Szociális üdülési pályázatokat írt ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

2012. január 12., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Összesen kétmilliárd forint értékben négy szociális célú üdülési pályázatot hirdetett meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA).

Soltész Miklós szociális államtitkár egy budapesti konferencián jelentette be, hogy a csütörtökön meghirdetett pályázatokon nyugdíjasok, fogyatékosok, nagycsaládosok, valamint a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozói üdülési célú szolgáltatásokat nyerhetnek meghatározott Balaton-környéki, valamint mátrai állami tulajdonú üdülőkbe, szállodákba.

Az egyes pályázati kategóriákon belül kiosztható összeg 500 millió forint, pályázni január 16-ától február 29-éig lehet. Az adatlapok a www.mnua.hu honlapról tölthetők le.
A személyenként elnyerhető összeg mind a négy kategóriában 40 ezer forint, ehhez a pályázónak 10 ezer forint önrészt kell befizetnie. A gyerekek, illetve a fogyatékosok kísérői esetén az önrész 5 ezer forint.

A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent az anyagi rászorultság, ezért csoportonként különbözó havi jövedelemhatárokat állapítottak meg. A fogyatékkal élőknél ez az összeg 120 ezer forint, a nagycsaládosoknál 100 ezer forint, a (60 évet betöltött) nyugdíjasoknál 85 ezer forint, míg a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók esetén 150 ezer forint. A pályázatokkal kapcsolatban a 06 1 371 32 42-es telefonon lehet tájékoztatást kérni.
A pályázat 2 milliárd forintos forrása az üdülési csekkek forgalmazásából elért tavalyi eredmény, amit a jövőben szociális célokra kívánnak fordítani.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 5 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.161.179.218 IP címről szól hozzá.

 • 5. Fodor Eszter hozzászólt ekkor: 2012. június 26., kedd, 10:11
  Válaszolok

  Tisztelt Alapítvány!
  Érdeklődni szeretnénk, hogy tartósan beteg 21 éves vagyok, tanulok, nem dolgozom.Igényelhetek-e Erzsébet utalványt vagy csak februárig lehetett.
  Válaszadást előre is köszönöm!
  Tisztelettel:
  Fodor Eszter

 • 4. Mag Mária hozzászólt ekkor: 2012. május 31., csütörtök, 09:04
  Válaszolok

  Tisztelt Alapítvány!
  Édesanyánk kedvező elbírálásban részesült, és megkapta mint nyugdíjas a 40000ft Erzsébet utalványt. A 10000ft-os önrészt még április 2.-án befizette. Lassan már két hónap is eltelt.
  Mikor kapja meg a számára jóváhagyott 40000ft-os utalványt.
  Várom mielőbbi válaszukat.

 • 3. Verebélyi Györg hozzászólt ekkor: 2012. május 7., hétfő, 13:37
  Válaszolok

  Tisztelt Üdülési Alapítmány!Mint elfogadó hely, szeretenénk csatlakozni a szociális üdülések befogadásához.Ehhez kérem a szükséges szerződések megkűldését.Nem tudom elfogadni, mint vállalkozó , hogy csak állami üdülők részesűlhetnek a nyugdíjasok szociális üdültetéséből.Kérem mielőbbi válaszukat!

 • 2. Szeleiné Kajári hozzászólt ekkor: 2012. április 8., vasárnap, 19:00
  Válaszolok

  Megkaptuk az Erzsébet utalványt,/a nyugdíjas pályázathoz/ szeretném tudni, hogy hova lehet felhasználni. Ha csak a felsorolt üdülőkbe, azzal nem vagyok kisegítve, mert én meleg fürdőbe szeretnék menni nem pedig a Balatonra.

 • 1. Fábijoe hozzászólt ekkor: 2012. február 13., hétfő, 08:54
  Válaszolok

  Helyesbítés:
  az adatlapok a http://www.mnua.hu honlapról NEM tölthetők le, mert a honlap nemes egyszerűséggel elutasítja a hozzá fordulást: HTTP 403: Tiltott. Önnek nincs joga a weboldal betölktésére.

  Nagyszerű!

Ugrás az oldal tetejére