Mintegy 450 önkéntes a Karitász szolgálatában + FOTÓK

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász központja által április 21-én, a plébániai karitász csoportok vezetői számára szervezett éves találkozón a szolgálat aktuális kérdései és lehetőségei álltak a fókuszban.

A Katolikus Karitász Szeged-Csanádi Egyházmegyei Szervezete mint a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete a hívekre, mint elkötelezett önkéntesek szolgálatára építve valósítja meg küldetését. A Karitász felépítésében az egyházi struktúrát követi. Az önkéntesek egy-egy plébániához tartozó csoporton keresztül kapcsolódnak az Egyházmegyei Karitászhoz – tájékoztatott Megyeri Márta, a szervezet igazgatója.
Az egyházmegye (Békés és Csongrád megye) területén a Karitász-szolgálatot 45 csoporton keresztül, mintegy 450 önkéntessel látják el. A tevékenységek különböző formában valósulnak meg egy-egy helyi közösség adottságai és szükségletei szerint. A csoportok szolgálata elsődlegesen a családok támogatására, gyermekek, idősek és betegek segítésére irányul. Az önkéntesek szolgálatuk során közvetlenül sokféle helyzettel találkozva újabb lehetőségekre, kihívásokra hívják fel a szervezet figyelmét, alakítják működését.

Emellett az önkéntesek számára a helyi csoport-összejövetelen túl, évi 4-6 alkalommal úgynevezett régiós napokat szerveznek, ami segítő munkájukhoz nyújt lelki és szakmai támogatást – tudtuk meg a Karitász-igazgatótól.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.