Modern úszóház, és nem „diszkóhajó” lesz az átkeresztelt Békéből + FOTÓK

A szegedi Tisza-partra alig egy hónapja költözött ki a megújult Béke úszóház. A szokatlan formájú, modern felépítménybe hol diszkót, hol csak egy új zajforrást képzeltek bele az arra járók. Portálunk felkereste a tulajdonosokat, akik készséggel beszéltek terveikről, melyekből a folyópart és a város egy új látványossága körvonalazódott ki.

Alig másfél hónapja, hogy a teljesen újjáépült úszóház ismét kikötött a régi helyén. A part felől ugyan nem sokat látni még, de lázas munka folyik a „fedélzeten”, miközben a városlakók egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak az úszóház felé.

Diszkó már van elég a városban, és azokat sem lehet megtölteni, de itt vannak az úszóházak, ahol létezik egy negyven éve a vízi életet elkezdő társadalom. A fiataloknak viszont nincs egy olyan hely, ahol a víz közelsége mellett a város gyönyörű látványa fogadná őket – fogalmazott az úszóházat üzemeltető Tisza Dokk Kft. egyik tulajdonosa elmondva azt is, hogy talán sokáig „Béke”-ként emlegethetik majd őket, de a tulajdonosok a 2012-es trendbe illeszkedve keresztelték át úszóházukat. Az új generációval egy teljesen újfajta vízi életet szeretnének megkedveltetni: a napi kávézást, a baráti kártyázást, a divatbemutatókat, a színielőadásokat, a közös meccsnézést, és mindezt úgy, hogy közben a jó levegő, a folyó karnyújtásnyira van tőlük.

Tíz-húsz éve teljesen mások voltak a szokások, melyek talán egy kicsit zárttá teszik a többi úszóházat. A Tisza DOKK pedig már az új kor kívánalmainak, de egyben minden korosztálynak szeretne egy másfajta vízközeli élményt nyújtani. Ide bárki betérhet majd, sőt a folyó melletti napozás, tusolás is lehetséges lesz.

Hajósklub, bisztró és pecázás

tiszadokk_1-18 Az úszóház kikötőrészén már számos csónakot és motoros hajót lehet látni. Itt nem is a mennyiség vagy épp a minőség dominál majd, hanem egy igazi baráti társaságot, egyfajta hajósklubot szeretnének kialakítani, sőt a pecások is megtalálják majd a megfelelő helyet, és szinte a Tisza közepéből húzhatják ki a zsákmányukat. Mediterrán jellegű konyha is várja a betérőket – mely a hagyományos értelemben vett bisztrónál magasabb fokozatú, de az étteremnél lazább lesz –, a modern kor könnyű ételeivel, salátákkal, grillekkel, többféle olasz pennével és az elmaradhatatlan halászlével.

Megtudtuk azt is, hogy lehetőség lesz a saját grillezésre, főzőcskézésre, sütögetésre, bográcsozásra, születésnapok, névnapok, esküvők, bankettek megrendezésére is felkészült a hely. Akár egy üzleti találkozó, egy baráti összejövetel is megtartható majd a fedélzeten, miközben a Tisza öleli körül a folyó felé szinte nyitott belső teret. A tulajdonosok szeretnék, ha a folyóparton zajló városi rendezvényekbe is szervesen bekapcsolódhatna az úszóház, például az államalapítás ünnepén a fedélzetről csodálatos látvány lehet a tűzijáték, de a halászléfesztivál programsorához is csatlakoznának.

Sajtótájékoztató, divatbemutató és színház a folyón

tiszadokk_1-05 Látogatásunkkor tapasztalhattuk, a belső teret úgy alakították ki, hogy lehetőséget nyújtson akár egy sajtótájékoztató vagy egy üzleti megbeszélés megtartására úgy, hogy a résztvevők a természethez közel, de mégis a belvárosban érezhessék magukat. Külön VIP szoba várja az üzleti-családi-baráti programra érkezőket. Itt a „fal” rácsos kialakítása is a nyitottságot, a természet közelségét, de ugyanakkor a diszkrét elvonulást nyújtja. A hajókikötő pedig szinte kínálja magát egy-egy divatbemutató kifutójául, melyet akár a partról is bárki megtekinthet, a tágas belső térben pedig színházi előadások is helyet kaphatnak. Alkalmanként neves bárzongoristák játékának hangját viszi majd a víz, miközben a vendégek Szeged egyik legszebb naplementéjét élvezhetik.

Sokunknak a Tisza-part lépcsősora egyet jelent az állandó szeméttel, az üvegtörmelékkel. Az üzemeltetők nemcsak a hajóhíd környékét, hanem a part közeli részét is tisztán fogják tartani, hiszen a vendégeket kulturált, tiszta környezettel is szeretnék mind nagyobb számban idecsábítani.

Nyitás június közepén – 2012 a próba éve

Ottjártunkkor a konyharész kialakítása, a gépészeti szerelések folytak, és lassan kialakult már a belső tér. A tulajdonosok hamarosan igényes bútorokkal, pamlagokkal, asztalokkal, növényekkel teszik még otthonosabbá az úszóházat. Rengeteg időpontot lekötöttek már a Tisza Dokknál, újabb és újabb ötletekkel keresik meg az úszóházat, melyeket igyekeznek beépíteni a programkínálatba. A tulajdonos kiemelte, hogy nem terveznek négy évszakosra az úszóházat, ezért csak októberig lesznek majd nyitva. Elmondták, hogy a munkánk igazából majd jövőre érik be. A nyitás a tervek szerint június közepén várható.

