Súlyemelés: a hazai szövetség Nagy Pétert jelölte az olimpiára

Nagy Pétert, a Szegedi Lelkesedés SK ólomsúlyú súlyemelőjét jelölte londoni olimpiai indulónak a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnöksége péntek esti ülésén.

Dobos Imre MSSZ-elnök az MTI-t tájékoztatva elmondta, hogy a testület – Bökfi János szövetségi kapitány és az edzőbizottság javaslata alapján – egyhangúlag döntött a szegediek ólomsúlyú versenyzője mellett. “Az első helyen jelöltük Nagy Petit, vagyis ha semmi se jön közbe, sem betegség, sem sérülés, sem más, ő megy Londonba, bár képben marad és tovább készül Baranyai Jani és Gyurkovics Feri is” – mondta az elnök.

Nagy tavaly megnyerte az Universiadét és a londoni előolimpián is első lett súlycsoportjában, a plusz 105 kilósok között. A franciaországi világbajnokságon összetettben nyolcadikként zárt, az idei, áprilisi, törökországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon pedig úgy lett összprodukciójával hetedik, hogy szakításban bronzérmet érdemelt ki.

A magyar férficsapat az antalyai kontinensviadalon harcolta ki az egyetlen ötkarikás kvótát érő negyedik helyet a nemzetek rangsorában. A női válogatott ugyanakkor nem szerzett részvételi jogot a londoni játékokra, így egyetlen férfiversenyző képviseli a magyar súlyemelést a nyári olimpián.

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. CSUBATKA
  2012. május 5., szombat, 15:37
  Válaszolok

  Bizunk benne Péter,hogy te leszel a befutó! Ez jó döntés volt. Hiszen nincs jelen pillanatban az országban jobb nálad. Sok sikert az olimpián. Szurkolunk neked.Csá CSUBI.

 • '>
  1. súlyos
  2012. május 5., szombat, 07:32
  Válaszolok

  Sok sikert Petikém!