Sport

Testnevelésóráknak adna otthont a SZVSE + VIDEÓ

Testnevelésóráknak adna otthont a SZVSE + VIDEÓ

2011. április 12., kedd
Testnevelésóráknak adna otthont a SZVSE + VIDEÓ

Az 1919-es alapítású szegedi vasutas egyesület, a SZVSE elnöke, Szokol Lajos beszélt a Telin Televízió Sportkoktél című műsorában a klub jelenéről, a szűkös anyagiakról és a jövőben rejlő lehetőségekről, többek között arról, hogyan segítene a klub az iskoláknak szabadtéri testnevelésórák megtartásában.

A SZVSE-nek az 1919-es alapítása óta 38 különböző szakosztálya volt. Jelenleg néggyel működik a vasutas klub: a tájékozódási futás és atlétika, birkózás, labdarúgás, illetve a vasutas dolgozóknak egy tömegsport szakosztályt is fenntartanak. „A múlthoz képest soványabbak, szűkösebbek a lehetőségeink, az utolsó nyolc évben anyagi szempontból a létünkért küzdöttünk” – beszélt a mostoha pénzügyi helyzetről az elnök. Majd kiemelte, hogy milyen fontos szerepet játszik az egyesületük életében az utánpótlás-nevelés, jelenleg is 400-450 utánpótláskorú versenyzőjük van. Megtudhattuk, hogy a klub szerződéses kapcsolatot ápol általános és középiskolásokkal, részben tartanak sportági órákat, bemutatókat, és évente több alkalommal nyílt napokat is. Ezt szeretnék bővíteni, hiszen - főként az iskolai időszakban - délelőtt szinte üres a pályájuk, ekkor jöhetnének a diákok testnevelésórákra. Több mint tíz általános és négy-öt középiskola fekszik azokon a fő útvonalakon, ahol az iskola előtt tömegközlekedési eszközökre szállhatnának a gyerekek, és egyenest a pályához vezetnek. „Szabadtéri sportlétesítményben nagy hiány van. Mi szívesen fogadjuk a tanulókat délelőttönként, kizárólag önkormányzati akaraton múlik, hogy megvalósuljon egy ilyen együttműködés. Mi ezt többször felajánlottuk, bízunk benne, hogy a város pozitívan dönt majd e kérdésben” – fűzte hozzá

Szokol Lajos

, aki beszélt még az elmúlt években a SZVSE-pályával kapcsolatban megjelent hírekről. Elmondta, hogy választás elé került az egyesület, hogy marad egy központi helyen lévő nagy múltú sportpályán, vagy albérletbe vonul máshová. Az ügy mára megoldódott, az egyesület tulajdona maradt a pálya, amely jelenleg per- és tehermentes.

Sportkoktél a Telin TV-ben minden hétfőn és pénteken 18.10-kor, ismétlés 20.10-kor és 22.10-kor!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.