Baján dió, Pécsen tojás nagyságú jég zuhogott + FOTÓK

2012. június 9., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Baranya és Bács-Kiskun megyét is érintette az a szupercella, ami diónyi, sőt helyenként tojás nagyságú jéggel verte végig a földeket szombat este. Nyugat-Magyarország szinte teljes területén esett az eső, Szegedet szerencsére elkerülte a nagyobb vihar.

Egyik pillanatról a másikra szakadt le az ég Baján: heves dörgés és villámok kíséretében dió nagyságú jégdarabok zuhogtak a háztetőkre. A jégesőt az Időkép meteorológiai mérései szerint egy délről, Szerbiából érkező szupercella hozta magával, főként Baranya megyét érte, de Bács-Kiskun megye nyugati határa is kapott az égi “áldásból”. Körülbelül negyed óráig záporoztak a fagyos rögök, majd fél tíz környékén ahogy jött, úgy tovább is állt az ítéletidő.

Az ország nyugati és középső részén is esett szombat éjszaka, Szegedet viszont elkerülték a nagyobb viharok. Esőre azonban egész jövő héten számítani lehet, melyet jövő hét elején viharos erejű széllökések is kísérhetnek.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 2 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.158.195.221 IP címről szól hozzá.

 • 2. szeretszolvasni hozzászólt ekkor: 2012. június 10., vasárnap, 05:25
  Válaszolok

  ide már nem ért el
  kár riogatni az embereket

 • 1. Seremetyevo hozzászólt ekkor: 2012. június 9., szombat, 23:31
  Válaszolok

  Hmvhely délnyugati részét most hagyta el a jég. Néhány autó megsínylette

Ugrás az oldal tetejére