Filmvetítéssel emlékeztek Bonifert Domonkosra + FOTÓK

A „Vadócba rózsát oltok…” című film vetítésével emlékeztek Bonifert Domonkosra a Közéleti Kávéház estjén, kedden a jogi kar épületében.

Bonifert Domonkos tanári hitvallását szeretnénk továbbvinni, illetve példát is kívánunk állítani a mai gyerekeknek. Február 12-én volt a tanár úr halálának a tizedik évfordulója, ezért is állítottunk össze egy emlékműsort az ő tiszteletére, emlékére” – nyilatkozta portálunknak Husztáné Gyursánszki Erzsébet igazgató az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar társalgójában rendezett esten.

A film Bonifert Domonkos életét kíséri végig, pályatársai beszélnek róla. Amikor a Makkosházi Iskola felvette a legendás matematika oktató nevét, akkor a tanári kar úgy döntött, készítenek egy könyvet, melyben pályatársai emlékeznek róla, s ekkor készült a film is. „Nem volt nehéz a filmet sem összeállítanunk, nagyon sok segítséget kaptunk a családtól és a pályatársaktól. Őt mindenki nagyon szerette, olyan példakép, akit mindenki elé lehet állítani. Ez vezérelt bennünket abban is, hogy intézményünk felvegye Bonifert Domonkos nevét” – mondta el a róla elnevezett oktatási intézmény igazgatója.

Az est házigazdája, Szalay István főiskolai tanár emlékeztetett rá, a Közéleti Kávéház szervezőinek az ötlete nyomán azokra a kávéházi törzstagokra, akik „elköltöztek” közülünk, haláluk után tíz évvel megemlékeznek egy külön est keretében. „Bonifert Domonkos az elmúlt tíz évben, amióta fizikai állapotában nincs köztünk, nagy karriert csinált. Nevét viseli egy nemzetközi matematika verseny, de talán a legnagyobb karrier, ami tanáremberként érhet bárkit, hogy a nevét felvette egy szegedi iskola” – fogalmazott a Közéleti Kávéház estjén Szalay István a legendás matematika tanár egybegyűlt családtagjai, barátai és tisztelői előtt.

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. Emese
  2012. március 17., szombat, 13:30
  Válaszolok

  Köszönet mindenért Tanár Úr!

 • '>
  1. Czeglédy
  2012. március 17., szombat, 08:43
  Válaszolok

  Egykori tanítványaként, nagy szeretettel és tisztelettel őrzöm a Tanár Úr emlékét.