Olimpia: nyertek a kézisek, Hosszú és a férfi váltó 8. + FOTÓK

2012. július 31., kedd · Hozzászólok

A nagyrészt sikeres délelőtti versenyek után kora délután végre győzött a férfi kézilabda-válogatott, Káté Gyula nyert ökölvívásban, több úszónk a szerdai döntőkbe jutott, keddi döntőseink azonban nem állhattak dobogóra.
Tovább »

Elmeorvosi vizsgálat alatt a Bándy-gyilkosság gyanusítottja

2012. július 31., kedd · Egy hozzászólás

Várhatóan két hét múlva készül el a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával gyanúsított P. László elmeállapotáról szóló szakvélemény – értesült az MTI Hírcentrum.
Tovább »

A kormánypártok tovább őrzik vezető pozíciójukat

2012. július 31., kedd · Egy hozzászólás

A Századvég július végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a politikai erőtérben csak hibahatáron belüli mozgások tapasztalhatók, a kormánypártok őrzik vezető pozíciójukat. A Fidesz előnye a legnagyobb ellenzéki párthoz képest továbbra is jelentős mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében – derül ki a közvélemény-kutató keddi, MTI-hez eljuttatott közleményéből.
Tovább »

Változás a gyógyszerek támogatáspolitikájában

2012. július 31., kedd · Egy hozzászólás

Több változás lép életbe szerdán a gyógyszerek támogatáspolitikájában: a generikus, vagyis helyettesíthető készítményeket érintően a jövőben bővül a legkedvezőbb támogatással elérhető, valamint a közgyógyellátottak részére rendelhető gyógyszerek köre, míg több gyógyszergyártó számára plusz fizetési kötelezettséget ró az úgynevezett spanyol modell bevezetése.
Tovább »

Új munkahelyeket is teremt a SZEFO Zrt. két stratégiai együttműködése + FOTÓK

2012. július 31., kedd · Egy hozzászólás

Harmincöt millió euró keretösszegű szerződést írt alá az állami tulajdonú SZEFO Zrt. az olasz DAMA S.p.A-val. Kiemelt együttműködési szándékát a francia Legrand csoport leányvállalatával is megerősítette a SZEFO, ami 200 új munkahely létrajöttét, és a meglévők megőrzését biztosítja.
Tovább »

Fa alá szorult egy személyautó Szegeden + FOTÓK

2012. július 31., kedd · 2 hozzászólás

Szélcsendes időben sem veszélytelen fa alatt tartózkodni: kedd délután egy Körtöltés utcában parkoló személyautóra dőlt rá egy korhadt gyökerű növény, eltakarításában a tűzoltóság munkatársai is besegítettek.
Tovább »

Folytatódott a „Vissza a természethez!” projekt Ópusztaszeren

2012. július 31., kedd · Hozzászólok

Tésztát gyúrtak és kosarat is megtanultak fonni a gyerekek az ópusztaszeri emlékpark nyári táborában. Az egyhetes rendezvényt a „Vissza a természethez!” – Természeti értékeink közös védelme és bemutatása című projekt keretében szervezték meg.
Tovább »

Még öt hónap van a kutyák csipezésére

2012. július 31., kedd · Egy hozzászólás

Tilos a kutyák fülének csonkítása augusztus 1-jétől, és farokkurtításra is csak az állat hétnapos koráig lesz lehetőség mostantól; az ebek csippel történő megjelölésére azonban még van öt hónapjuk a gazdáknak – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kedden.
Tovább »

Szerdai programajánló: Mária és az erdő-mező virágai

2012. július 31., kedd · Hozzászólok

Augusztusban sokféle érdekes játékkal, programmal várja a gyerekeket a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára. Szerdán a Reök-palotába is érdemes lesz betérni, a Mária című musical szereplőivel találkozhatnak az érdeklődők.
Tovább »

Lengyel postai szolgáltató lép a magyar piacra

2012. július 31., kedd · Hozzászólok

Európai terjeszkedésének részeként a lengyel Integer.pl Csoport 300 csomagküldő terminált helyez üzembe Magyarországon – tájékoztatta a lengyel cégcsoport kedden az MTI-t.
Tovább »

Következő oldal »