Eljárást indult Biszku Béla ellen

2012. február 29., szerda · 4 hozzászólás

A Fővárosi Főügyészség a Jobbik feljelentése nyomán eljárást indított Biszku Béla egykori belügyminiszter ellen az 1956-os forradalmat követő megtorlásokban vállalt szerepe miatt – értesült az MTI Hírcentrum.
Tovább »

Botka-bilincsben bizonyos költségvetési keretek?

2012. február 29., szerda · 29 hozzászólás

A polgármester büdzséjavaslata szerint bizonyos, a Fidesz-KDNP által kezdeményezett kereteket csak akkor lehetne felhasználni, ha teljesültek az ingatlanértékesítésből előirányzott bevételek. Kérdés, elfogadja-e ezt a közgyűlés jobboldali többsége. Tovább »

A forint gyengült az euróhoz és a frankhoz képest

2012. február 29., szerda · Egy hozzászólás

A forint gyengült szerda kora estére az euróhoz és a frankhoz képest a délutáni jegyzéshez viszonyítva a bankközi devizapiacon.
Tovább »

A választások óta nem volt ilyen közel egymáshoz a Fidesz és az MSZP

2012. február 29., szerda · 13 hozzászólás

A Tárki Társadalomkutatási Intézet januári felmérése szerint továbbra is magabiztosan vezet a Fidesz-KDNP az MSZP és a többi parlamenti párt előtt, ugyanakkor a 2010-es országgyűlési választások óta idén januárban és februárban állt a két nagyobb párt a legközelebb egymáshoz.
Tovább »

Egy másik Görgei a Móra-múzeumban + FOTÓK

2012. február 29., szerda · 6 hozzászólás

1849 júliusában Görgei Artúr tábornok súlyos koponyasérülést szenved a komáromi csatában – millimétereken múlott, hogy a később árulónak titulált Görgei nem halt bele sérülésébe. A sebesült Görgei címmel nyílt orvostörténeti és történettudományi tárlat szerdán a Móra Ferenc Múzeumban.
Tovább »

Vízilabda: simán nyert a Szeged Beton (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2012. február 29., szerda · Hozzászólok

Kissé nyögvenyelősen, de sima győzelmet aratott a vasárnapi Bajnokok Ligája ütközet levezetéseként Vincze Balázs együttese az OB I szerda esti találkozóján a PVSK ellen.
Tovább »

Bauer Tamás: a DK új színt hozott vissza a politikába

2012. február 29., szerda · 12 hozzászólás

Arra alakult a Demokratikus Koalíció, hogy új színt vigyen a politikába, vagyis visszahozza azt, ami jellemező volt az 1990-es években – jelentette ki Bauer Tamás közgazdász, a DK elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Kerékpárral Szerbiába Újszentivánon át + FOTÓK

2012. február 29., szerda · 5 hozzászólás

Szeged belvárosából akár Szerbiába is átbiciklizhet bárki nemsokára, megkezdődik ugyanis annak a huszonöt kilométer hosszú kerékpárútnak az építése, mely Szőregtől Újszentivánon át Tiszasziget határáig tart, illetve a szerbiai Törökkanizsa belterületén.
Tovább »

189 milliárdos tartozás járt a megyei és fővárosi intézményekkel

2012. február 29., szerda · Hozzászólok

Az állam az év elején 757 volt megyei, illetve fővárosi önkormányzati intézményt vett fenntartásba, amelyek működtetésével összesen 189 milliárd forintos tartozást is magára vállalt – közölte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán, Kolber István, a Demokratikus Koalíció független országgyűlési képviselőjének írásos választ igénylő parlamenti kérdésére reagálva.
Tovább »

Megújul a Magyarországon található gyümölcsösök jegyzéke

2012. február 29., szerda · Egy hozzászólás

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összeírja ez év június 1-je és november 30. között a Magyarországon található gyümölcsös ültetvényeket, gyümölcsfával beültetett területeket – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel.
Tovább »

Következő oldal »