kondizni, délután pedig futás szerepel a programban.

Új fiúk, új számok, új autók

A sportcsarnok parkolójában új számozású pickes autókat fedeztünk fel. 21-es számmal Alen Blazevic, 19-essel Balogh Zsolt vehette birtokba a csapat díszítményeivel felmatricázott gépjárműveket, míg kicsit odébb, egyelőre magányosan állt a 10-es, mely Jonas Larholmot várja, aki jelenleg a svéd válogatottal készül az olimpiára. Természetesen ezek a számok az új játékosok mezszámai is.

"Intenzív felkészülési programot dolgoztunk ki, mely két szakaszban valósul meg, előbb a válogatottak nélkül, majd velük közösen. Lesz egy regenerációs hét, amikor összefésüljük a gárdát, a nemzeti csapatokban szereplőket átállítjuk a Pickre, a megelőző három hétben együtt edző keretet pedig a doboji tornával kezdődő időszakra fogjuk áthangolni" - vázolta a felkészülés első szakaszát Skaliczki László. "Ez a szakasz két tornát, a dobojit és a franciaországi Grenoble-it foglal magában, illetve terveink szerint egy felkészülési meccset is itthon augusztus 28-án, ahol a szurkolóink is láthatnák együtt a teljes csapatot, amennyiben sikerül leszervezni a francia Paris Handball együttesével" - fejezte ki reményeit a tréner. A párizsiak egyébként komolyan erősödtek, júniustól

Philippe Gardent

, az 1992-es barcelonai olimpián bronzérmes francia válogatott beállósa az edzőjük, a csapat Luc Abalóval és Didier Dinart-ral is erősödött az elmúlt hetekben, mindkét francia válogatott játékos az Atletico Madridtól érkezett a fővárosi klubhoz. "Szeptemberben már nagyon sok mérkőzés vár ránk, a hónap végén pedig Zágrábban már a Bajnokok Ligája sorozatba is belevágunk" - tette hozzá a mester.

Mint korábban beszámoltunk róla a klub négy távozója mellett négy új ember is érkezett Balogh Zsolt, a szerb Marinko Kekezovic, a horvát Alen Blazevic és a svéd Jonas Larholm személyében. "Megvan a 16 fős felnőtt keret, melyhez Fekete Bálint és még egy játékos csatlakozik majd a fiatalok közül, utóbbi esetben a felkészülés alatt a csapattal játszókban gondolkodunk elsősorban, de még nincs konkrét kiválasztott" - közölte a mester, hozzátéve, nem valószínű, hogy négy frissen igazolt játékos mellé újabb csatlakozna a hátralévő időszakban. A felkészülés során három nemzetközi tornán vesz részt a Pick Szeged. Elsőként augusztus 10-12. között Németországban, Berlinben szerepel a csapat, ahol két csoportban 8 együttes fog megküzdeni egymással. Itt az A csoportot a német Füchse Berlin, a francia Saint Raphael var Handball, a Pick Szeged és a német Dessau Rosslauer HV, a B csoport a német TBV Lemgo, az orosz Csehovszkije Medvegyi, a svéd IFK Kristianstad és a szintén német ThSV Eisenach alkotja. A folytatásban augusztus 21-25. között Dobojban ugyancsak 8 együttes mérkőzik, itt a spanyol FC Barcelona, a Csehovszkije Medvegyi, a spanyol Reale Ademar Leon, a fehérorosz Dinamo Minszk, a szlovén Cimos Koper, a bosnyák Sloga Doboj és a macedón RK Vardar Szkopje társaságában szerepel a Pick. Végül augusztus 31 - szeptember 1. időponttal egy kétnapos tornán vesz részt a csapat, a franciaországi Grenoble-ban a francia St. Raphael var Handball, az ugynacsak francia Handball U.S. Dunqerkue Grand Littoral, és a HC Vardar Szkopje lesz az ellenfél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.