Műsorújság: a Telin TV pénteki műsora

2011. június 30., csütörtök · Hozzászólok

Minden hétköznap 18 órakor Szeged Ma – Szeged és a régió aktuális hírei, ezekhez kapcsolódóan beszélgetés egy meghívott vendéggel a megújult Telin TV-n. Hétfőn és pénteken 18.15-kor Sportkoktél.
Tovább »

A Duna Borrégió Magyarország legnagyobb szőlőtermő területe

2011. június 30., csütörtök · 2 hozzászólás

Magyarország legnagyobb szőlőtermő területét – ez mintegy 28 ezer hektár – mutatták be csütörtökön Budapesten az újságíróknak, ugyanis a régióhoz tartozó három borvidéket, a hajós-bajait, a Csongrádit és a kunságit újra szeretnék pozícionálni a helyi borászok az Agrármarketig Centrum támogatásával.
Tovább »

Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny Palicson

2011. június 30., csütörtök · Hozzászólok

A szabadkai Jadran színpadán tegnap megkezdődött tegnap a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny középdöntője. A rendezvény neve még bizonyára sokak számára ismeretlenül cseng, lévén, hogy a versenyt idén első alkalommal rendezik meg, de háromévenkénti megszervezésével hagyományt kívánnak teremteni – olvasható a Vajdaság Ma hírportálon.
Tovább »

Július 1-jétől változnak a közlekedési bírságok

2011. június 30., csütörtök · Hozzászólok

Július 1-jétől változik a közúti közlekedési szabályszegések bírságolási rendszere, egyes szabályszegések szigorúbb elbírálás alá esnek, illetve több, úgynevezett előéleti pontot jelentenek – erről Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője beszélt csütörtökön újságíróknak.
Tovább »

VOLT Fesztivál – Átadták az Unicum Tehetség Díjat

2011. június 30., csütörtök · Hozzászólok

A szegedi Salvus zenekar vehette át csütörtökön késő délután az Unicum tehetségkereső verseny nyertesének járó meglepetés díjat: egy egyedi festésű fekete-bordó gitárt.
Tovább »

MÁV: péntektől megszűnik az 55 év felettiek utazási kedvezménye

2011. június 30., csütörtök · Hozzászólok

Július elsejétől, vagyis péntektől megszűnik az 55 év felettiek 20 százalékos utazási kedvezménye a vasúton – közölte a MÁV-START Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
Tovább »

A szocialista párt megmozdult + FOTÓK

2011. június 30., csütörtök · 11 hozzászólás

A pártszavazás megteremtette az új egység alapfeltételét

mszp_demkoal_it (1) A Demokratikus Koalíció Platform pártszavazást kezdeményezett, hogy elindítsa az MSZP átalakulását, amely nyomán a párt erős, demokratikusan működő, erkölcsös szervezetté válhat. Szabó Bálint, a Demokratikus Koalíció Platform szóvivője sajtótájékoztatón beszélt a szavazás kimeneteléről, és a közgyűlés mai „munkáját” bírálta.
Tovább »

11,6 milliárd a hátrányos helyzetű önkormányzatoknak

2011. június 30., csütörtök · Hozzászólok

Első ütemben 11,6 milliárd forintot osztott szét mintegy 1200, önhibáján kívül nehéz helyzetbe került önkormányzat között az erre a célra fenntartott keretből a kormány – közölte Tállai András, a Belügyminisztérium (BM) államtitkára csütörtökön. Elsősorban a közüzemi tartozásokat és az élelmezéssel összefüggő adósságokat törlesztenék belőle – írja a Magyar Nemzet Online.
Tovább »

Hazatért a Szegedi Kortárs Balett

2011. június 30., csütörtök · Hozzászólok

Hazaérkezett Bulgáriából a Szegedi Kortárs Balett, a társulat sokadik alkalommal képviselte Magyarországot EU-s soros elnöksége kapcsán.
Tovább »

Juhász Gyula: Már az egészségem a tét

2011. június 30., csütörtök · 56 hozzászólás

A csütörtöki közgyűlésen a Fidesz-KDNP padsoraiban nem foglalt helyet Juhász Gyula, Tápé képviselője. Az ülésteremben többen – maga a polgármester is – úgy vélték, távolmaradásának oka az is, hogy a háta mögött jött létre valamiféle egyezség a Budai Nagy Antal utcai ingatlan speciális gyermekotthonként történő hasznosításról. A SZEGEDma.hu-nak sikerült elérnie a képviselőt, hogy feltegyük kérdéseinket.
Tovább »

Következő oldal »