Műsorújság: a Telin TV szerdai műsora

2011. május 31., kedd · Hozzászólok

Minden hétköznap 18 órakor Szeged Ma – Szeged és a régió aktuális hírei, ezekhez kapcsolódóan beszélgetés egy meghívott vendéggel a megújult Telin TV-n. Hétfőn és pénteken 18.15-kor Sportkoktél.
Tovább »

Miniszterelnöki csúcstalálkozót tart Pozsonyban a visegrádi csoport

2011. május 31., kedd · Egy hozzászólás

Miniszterelnöki csúcstalálkozót tart a visegrádi csoport június 16-án Pozsonyban – jelentette be a szlovák kormányfői hivatal kedden.
Tovább »

Kitartanak a demonstráció mellett a pedagógus-szakszervezetek

2011. május 31., kedd · 7 hozzászólás

Az oktatásért felelős államtitkár kérése ellenére sem állnak el vasárnapra tervezett demonstrációjuktól a pedagógus-szakszervezetek – jelentette be Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke kedden, a Hoffmann Rózsával folytatott megbeszélésük után tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

3000 új munkahely a magyar kkv-szektorban

2011. május 31., kedd · 3 hozzászólás

A Munkaerőpiaci Alapból rendelkezésre álló 5 milliárd forintból 372 kis- és középvállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 3095 új munkahely kialakításához – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
Tovább »

Kulturális örökség egy kattintásra + HANG + FOTÓK

2011. május 31., kedd · Hozzászólok

rhz01_gs Szegeden is bemutatkozott az „Örökség-Kultúra” Oktatási E-Könyv- és Médiatár (ÖKOEK), mely a magyar és nemzetiségi anyanyelvű oktatást hiánypótló tudományos-kulturális elektronikus tananyagsegédletekkel ellátó nonprofit program, egyben a világon bármely internethasználó által elérhető teljes értékű tájékozódási felület. Az újszegedi Rendezvényházban Barna Gábor programvezető, az ÖKOEK felelős szerkesztője beszélt a médiatár adta lehetőségekről.
Tovább »

Vízilabda: vereséggel kezdtek a nők a Kirisi-kupán

2011. május 31., kedd · Hozzászólok

A vendéglátó oroszok nemzeti együttesétől négy góllal kikapott a magyar női vízilabda-válogatott a Kirisi-kupáért kiírt hatcsapatos nemzetközi torna keddi nyitónapján.
Tovább »

Dohányzásmentes Világnap Hódmezővásárhelyen

2011. május 31., kedd · Hozzászólok

A hódmezővásárhelyi városháza dísztermében tartott rendezvény keretében orvosok és népegészségügyi szakemberek részvételével hívták fel a lakosság figyelmét a dohányzás káros hatásaira, emellett ismertették a hódmezővásárhelyi dohányzásleszoktató program részleteit és eddigi eredményeit.
Tovább »

A magyar általános iskolások fele nem iszik tejet

2011. május 31., kedd · Egy hozzászólás

Magyarországon az általános iskolás gyerekek csaknem fele egyáltalán nem iszik tejet, holott a szakemberek napi fél litert javasolnak.
Tovább »

Az Emfesz eladását a moszkvai választott bíróság vizsgálhatja

2011. május 31., kedd · Hozzászólok

Miután a moszkvai választott bíróság a május közepén született közbenső ítéletével létezőnek nyilvánította a Mabofi Holdings és a RosGas AG között az Emfesz eladásáról létrejött szerződést, ezt már magyar bíróságok nem vizsgálhatják – mondta Góczi István, az Emfesz Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn a Budapesten tartott sajtóbeszélgetésen.
Tovább »

Orbán: az eddigi kormányzati teljesítmény a jövőben nem lesz elég

2011. május 31., kedd · 17 hozzászólás

A miniszterelnök szerint az a kormányzati teljesítmény, amely elég volt az elmúlt egy évben, nem lesz elegendő a következő esztendőben. Orbán Viktor ezt a kormánya megalakításának egyéves évfordulója alkalmából tartott, Gazdasági fordulat című konferencián mondta kedden, ahol arról is beszélt: a gazdaságpolitikai fordulat ugyan megtörtént, ám az még mindig veszélyzónában van.
Tovább »

Következő oldal »