Bolgár napok a Millenniumiban

Mától nyitja kapuit a Bolgár Kulturális Napok Szegeden. Az ötnapos rendezvény kiállításokkal, táncházzal és könnyűzenei fesztivállal várja az érdeklődőket.

Október 17-től a bolgár kultúráé a főszerep Szegeden. A fesztivál helyszíne a Millenniumi kávéház lesz, illetve az SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék is helyet ad egy kiállításnak.

Hétfő délután 5 órakor a kávéház klubtermében nyitják meg a rendezvényt, ahol a gabrovói Humor Háza Múzeum gyűjteményéből is megtekinthetünk egy válogatást. Kedden a Pravo zenekar autentikus szerb, macedón és bolgár hangszeres, valamint énekes dalait hallgathatjuk meg este nyolc órai kezdettel. Ezt Bolgár táncház követi Majtényi Dániel vezetésével. “Szavak, képek, gondolatok” címmel egy zenés irodalmi est kerül megrendezésre szerdán a Malko Teatro 15. és a Haemus 20. évfordulója alkalmából. Az est vendége Hadzsikosztova Gabriella, a Malko Teatro művészeti vezetője, és Szvetla Kjoszeva, Haemus főszerkesztője. Az est második részében kortárs bolgár szerzők művei kerülnek előadásra.

Csütörtökön a rendezvény átköltözik az SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék Folyosó Galériájára. Itt Mód László vezetésével megismerkedhetünk a bolgár kertészet történetével.
Végül pénteken egy filmklubbal zárul az egy hetes rendezvény.

A rendezvényről részletesen ITT olvashat

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. einstand
  2011. október 17., hétfő, 12:49
  Válaszolok

  Félig igaz,balkáni, csak nem tudhatjuk, a bolgároknál a Petar Dobrev nem-é olyasféle név, mint nálunk a Németh Péter, a Népszava főszerk. esetében. Amúgy meg a mutter eredete jobban számít, aki meg az Apró-klán fényes tekintetű tagja ma is.

 • '>
  1. balkáni
  2011. október 17., hétfő, 12:26
  Válaszolok

  Gyurcsány felesége is bolgár származású.