Sport

Búvárúszás: jó úton haladnak a Murénák a vb-re

Búvárúszás: jó úton haladnak a Murénák a vb-re

2011. június 30., csütörtök
Búvárúszás: jó úton haladnak a Murénák a vb-re

Közeledik az uszonyos- és búvárúszó világbajnokság, melyre a szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub öt kvótát szerzett a miskolci országos bajnokságon. A megmérettetés előtt még egy junior Európa-bajnokság is vár a fiatalabb versenyzőkre. Legutóbbi sajtótájékoztatójuk után a Murénák vezetőjével, Kanyó Dénessel beszélgettünk, aki maga is több indulási jogot szerzett a vb-re.

– Nagyon jól szerepelt legutóbb a miskolci országos bajnokságon a Muréna Úszó- és Búvárklub. 13 aranyérmet szerzett az egyesület – ez azt sugallja, hogy remek állapotban van a csapat és jól zajlik a felkészülés a vb-re...

– Valóban, többen egyéni csúcsokat úsztak, jómagam is két számban felkerültem a világranglista 2. helyére. Ez nagyon kellett már, hiszen utoljára márciusban versenyeztem, s az ellenfelek azóta tették a dolgukat. Az OB jó visszaigazolás volt arra, hogy jó úton haladunk. A versenyzők java része 20 év alatti, remekül fejlődnek.

– A hódmezővásárhelyi világbajnokságig sor kerül Miskolcon egy junior Európa-bajnokságra is. Mit vársz a fiataloktól?

Kosara Gézától

egyértelműen a döntőbe jutást, sőt remélem, hogy a dobogó közelébe fog kerülni, hiszen időeredményeivel sorra dönti az országos csúcsokat korosztályában. Vele kapcsolatban bízunk benne, hogy 1500 méteren megdönti

Savanya Norbert

21 éves szakállas országos csúcsát.

Szovics Katától

az eddigi csúcsainak jelentős túlszárnyalását várom.

– A miskolci OB után 5 fő kvalifikációja már megvan a vásárhelyi vb-re. Velük kapcsolatban milyen esélyeket látsz?

– Több finalista is lehet, gondolok itt

Dimák Dávidra, Debreczeni Hajnalkára

, illetve a 4x200-as váltóban Kosara Géza is elcsíphet egy döntőt. Jómagam címvédőként érkezem a vb-re, úgy érzem, megbirkózom a rám váró feladattal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.