Közélet

Átvette Széchenyi-bankkártyáját játékunk nyertese + FOTÓK

Átvette Széchenyi-bankkártyáját játékunk nyertese + FOTÓK

2011. október 27., csütörtök
Átvette Széchenyi-bankkártyáját játékunk nyertese + FOTÓK

Mihály Ágnes szegedi tanítónőnek Székely András, a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. üzletfejlesztési igazgatója nyújtotta át az 50 ezer forinttal feltöltött bankkártyát csütörtökön szerkesztőségünkben.

Nemrégiben meghirdetett játékunk szerencsés nyertese,

Mihály Ágnes

a szegedi Rókusi Általános Iskolában oktat. Másodikos, zenetagozatos osztályával éppen egy csütörtök délutáni, idősotthonbeli fellépésre készült, ezt megelőzően vette át a bankkártyát a SZEGEDma.hu szerkesztőségében

Székely Andrástól

. Elmondta, örömmel vett részt nyereményjátékunkban, melynek kapcsán bővítette ismereteit a hitelszövetkezetekről, sokat olvasott utána a témának. Napi munkája során is fontosnak tartja, hogy a fiatalok tájékozódjanak a gazdaságról, olyan programokban vesz részt, melyek során gyerekeket vezetnek be a vállalkozás rejtelmeibe. Nyertesünket kiadóigazgatónk,

Bonifert Gábor

egy Szeged anno albummal is meglepte. Székely Andrástól megtudtuk: egyre nagyon az érdeklődés és a bizalom a 100 százalékban magyar tulajdonú Széchenyi Kereskedelmi Bank iránt, melynek fő célja, hogy a hazai vállalkozások, köztük az agárvállalkozások partnere legyen. A bank szisztematikusan, lépésről lépésre építkezik, halad előre. "Rekordsebességgel sikerült bevezetni a bankkártyát, most már elmondhatjuk, a lakossági ügyfelek használhatják, jól működik. A VISA mellett ráadásul a MasterCarddal is kötöttünk szerződést, így a jövő év első vagy második negyedében MasterCard-kártyánk is lesz, azaz a világ két legnagyobb bankkártyája elérhetővé válik. Olyan fejlesztést is tervezünk a bankcsoporton belül, melynek keretében ezt a két bankkártyát elfogadóként is, s nem csak mint kibocsátó használjuk. Stratégiánk fontos pillére a vállalkozásfinanszírozás, a jövő héten várhatóan három programot is (önkormányzati infrastruktúrafejlesztés, vállalkozásfejlesztésben és agrárforgóeszköz- és agrárberuházási hitel) érintő együttműködési szerződést írunk majd alá a Magyar Fejlesztési Bankkal" - árulta el az üzletfejlesztési igazgató.

Székely Andrástól megkérdeztük, mit gondol arról, amit az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke szerdán a takarékossági világnap alkalmából rendezett ünnepségen mondott. Demján Sándor ugyanis arról beszélt: a tavaly a kormányzat által beígért, nagyjából 100 milliárd forintnyi tőkejuttatása jelenleg nincs szüksége a takarékszövetkezeti szektornak. "A Széchenyi Kereskedelmi Bank stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai hitelszövetkezetekkel. Beléptünk a Hitelszövetkezetek Első Hazai Önkéntes Betétbiztosítási és Intézményvédelmi Alapjába (HBA) is, mely intézményvédelmi alapként megnyitotta kapuit a hitelszövetkezetek mellett a takarékszövetkezetek, összefoglalóan szólva a szövetkezeti hitelintézetek előtt. Meglepett Demján Sándor nyilatkozata, mert szerintünk a magyar piacon a magyar szereplőknek kell megerősödniük: azoknak, akik helyben vannak, ahol az ügyfelek, ismerik őket, a válság alatt is jobban együttműködtek velük, aktívabbak voltak. Ahhoz, hogy a gazdaságba több pénzt tudjanak vinni, megerősítsék a kis- és közepes vállalkozásokat, az agráriumot, ami a gazdaság motorja lehet a fejlődésben, támogatásra, tőkeerőre van szükségük. Szerintünk az a támogatás, amit tavaly a kormányfő megígért, jó helyen lenne a szövetkezeti hitelintézeteknél, szükség van erre" - fejtette ki. Székely András hozzátette: nem a bankok a megsegítése a cél, ez csak eszköz ahhoz, hogy a gazdaságba kerüljön a pénz, melynek révén fejlesztések történhetnek, illetve például az agráriumban a szezonális munkákat finanszírozni tudják. "Ha jövőre el akarjuk érni a nemzetgazdasági célként megfogalmazott 1,5 százalékos növekedést, akkor ahhoz meg kell segíteni azokat a vállalkozókat, akik hajlandóak és akarnak is fejlődni. Új szemléletre van szükség a gazdaság finanszírozásában és működtetésében. Mi ennek mi megfelelően építjük a Széchenyi Bankot egy fenntartható értékrend mellett."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.