Műsorújság: a Telin TV pénteki műsora

2011. március 31., csütörtök · Hozzászólok

Minden hétköznap 18 órakor Szeged Ma – Szeged és a régió aktuális hírei, ezekhez kapcsolódóan beszélgetés egy meghívott vendéggel a megújult Telin TV-n. Hétfőn és pénteken 18.15-kor Sportkoktél.
Tovább »

Fukusima környékén a határérték tízezerszerese a talajvíz radioaktivitása

2011. március 31., csütörtök · Egy hozzászólás

A Fukusima-1 atomerőmű környékén tízezerszer haladja meg az egészségügyi határértéket a talajvíz radioaktivitása – közölték csütörtökön az erőművet üzemeltető vállalat tisztségviselői.
Tovább »

Tizedik éve az ifjú tehetségek szolgálatában + FOTÓK

2011. március 31., csütörtök · Hozzászólok

tehetseggondozo_program11_gs A Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Program X. országos konferenciája ma délután kezdődött meg a Novotel Szállóban. A program keretében lehetőség nyílik arra, hogy a hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek olyan középiskolákban, kollégiumokban tanuljanak, nevelődjenek, amelyek célul tűzték ki a tehetséggondozást és a felsőfokú tanulmányokra való eredményes felkészítést.
Tovább »

Svájc, a képregény hazája a TIK-ben

2011. március 31., csütörtök · Hozzászólok

Az első rajzregényt 1827-ben megjelentető Rodolphe Töpffertől napjainkig mutatja be a svájci képregénykultúrát az a kiállítás, amelyet szerdán este nyitottak meg az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Tovább »

Labdarúgás: csanyteleki bravúr a Szatymaz ellen

2011. március 31., csütörtök · Hozzászólok

Elmaradt meccset pótoltak csütörtökön a megyei II. osztály Homokháti csoportban. A találkozón meglepetés született, a csanytelekiek ugyanis megtréfálták a listavezetőt.
Tovább »

Kosárlabda: lehetetlen Mediteam-küldetés Sopronban

2011. március 31., csütörtök · Hozzászólok

Valósággal csodaszámba ment volna, ha sikerül a rendkívül kimerült Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatának Sopronban tartania a lépést a bivalyerős hazaiakkal szemben az NB I/A rájátszásának első elődöntőjében. A csoda ritka madár, Győr után nem kísérte el Sopronba a lányokat ezúttal. Folytatás vasárnap.
Tovább »

8 forinttal drágább lesz a kenyér

2011. március 31., csütörtök · 3 hozzászólás

A liszt árának emelkedése miatt a kenyér kilónkénti átadási árát átlagosan 8 forinttal emelik a pékségek április elején – közölte Varga László, a Magyar Pékszövetség elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön.
Tovább »

Kézilabda: bronzérmes a Tisza Volán SC U15-ös fiúcsapata

2011. március 31., csütörtök · Egy hozzászólás

A lányok harmadik helye mellett hasonlóan szép sikert ért el a hétvégén a Tisza Volán SC Szeged U15-ös fiúcsapata is az ERIMA Országos Kézilabda Gyermekbajnokság Szegeden rendezett döntőjében. A fiúk is harmadikok lettek, ráadásul ők adták a torna legjobbjának választott játékost is.
Tovább »

Új tesztek és kezelések sugárfertőzés esetére

2011. március 31., csütörtök · Hozzászólok

A japán atomerőmű-baleset ismét ráirányította a figyelmet a tényre, hogy kevés kezelés áll rendelkezésre a nagy sugárdózist kapott emberek megsegítésére; néhány teszt és szer azonban fejlesztés alatt áll az Egyesült Államokban.
Tovább »

Kezdődik az Indóház tér felújítása

2011. március 31., csütörtök · 5 hozzászólás

Folytatódik az 1-es villamosvonal rekonstrukciója: április 4-én, hétfő reggel elkezdődik az Indóház tér szakaszos felújítása. Az 1-es villamos továbbra is közlekedik, a munkálatok a tér részleges lezárásával és forgalomkorlátozásokkal járnak.
Tovább »

Következő oldal »