Lángba borult egy lakóház Szegeden + VIDEÓ

2012. január 31., kedd · 5 hozzászólás

Kigyulladt egy lakóház kedden késő este Szegeden, az elsődleges adatok szerint az épületben nem tartózkodott senki – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Tovább »

46 ezerrel dolgoztak többen október-decemberben

2012. január 31., kedd · Hozzászólok

A foglalkoztatottak száma 3 millió 851 ezer fő volt 2011 negyedik negyedévében, 1,2 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciói javultak, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbival lényegében megegyezett, 459 ezer fő volt, amely 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.
Tovább »

Kalmár: Most jött el a katolikus egyház ideje + FOTÓK

2012. január 31., kedd · 47 hozzászólás

„Csak akkor javulhat Európa és Magyarország egyre romló demográfiai helyzete, ha visszatérünk keresztény gyökereinkhez, ha egyre többen belátják, hogy a gyermek nem teher, hanem áldás” – véli a politikus.
Tovább »

A DK szerint a Jobbik nem demokratikus párt

2012. január 31., kedd · 55 hozzászólás

Azzal, hogy bárkit kitiltana egy településről, a Jobbik bebizonyította, hogy nem demokratikus párt, ezért nincs helye az országgyűlésben – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) kedden az MTI-vel.
Tovább »

Felülvizsgálják a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezményeit

2012. január 31., kedd · 5 hozzászólás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a megváltozott jogszabályi feltételek alapján január elején megindította az utazási kedvezmények rendszerének felülvizsgálatát a korábbi rokkantnyugdíjasok esetében is – közölte a szaktárca az MTI érdeklődésére kedden.
Tovább »

Korlátozzák a kettős állampolgárok munkavállalását Kárpátalján

2012. január 31., kedd · 2 hozzászólás

Nem tölthetnek be közhivatali tisztséget a jövőben Ukrajnában olyan személyek, akik az ukrán mellett más állampolgársággal is rendelkeznek, a kettős állampolgárok kiszűrésére speciális bizottságot hoznak létre – közölte kedden egy Kárpátalja megyei tisztségviselő.
Tovább »

Vízilabda: Baksa Lászlónak nincs megállás az Eb után

2012. január 31., kedd · Hozzászólok

Újabb Európa-bajnoki érmese van az A-Híd Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának: Baksa László a hollandiai kontinensviadalon bronzérmes magyar válogatott kapusaként érte el e dicséretre méltó teljesítményt, a klub történetének első, világeseményen érmet szerző hálóőreként.
Tovább »

Emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója

2012. január 31., kedd · Hozzászólok

A cigarettát ezer darabonként 11.500 forint és a kiskereskedelmi eladási ár 30 százalékának megfelelő jövedéki adó terheli február 1-jétől, júliusban pedig újabb emelés következik: ekkor a cigaretta jövedéki adója 11 900 forintra, illetve a kiskereskedelmi ár 31 százalékára nő – erről még decemberben döntött az Országgyűlés.
Tovább »

A lakosság több mint fele szerint haszontalan az EU-tagságunk

2012. január 31., kedd · 9 hozzászólás

A magyar lakosság kevesebb mint fele tartja hasznosnak Magyarország uniós tagságát a Századvég Alapítvány januári közvélemény-kutatása szerint; a megkérdezettek többsége elutasítja az integráció további erősítésének lehetőségét.
Tovább »

Simon Gábor elnökhelyettesként számít Botkára

2012. január 31., kedd · 7 hozzászólás

A választmányi elnök támogatja, hogy a szegedi polgármester bekapcsolódjon az országos politikába, de szerinte az elnökhelyettesi poszt lenne számára a megfelelő – olvasható a hirado.hu-n.
Tovább »

Következő oldal »