12 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  12. Kriszta
  2014. július 22., kedd, 17:03
  Válaszolok

  Dani! A barátod ellenállt,mert nem volt szemüvege? És fél sötét volt? Mert ha láttad volna,hogy kidobó,akkor nem akaszkodsz a nyakába??? Vagy a barátod elengedi? És te Aniko félreállsz az útból,ha látod,hogy a személyzethez tartozik???? Viccesek vagytok !!!!

 • '>
  11. Aniko
  2014. július 22., kedd, 11:59
  Válaszolok

  Sajnos egyet kell értenem Danival. Én voltam ez egyik a sok közül akit csak úgy fellökött a kidobó “úr”. Véleményem szerint a kidbóknak is részt kellene venniük valamilyen betanításon mielőtt beállnak dolgozni – vagy ha ez már létezik, akkor belefoglalni – ha már maguktól nem fogják fel, hogy nem lehet csak úgy ok nélkül lökdösődni és pofozgatni embereket egy túlzsúfolt helyen ahol ha jól láttam ráadásul csak egy kijárat van, mert így akár egy tömegverekedést is szíthat ezzel a viselkedéssel. Nem egy diszkó balesetről hallottunk már… Az sem sokat segít a helyzeten hogy én ennek az embernek nem láttam semmilyen kidobó feliratot a pólóján, ha jól láttam, sima fekete póló volt rajta, ami már magában kicsit megtévesztő: amikor engem fellökött és leadta a pofont annak a fiúnak én azt hittem hirtelen hogy ő ugyanúgy egy a vendégek közül akinek hirtelen elborult az agya…
  Ezzel a munkastílussal, amit az a kidobó tanusított,inkább veszélyesnek mondható és egyáltalán nem hasznosnak.
  Nem tudom hányan olvassák ezt a fórumot, de azért kíváncsi lennék hány olyan ember van, akivel Ugyanez az eset már megtörtént, akár Ugyanebben a diszkóban..

 • '>
  10. Dani
  2014. július 22., kedd, 00:30
  Válaszolok

  KERÜLJÉTEK EZT A HELYET! ITT A BIZTONSÁGIAK MAGUK KEVERNEK BAJT AHELYETT HOGY BIZTONSÀGOT TEREMTENÉNEK! Magam láthattam most szombaton, amikor az egyik őr nagyon erőteljesen átsietett a teljesen zsúfolt tánctéren, mindenkin végig surlódott, enyhén lökdösve (lányokat is ugyanúgy), és csak várt valakire, aki reagál. Barátom, akin nem volt a szemüvege, nem látta a félsötétben, hogy biztonsági, és enhye ellenállást folytatott, mire a pár tucat kilóval nehezebb őr szó nélkül pofont adott neki és torkánál felemelve kifélé hordta. Semmi értelme nem volt beszélni hozzá, be volt indulva és nem válaszolt, és ha nem akaszkodtam volna bele, őtet testsúlyommal egy kicsit lefékezve, simán a fálra felkente volna a barátomat. És emiatt meg még engemet is kidobott a kollegája.
  ILYENT NEM LEHET ELFOGADNI!

 • '>
  9. asdasdasd
  2012. május 11., péntek, 20:13
  Válaszolok

  “Ahogy születésnapokat, névnapokat, esküvőket, banketteket is felkészült a hely.”
  Ich lajk madzsaar!!! Fantasztikus cikk..

 • '>
  8. tiszaihajós
  2012. május 10., csütörtök, 08:08
  Válaszolok

  A lényeg, hogy van egy újabb jó hely a Tiszán!

 • '>
  7. DALRIADÁS_Eszti
  2012. május 10., csütörtök, 04:40
  Válaszolok

  3,seremetyev,hátja,meg birom ezeket a 74 éves táncitánci mumiákat
  30 évesnek kifestve megmondoembernek képzelik magukat…

 • '>
  6. Lopland
  2012. május 9., szerda, 21:28
  Válaszolok

  Persze, hiszen Plágiában már ez csak így szokás 🙂

 • '>
  5. sanca
  2012. május 9., szerda, 18:07
  Válaszolok

  A Délmagyar ezt is lelopta? Kár hogy csak fut a szeged.ma után ezt látni hónapokk óta.

 • '>
  4. D.
  2012. május 9., szerda, 16:48
  Válaszolok

  Az érdekelne mondjuk hol lehet időpontokat lekötni? mivel nyáron van a szülinapom így érdekes lenne egy ilyen helyen ünnepelni 🙂

 • '>
  3. Seremetyevo
  2012. május 9., szerda, 14:37
  Válaszolok

  Nicht bekakken, ahogyan a német mondaná. Végre nem félmúmiák ultiznak szálkás deszkákon, élő ember is beteheti a lábát valahová, és tiszta lesz a Tisza-partja… legalábbis ott, mert a Szabadság előtt a víz és a part is egybefüggő h…nyás
  Aztán majd meglátjuk. Aki meg egy városban csendre vágyik, javaslom a Hortobágyot, ott maximum a darvak és a szürkemarhák ordítanak. Bár a marhák a városban is ordítanak 🙂

 • '>
  2. DALRIADÁS_Eszti
  2012. május 9., szerda, 14:36
  Válaszolok

  becsületes vállalkozok?
  mutass egyet

 • '>
  1. Krupié
  2012. május 9., szerda, 14:17
  Válaszolok

  Chanel táska, nappali alkohol fogyasztás huszonévesen, drága napszemcsi és lányos fiúk, élükön a pufi mosolyú használt Porschés sráccal aki három csajszit visz magával… Mit ne mondjak, elájultam az újabb belvárosi zajforrástól. Képzelem milyen népszerű lesz a kórház pihenni vágyó fekvőbetegei, a Palánk lakói, az újszegediek és úgy általában a becsületes vállalkozók közt ennek a helynek, ha beigazolódnak a félelmeim.