Modern úszóház, és nem „diszkóhajó” lesz az átkeresztelt Békéből + FOTÓK

2012. május 9., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Illés Tibor

A szegedi Tisza-partra alig egy hónapja költözött ki a megújult Béke úszóház. A szokatlan formájú, modern felépítménybe hol diszkót, hol csak egy új zajforrást képzeltek bele az arra járók. Portálunk felkereste a tulajdonosokat, akik készséggel beszéltek terveikről, melyekből a folyópart és a város egy új látványossága körvonalazódott ki.

Alig másfél hónapja, hogy a teljesen újjáépült úszóház ismét kikötött a régi helyén. A part felől ugyan nem sokat látni még, de lázas munka folyik a „fedélzeten”, miközben a városlakók egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak az úszóház felé.

Diszkó már van elég a városban, és azokat sem lehet megtölteni, de itt vannak az úszóházak, ahol létezik egy negyven éve a vízi életet elkezdő társadalom. A fiataloknak viszont nincs egy olyan hely, ahol a víz közelsége mellett a város gyönyörű látványa fogadná őket – fogalmazott az úszóházat üzemeltető Tisza Dokk Kft. egyik tulajdonosa elmondva azt is, hogy talán sokáig „Béke”-ként emlegethetik majd őket, de a tulajdonosok a 2012-es trendbe illeszkedve keresztelték át úszóházukat. Az új generációval egy teljesen újfajta vízi életet szeretnének megkedveltetni: a napi kávézást, a baráti kártyázást, a divatbemutatókat, a színielőadásokat, a közös meccsnézést, és mindezt úgy, hogy közben a jó levegő, a folyó karnyújtásnyira van tőlük.

Tíz-húsz éve teljesen mások voltak a szokások, melyek talán egy kicsit zárttá teszik a többi úszóházat. A Tisza DOKK pedig már az új kor kívánalmainak, de egyben minden korosztálynak szeretne egy másfajta vízközeli élményt nyújtani. Ide bárki betérhet majd, sőt a folyó melletti napozás, tusolás is lehetséges lesz.

Hajósklub, bisztró és pecázás

tiszadokk_1-18 Az úszóház kikötőrészén már számos csónakot és motoros hajót lehet látni. Itt nem is a mennyiség vagy épp a minőség dominál majd, hanem egy igazi baráti társaságot, egyfajta hajósklubot szeretnének kialakítani, sőt a pecások is megtalálják majd a megfelelő helyet, és szinte a Tisza közepéből húzhatják ki a zsákmányukat. Mediterrán jellegű konyha is várja a betérőket – mely a hagyományos értelemben vett bisztrónál magasabb fokozatú, de az étteremnél lazább lesz –, a modern kor könnyű ételeivel, salátákkal, grillekkel, többféle olasz pennével és az elmaradhatatlan halászlével.

Megtudtuk azt is, hogy lehetőség lesz a saját grillezésre, főzőcskézésre, sütögetésre, bográcsozásra, születésnapok, névnapok, esküvők, bankettek megrendezésére is felkészült a hely. Akár egy üzleti találkozó, egy baráti összejövetel is megtartható majd a fedélzeten, miközben a Tisza öleli körül a folyó felé szinte nyitott belső teret. A tulajdonosok szeretnék, ha a folyóparton zajló városi rendezvényekbe is szervesen bekapcsolódhatna az úszóház, például az államalapítás ünnepén a fedélzetről csodálatos látvány lehet a tűzijáték, de a halászléfesztivál programsorához is csatlakoznának.

Sajtótájékoztató, divatbemutató és színház a folyón

tiszadokk_1-05 Látogatásunkkor tapasztalhattuk, a belső teret úgy alakították ki, hogy lehetőséget nyújtson akár egy sajtótájékoztató vagy egy üzleti megbeszélés megtartására úgy, hogy a résztvevők a természethez közel, de mégis a belvárosban érezhessék magukat. Külön VIP szoba várja az üzleti-családi-baráti programra érkezőket. Itt a „fal” rácsos kialakítása is a nyitottságot, a természet közelségét, de ugyanakkor a diszkrét elvonulást nyújtja. A hajókikötő pedig szinte kínálja magát egy-egy divatbemutató kifutójául, melyet akár a partról is bárki megtekinthet, a tágas belső térben pedig színházi előadások is helyet kaphatnak. Alkalmanként neves bárzongoristák játékának hangját viszi majd a víz, miközben a vendégek Szeged egyik legszebb naplementéjét élvezhetik.

