Gazdaság

Új négycsillagos szálloda épül Szeged belvárosában

Új négycsillagos szálloda épül Szeged belvárosában

2011. június 17., péntek
Új négycsillagos szálloda épül Szeged belvárosában

A Somogyi Udvar Kft. szálloda építésébe kezd Szegeden, a Dóm közvetlen közelében, a Somogyi utca – Zrínyi utca – Apáthy utca és a Somogyi-könyvtár által határolt területen. A kivitelezés 2011. június 20-án veszi kezdetét. A mintegy 2 milliárd forintos beruházást 438,8 millió forinttal az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja is támogatja.

A Somogyi-könyvtár mögötti elhanyagolt foghíjtelekre épülő nívós üzleti hotel tervezése már 2009. óta folyik - a modern megjelenésű, de környezetéhez illeszkedő ötszintes hotel terveit a szegedi Balogh és Széll Építész Műterem Kft. készítette. A beruházó Somogyi Udvar Kft. a kivitelezési munkák elvégzésével - az idén ősszel nyitó szegedi Árkád bevásárlóközpontot is építő - Market Zrt.-t bízta meg. A beruházás lebonyolítója egy Csongrád megyei vállalkozás, az Integrated Engineering Solutions Kft. A beruházás első lépésében a kivitelezőkkel együtt a szegedi múzeum régészei is birtokba veszik a területet, amely a hajdani Palánk városrész helyén fekszik. A régészeti feltárással párhuzamosan elkezdődik a szálloda alapozása és a több mint 50 gépkocsinak helyet adó, korszerű mélygarázs építése. A szegedi belváros szívében, műemléki környezetben épülő 60 szobás, korszerű, négycsillagos szálloda a tervek szerint 2012. október végére készül el, és novemberben nyitja majd meg kapuit. Tulajdonosai elsősorban a Szegedre üzleti céllal érkező (ún. „business”) vendégekre, illetve az igényes, városnéző, rendezvényekre, kulturális és sportprogramokra látogató turistákra számítanak. Emellett konferenciaterem, üzletek, étterem és kávézó is várja majd a szegedieket és az itt megszálló magyar és külföldi vendégeket. A szállodaépítés illeszkedik a szegedi belváros rehabilitációs projektjének második üteméhez. Így nem pusztán egy új hotellel gazdagodik a város, de a szálloda közvetlen környezetében található közterületek is megszépülnek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.