Szociális üdülési pályázatokat írt ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

Összesen kétmilliárd forint értékben négy szociális célú üdülési pályázatot hirdetett meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA).

Soltész Miklós szociális államtitkár egy budapesti konferencián jelentette be, hogy a csütörtökön meghirdetett pályázatokon nyugdíjasok, fogyatékosok, nagycsaládosok, valamint a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozói üdülési célú szolgáltatásokat nyerhetnek meghatározott Balaton-környéki, valamint mátrai állami tulajdonú üdülőkbe, szállodákba.

Az egyes pályázati kategóriákon belül kiosztható összeg 500 millió forint, pályázni január 16-ától február 29-éig lehet. Az adatlapok a www.mnua.hu honlapról tölthetők le.
A személyenként elnyerhető összeg mind a négy kategóriában 40 ezer forint, ehhez a pályázónak 10 ezer forint önrészt kell befizetnie. A gyerekek, illetve a fogyatékosok kísérői esetén az önrész 5 ezer forint.

A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent az anyagi rászorultság, ezért csoportonként különbözó havi jövedelemhatárokat állapítottak meg. A fogyatékkal élőknél ez az összeg 120 ezer forint, a nagycsaládosoknál 100 ezer forint, a (60 évet betöltött) nyugdíjasoknál 85 ezer forint, míg a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók esetén 150 ezer forint. A pályázatokkal kapcsolatban a 06 1 371 32 42-es telefonon lehet tájékoztatást kérni.
A pályázat 2 milliárd forintos forrása az üdülési csekkek forgalmazásából elért tavalyi eredmény, amit a jövőben szociális célokra kívánnak fordítani.

6 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  6. Kiss Ferencné
  2015. február 7., szombat, 16:37
  Válaszolok

  Tisztelt Címzett!
  Férjem és én is,kevesebb nyugdíjjal rendelkezünk, mint 147.000.-forint, az egyik Hivatalba azt a tájékoztatást adták, ha nem rendelkezünk, havi 147.000.-forinttal, kérhetjük az Erzsébet utalványt. Férjemnek a 2014.évi nyugdíja 130.775.-forint,míg az enyém 88.045.-forint.
  Férjem novemberbe múlt 73.-éves, én ez év januárjába töltöttem be a 68.-évemet. Nekünk élelem vásárlására kellene az Erzsébet utalvány, mivel sok a kiadásunk!
  Férjem két infarktust és egy tüdőembólián van túl, vidéki,kertes házba kellett költöznünk, hogy az állapota javuljon. A házat, amit vettünk újítani kellett,de nem volt miből, így mi is mint rajtunk kívül több százezer ember bele estünk a devizahitelesek csapdájába.Mire mindent kifizetünk,tüzelőt veszünk, a megélhetésre marad is pénzünk, meg nem is, éppen csak tengődünk! Már ideg alapon nekem is lett egy pajzsmirigy túltengésem, amivel meg is műtöttek,van egy magas vérnyomásom, és egy szívritmus zavarom, és sajnos, a gyógyszereinket sem tudjuk mindig kiváltani!
  Kérem szíveskedjenek válaszolni, hogy jogosultak vagyunk-e? az Erzsébet utalvány igénylésére?
  Várom megtisztelő válaszukat?
  Tisztelettel:
  Kiss Ferencné
  2456. Besnyő
  Pf. 7.kissjutka@novicom.hu

 • '>
  5. Fodor Eszter
  2012. június 26., kedd, 10:11
  Válaszolok

  Tisztelt Alapítvány!
  Érdeklődni szeretnénk, hogy tartósan beteg 21 éves vagyok, tanulok, nem dolgozom.Igényelhetek-e Erzsébet utalványt vagy csak februárig lehetett.
  Válaszadást előre is köszönöm!
  Tisztelettel:
  Fodor Eszter

 • '>
  4. Mag Mária
  2012. május 31., csütörtök, 09:04
  Válaszolok

  Tisztelt Alapítvány!
  Édesanyánk kedvező elbírálásban részesült, és megkapta mint nyugdíjas a 40000ft Erzsébet utalványt. A 10000ft-os önrészt még április 2.-án befizette. Lassan már két hónap is eltelt.
  Mikor kapja meg a számára jóváhagyott 40000ft-os utalványt.
  Várom mielőbbi válaszukat.

 • '>
  3. Verebélyi Györg
  2012. május 7., hétfő, 13:37
  Válaszolok

  Tisztelt Üdülési Alapítmány!Mint elfogadó hely, szeretenénk csatlakozni a szociális üdülések befogadásához.Ehhez kérem a szükséges szerződések megkűldését.Nem tudom elfogadni, mint vállalkozó , hogy csak állami üdülők részesűlhetnek a nyugdíjasok szociális üdültetéséből.Kérem mielőbbi válaszukat!

 • '>
  2. Szeleiné Kajári
  2012. április 8., vasárnap, 19:00
  Válaszolok

  Megkaptuk az Erzsébet utalványt,/a nyugdíjas pályázathoz/ szeretném tudni, hogy hova lehet felhasználni. Ha csak a felsorolt üdülőkbe, azzal nem vagyok kisegítve, mert én meleg fürdőbe szeretnék menni nem pedig a Balatonra.

 • '>
  2012. február 13., hétfő, 08:54
  Válaszolok

  Helyesbítés:
  az adatlapok a http://www.mnua.hu honlapról NEM tölthetők le, mert a honlap nemes egyszerűséggel elutasítja a hozzá fordulást: HTTP 403: Tiltott. Önnek nincs joga a weboldal betölktésére.

  Nagyszerű!