Sokunknak a Tisza-part lépcsősora egyet jelent az állandó szeméttel, az üvegtörmelékkel. Az üzemeltetők nemcsak a hajóhíd környékét, hanem a part közeli részét is tisztán fogják tartani, hiszen a vendégeket kulturált, tiszta környezettel is szeretnék mind nagyobb számban idecsábítani.

Nyitás június közepén – 2012 a próba éve

Ottjártunkkor a konyharész kialakítása, a gépészeti szerelések folytak, és lassan kialakult már a belső tér. A tulajdonosok hamarosan igényes bútorokkal, pamlagokkal, asztalokkal, növényekkel teszik még otthonosabbá az úszóházat. Rengeteg időpontot lekötöttek már a Tisza Dokknál, újabb és újabb ötletekkel keresik meg az úszóházat, melyeket igyekeznek beépíteni a programkínálatba. A tulajdonos kiemelte, hogy nem terveznek négy évszakosra az úszóházat, ezért csak októberig lesznek majd nyitva. Elmondták, hogy a munkánk igazából majd jövőre érik be. A nyitás a tervek szerint június közepén várható.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 9 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 174.129.80.166 IP címről szól hozzá.

 • 9. asdasdasd hozzászólt ekkor: 2012. május 11., péntek, 20:13
  Válaszolok

  “Ahogy születésnapokat, névnapokat, esküvőket, banketteket is felkészült a hely.”
  Ich lajk madzsaar!!! Fantasztikus cikk..

 • 8. tiszaihajós hozzászólt ekkor: 2012. május 10., csütörtök, 08:08
  Válaszolok

  A lényeg, hogy van egy újabb jó hely a Tiszán!

 • 7. DALRIADÁS_Eszti hozzászólt ekkor: 2012. május 10., csütörtök, 04:40
  Válaszolok

  3,seremetyev,hátja,meg birom ezeket a 74 éves táncitánci mumiákat
  30 évesnek kifestve megmondoembernek képzelik magukat…

 • 6. Lopland hozzászólt ekkor: 2012. május 9., szerda, 21:28
  Válaszolok

  Persze, hiszen Plágiában már ez csak így szokás :-)

 • 5. sanca hozzászólt ekkor: 2012. május 9., szerda, 18:07
  Válaszolok

  A Délmagyar ezt is lelopta? Kár hogy csak fut a szeged.ma után ezt látni hónapokk óta.

 • 4. D. hozzászólt ekkor: 2012. május 9., szerda, 16:48
  Válaszolok

  Az érdekelne mondjuk hol lehet időpontokat lekötni? mivel nyáron van a szülinapom így érdekes lenne egy ilyen helyen ünnepelni :)

 • 3. Seremetyevo hozzászólt ekkor: 2012. május 9., szerda, 14:37
  Válaszolok

  Nicht bekakken, ahogyan a német mondaná. Végre nem félmúmiák ultiznak szálkás deszkákon, élő ember is beteheti a lábát valahová, és tiszta lesz a Tisza-partja… legalábbis ott, mert a Szabadság előtt a víz és a part is egybefüggő h…nyás
  Aztán majd meglátjuk. Aki meg egy városban csendre vágyik, javaslom a Hortobágyot, ott maximum a darvak és a szürkemarhák ordítanak. Bár a marhák a városban is ordítanak :-)

 • 2. DALRIADÁS_Eszti hozzászólt ekkor: 2012. május 9., szerda, 14:36
  Válaszolok

  becsületes vállalkozok?
  mutass egyet

 • 1. Krupié hozzászólt ekkor: 2012. május 9., szerda, 14:17
  Válaszolok

  Chanel táska, nappali alkohol fogyasztás huszonévesen, drága napszemcsi és lányos fiúk, élükön a pufi mosolyú használt Porschés sráccal aki három csajszit visz magával… Mit ne mondjak, elájultam az újabb belvárosi zajforrástól. Képzelem milyen népszerű lesz a kórház pihenni vágyó fekvőbetegei, a Palánk lakói, az újszegediek és úgy általában a becsületes vállalkozók közt ennek a helynek, ha beigazolódnak a félelmeim.

Ugrás az oldal tetejére