Vízilabda: Drávucz Ritával erősít a Recco

2011. június 15., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor; SZEGEDma.hu

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Taylor&Nash Universitas Szeged és a magyar női vízilabda-válogatott csapatkapitánya, Drávucz Rita a nyáron távozik a szegedi együttestől. A világ- és Európa-bajnok csinos pólóshölgy visszatér Olaszországba, ám Firenze helyett most a Reccóba költöző Rapallóba visz az útja.

A 2010 nyarán Szegedre szerződött, és a csapat első embereként az Universitast a bajnoki negyedik helyig vezető világklasszis legutóbbi, a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában konkrétan még nem kívánta megnevezni új egyesületét, pusztán utalt rá, hogy Európa legjobb klubjához igazol. Azóta bizonysággá vált, amit sejteni lehetett, azaz Drávucz Rita a LEN-kupát megnyerő Rapallo Nuoto pólósa lesz, amely csapat a szintén magyar válogatott Györe Anett egyesülete. A talján alakulat neve nem ismeretlen itthon, hiszen a LEN-kupa elődöntőjében az idén (is) bajnoki ezüstérmes szentesi csapatot búcsúztatták a sorozattól, melyet végül a holland Het Ravijn ellenében nyertek meg.

De hogyan kerül szóba Recco? Megkérdeztük az érintettet az ügyben.

Gabriele Volpi, a Pro Recco elnöke évek óta tervezi, hogy elindítja a női vonalat is az egyesületnél. A cél 2013, amikor 100 éves lesz a klub és szeretne női és férfi vonalon egyaránt európai kupagyőzelmet aratni. Már tavaly is megkerestek, amikor a Firenzétől Szegedre igazoltam, de addigra már megegyeztem az Univeritas együttesével a hazatérésről. Idén is hívtak és egyrészt anyagi megfontolásból – január óta nem kaptam meg a fizetésem, és még a Firenzének is van felém 11 havi tartozása –, másrészt szakmai okokból elfogadtam az ajánlatukat” – közölte megkeresésünkre Drávucz Rita.

Az olasz sportsajtót átböngészve azt találhatjuk, hogy a Rapallo egyébként is küzd problémákkal, hiszen uszodája hónapok óta zárva van, s mérkőzéseiket valamely szomszéd városban, többek között a pár kilométerre északra fekvő Reccóban játsszák. “A reccói uszoda is nyitott, ráadásul az is erősen felújításra szorul. Gyakran a férfi csapat is valamelyik szomszédos városba vándorol meccsei alkalmával. Az elnök részéről ígéret van felújításra vagy új építésére a centenáriumra” – egészíti ki információinkat a válogatott csapatkapitány. Az olasz sajtó úgy tudja, a Rapallo már ősztől Recco néven indul a bajnokságban és a nemzetközi porondon, ám a tulajdonosváltás körül még sok a kérdőjel, hiszen a csapat elköltözése rendkívül bonyolult ügy mind gazdaságilag, mind sportdiplomáciailag. Míg a rapallóiak elkeseredettek, addig a reccóiak bizonyára örömmel konstatálják, hogy a semmiből ölükbe hullott egy LEN-kupa-győztes, nem mellesleg idén bajnoki ezüstérmes női csodacsapat is, mellyel így a klub már összesen öt magyar válogatott vízilabdázót fog foglalkoztatni (az idei férfi vízilabda Euroliga-ezüstérmes Pro Reccóban játszik három magyar olimpiai bajnok, Madaras Norbert, Kásás Tamás és Benedek Tibor is)

Rita egyelőre a válogatottra valamint a júliusi világbajnokságra és a felkészülésre koncentrál, melynek következő állomása a június 24-én kezdődő hollandiai Dutch-kupa, ahol a világ élvonalába tartozó nemzeti csapatok lesznek Merész András együttesének ellenfelei. Ennek megfelelően a világbajnok pólós az olasz klubcsapat BEK-mérkőzésein fog játszani, de a válogatott összetartásokat és az olimpiai selejtezőt természetesen nem hagyja ki.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 2 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.211.104.247 IP címről szól hozzá.

 • 2. szívtipró hozzászólt ekkor: 2011. június 16., csütörtök, 07:10
  Válaszolok

  szerencsés taljánok

 • 1. Matyi hozzászólt ekkor: 2011. június 15., szerda, 21:22
  Válaszolok

  Az istennő elment.
  :-(
  Rita, gyere vissza, én itt vagyok.
  -Ugye tudod.
  :-)

Ugrás az oldal tetejére