Műsorújság: a Telin TV vasárnapi műsora

2011. április 30., szombat · Hozzászólok

Minden hétköznap 18 órakor Szeged Ma – Szeged és a régió aktuális hírei, ezekhez kapcsolódóan beszélgetés egy meghívott vendéggel a megújult Telin TV-n. Hétfőn és pénteken 18.15-kor Sportkoktél.
Tovább »

Szabadkán átvették a tízezredik honosítási kérelmet

2011. április 30., szombat · Hozzászólok

Wetzel Tamás, az egyszerűsített honosítási eljárásért felelős miniszteri biztos a pénteken az alábbiakról tájékoztatta a Nemzetpolitikai Államtitkárságot: január 3-tól lehet kérelmezni a magyar állampolgárságot az egyszerűsített honosítási eljárás segítségével, amelyet az Országgyűlés az elmúlt év május 26-án hozott döntése tett lehetővé.
Tovább »

Foky Dániel, Szemere Zita és Borsos Edith nyerte a Simándy-énekversenyt

2011. április 30., szombat · Hozzászólok

Az első kategóriában a szombathelyi Foky Dániel, a második kategóriában a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanuló Szemere Zita, a harmadik kategóriában pedig Borsos Edith nyerte a Simándy József Énekversenyt, amely díjait szombaton adták át a Szegedi Nemzeti Színházban.
Tovább »

Több tízezer ember vett részt a Critical Mass kerékpáros felvonuláson Budapesten

2011. április 30., szombat · Hozzászólok

Nagyon jó hangulatban, 20-30 ezer ember részvételével, balesetek és komolyabb fennakadások nélkül zajlott le a szombat délután a Critical Mass kerékpáros felvonulás Budapesten – vont villámmérleget László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, a rendezvény egyik főszervezője az MTI-nek, miután este fél hét körül a hagyományos közös bringaemeléssel a városligeti Királydombnál véget ért a rendezvény.
Tovább »

Horogra akadt terrorista a horgosi határon?

2011. április 30., szombat · 7 hozzászólás

A horgosi határátkelőn őrizetbe vettek egy feltételezett terroristát. A magyar Terrorelhárítási Központ is tudott a gyanúsított határátlépési szándékáról, és megtette a szükséges előkészületeket elfogására – adta hírül az MTI.
Tovább »

Nyárig megszülethet a hungarikum-törvény

2011. április 30., szombat · Hozzászólok

A hungarikum-törvény társadalmi vitájának második szakasza május közepéig lezárul és várhatóan még az Országgyűlés tavaszi ülésszakán a képviselők dönthetnek is róla – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a hortobágyi Szent György-napi kihajtási ünnepet követően. Nagyon hasznos felvetésnek tartom, hogy a magyarság történelmi örökségét képező haszonállatok ebben a körben (a hungarikumok között) legyenek – válaszolta a politikus a Hortobágy egyedülálló állatvilágának védelmét érintő kérdésre.
Tovább »

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK

2011. április 30., szombat · Hozzászólok

Megkezdődtek a hétvégi fordulók a labdarúgó NB III Alföld csoportban és a megyei bajnokságokban. Összeállításunkban a szombati eredményeket találják.
Tovább »

Kosárlabda: Szedeák-örömjáték az utolsó hazai meccsen + HANG, FOTÓK

2011. április 30., szombat · 4 hozzászólás

szedeak_salgotarjan0_gs Elvitathatatlan és megkérdőjelezhetetlen, fölényes győzelmet aratott a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata szezonbeli utolsó hazai bajnoki mérkőzésén a Salgótarján ellen. Valódi örömjáték, 36 pontos győzelem. A találkozót online közvetítettük. Tovább »

A NATO és a felkelők elutasítják Kadhafi tűzszüneti ajánlatát

2011. április 30., szombat · Hozzászólok

A NATO és a líbiai felkelők elutasították szombaton Moammer Kadhafi líbiai vezető tűzszüneti és tárgyalási ajánlatát. Kadhafi korábban is ajánlott tűzszünetet és tárgyalásokat, de a NATO – amely azt a felhatalmazást kapta az ENSZ-től, hogy miközben a líbiai hadsereg megpróbálja leverni a kormányellenes felkelést, védje meg a civil lakosságot – mindannyiszor elutasította. A felkelők szervezete, az Átmeneti Nemzeti Tanács azzal az indokkal utasította el az ajánlatot, hogy Kadhafinak már nincs semmilyen szerepe az ország jövőjében.
Tovább »

A KITE legyűrte a harcias Szabadkígyóst

2011. április 30., szombat · 25 hozzászólás

Fegyelmezetten védekezve, igazi parázshangulatú összecsapáson tudott nyerni a KITE-Szeged a Szabadkígyós ellen, akik bemutatták játékukkal azt is, hogy helyük van az NB III-ban, és a háromezres településre senki nem jöhet biztos győzelmet remélve.
Tovább »

Következő oldal »