Reformételek: Tüttyölt ratyli recept

2011. április 1., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Április elseje alkalmából különleges recepttel kedveskedünk Olvasóinknak!







Tüttyölt ratyli

Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb. 5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek

Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk, amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.

Tanácsok:
Döntsék el, hogy megcsinálják-e, de mindenképpen olvassák el.
Kannásbor illik hozzá.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: ? kcal
Szénhidráttartalom: ? gramm
Zsírtartalom: biztos sok gramm

Ha valaki lefordítja újmagyarra, ígérem, elkészítem (a szerk.)

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 2 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.166.173.147 IP címről szól hozzá.

  • 2. Zozó hozzászólt ekkor: 2014. február 5., szerda, 12:52
    Válaszolok

    mi pöcörgősi gönyézdével jobban szeretjük, kissé lágyabb a csurma. Petrecel alap, de a vatyek meg a zamecsli elhagyható, főleg, hogy utóbbitől könnyen lepundálódik és keserű lesz.

  • 1. Levinke hozzászólt ekkor: 2011. április 1., péntek, 13:09
    Válaszolok

    Kár, hogy végül csak elfitymányolták ezt az isteni receptet: nem írták meg, mi legyen a zamecslikkel!

Ugrás az oldal tetejére