Hogyan védekezzünk egy esetleges tavaszi árvíz ellen?

Hogyan védekezzünk árvizek, természeti katasztrófák, szélsőséges időjárási viszonyok ellen? Erre a kérdésre segít választ találni a Holcim részvételével februárban „Mérnökszakmai megoldások – Tűz-, víz-, katasztrófaálló építés” címmel elindított szakmai előadássorozat. A téma aktualitását fokozza, hogy a nagy mennyiségű hó tavaszi olvadását követően újabb árvízveszélyre lehet számítani Magyarországon.

Az egyre gyakrabban előforduló természeti katasztrófák, szélsőséges időjárási körülmények a korábbinál átgondoltabb, korszerűbb és biztonságosabb építési megoldásokat kívánnak.

A Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara által akkreditált, hat várost érintő előadássorozat célja, hogy a szakma és az érdeklődők számára bemutassa, hogyan minimalizálható egy esetleges árvíz, belvíz, vihar, földrengés vagy tűzesemény okozta kár.

A Holcim Hungária Zrt. már a 2010-es árvíz kapcsán bizonyította elkötelezettségét és felkészültségét, amikor a Beston Monolit Ház árvízi újjáépítési programjára alapozva a természeti katasztrófáknak ellenálló, monolit vasbeton technológiai és építészeti megoldásokat ajánlott.

Akkor példátlan összefogás keretében a vállalat három felsőzsolcai család házának újjáépítésében vállalt szakmai és támogatói szerepet. A lakóházak 2010 szeptemberi ünnepélyes alapkőletétele után a családok a karácsonyt már új otthonukban ünnepelhették.

A Holcim felsőzsolcai újjáépítésben vállalt szerepe során gyűjtött tapasztalatait is megosztja a nemrégiben kezdődött rendezvénysorozaton. A bemutatásra kerülő technológiai megoldások mindenki számára elérhető műszaki alternatívaként szolgálnak a természeti katasztrófák esetén is biztonságot nyújtó, időtálló és energiatakarékos lakóépületek építésében.

Székesfehérvár, Pécs és Nyíregyháza után februárban Győrött és Szegeden, márciusban pedig Budapesten folytatódnak az előadások többek között a Budapesti Műszaki Egyetem, valamint a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának és számos, a témában érintett vállalat és mérnök részvételével.

A rendezvény részletes programja és a regisztrációs űrlap elérhető a www.buildrendezvenyek.hu oldalon.

A monolit építési eljárással kapcsolatban további információkat a e-mail címen kérhetnek az érdeklődők.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. Kulik
    2012. február 21., kedd, 14:44
    Válaszolok

    Imával!