Sport

Kézilabda bajnoki döntő: Herbert súlyos büntetése

Kézilabda bajnoki döntő: Herbert súlyos büntetése

2008. május 21., szerda
Kézilabda bajnoki döntő: Herbert súlyos büntetése

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatából Herbert Gábor két mérkőzésre szóló eltiltást és 400 ezer forint büntetést, Daniel Andjelkovics 250 ezer forint büntetést, Valentin Ghionea pedig írásbeli megrovást kapott az MKB Veszprém elleni bajnoki finálésorozat során tanúsított sportszerűtlen magatartásáért.

Herbert (képünkön - fotó: Gémes Sándor) a döntő negyedik, keddi meccsének 4. percében letaglózta Marko Vujint, akinek megsérült a szeme, és az öltözőbe kellett támogatni. A Veszprém szerb jobbátlövője már nem is tért vissza a pályára, Herbert pedig kétperces büntetést kapott a szabálytalanságért – igaz, már az első játékrészben begyűjtötte harmadik büntetését a szegediek védekezőspecialistája, így szünet után rá sem számíthatott Vladan Matics vezetőedző.

Ugyanezen a találkozón Ghionea a felugró Iváncsik Gergő ellen szabálytalankodott a találkozó vége felé, míg Andjelkovics a finálé harmadik, szombati meccsén háton fekve letalpalta Ilyés Ferencet, ezért marasztalta el a két szegedit a fegyelmi bizottság. Herbert ügyében a Szeged fellebbez, Ghionea büntetését tudomásul veszi, Andjelkovics esetében pedig később dönt, hogy él-e a fellebbezés lehetőségével. Érdekesség, hogy a Tisza-partiak szerb játékmestere nem lépett pályára a keddi mérkőzésen, mivel a klub két órával a mérkőzés előtt faxot kapott a kézilabda-szövetségtől, miszerint felfüggesztették játékjogát. Az értesítésben az is szerepelt, hogy a játékos a fax kézhezvételétől számítva nem játszhat, ennek ellenére a fegyelmi testület vezetője később azt állította: a Pick saját hatáskörében nem nevezte Andjelkovicsot, hiszen a szabályzat szerint csak másnap kezdődött volna a felfüggesztés...

A döntősorozat eleve feszült légkörben zajlik. Az első három meccsen nem játszhatott a szegedi Bajusz Sándor, mert még az igencsak viharos Magyar Kupa-fináléban megütötte a veszprémi Perez Carlost. A korábban éppen a Picket erősítő Ilyés sem úszta meg, ő a bajnoki döntő harmadik meccsén rúgta meg Luka Zvizejt. A veszprémi átlövő első fokon 500 ezer forint büntetést kapott, majd a fellebbviteli bizottság a bírságot két meccsre szóló eltiltással súlyosbította.

Mivel a keddi összecsapást hétméteresekkel megnyerte a Pick, a párharc állása 2-2, az utolsó, mindent eldöntő összecsapást pedig pénteken 19 órakor rendezik Veszprémben. Ha addig másként nem dönt a fegyelmi bizottság, Herbert és Ilyés nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.