Műsorújság: a Telin TV keddi műsora

2011. február 28., hétfő · Hozzászólok

Minden hétköznap 18 órakor Szeged Ma – Szeged és a régió aktuális hírei, ezekhez kapcsolódóan beszélgetés egy meghívott vendéggel a megújult Telin TV-n. Hétfőn és pénteken 18.15-kor Sportkoktél.
Tovább »

A vidékfejlesztés felső vezetői Vásárhelyen

2011. február 28., hétfő · Hozzászólok

Az Új Széchenyi-terv, valamint a mezőgazdasági támogatások aktualitásai mellett a belvíz elleni védekezésről és Hódmezővásárhely belvízrendezési tervének megvalósításáról is szó esik március 2-án 17 órától a „Gazdanap a gazdag napokért – a vidék lesz az ország támasza” című konferencián Hódmezővásárhelyen. Az eseményen részt vesz és előadást tart Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára, valamint Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke.
Tovább »

Bohács Zsolt a költségvetésről a Telinen

2011. február 28., hétfő · Hozzászólok

Kedden ismerteti a kormány a strukturális reformokat

2011. február 28., hétfő · Hozzászólok

Kedden ismerteti a kormány tervezett strukturális reformjait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Az MTI úgy tudja, a tárcavezetők a Széll Kálmán Alapítvány délelőtt 11 órakor kezdődő budapesti rendezvényén jelentik be az átalakításokat. Orbán Viktor miniszterelnök a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott januári interjúban beszélt arról, hogy a kabinet a nemzetgazdasági miniszter előterjesztése alapján február 15-ig megvitatja a nyugdíjrendszert, a munkanélküli segély csökkentését, a gyógyszertámogatásokat és a költséges tömegközlekedési rendszer reformját.
Tovább »

Kedd: A lány, aki a tűzzel játszik

2011. február 28., hétfő · Hozzászólok

Tényfeltáró riport megjelentetésére készül a kérlelhetetlen szókimondásáról ismert folyóirat, a Millennium. Hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok? Kik a futtatók? És mindenekelőtt: kik veszik igénybe – köztük befolyásos emberek – a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait? Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből. 21 órától a Grand Café mozi műsorán!
Tovább »

Cukorturizmus indul Szlovákiába

2011. február 28., hétfő · 2 hozzászólás

A benzin után most már a cukor is olcsóbb Szlovákiában. A határ menti település lakói közül ezért egyre többen járnak át, hogy északi szomszédunknál vásároljanak be belőle – írja az Index.
Tovább »

Győzelmet ért a Szedeák-szív a hétfői kosárkrimin + FOTÓK

2011. február 28., hétfő · 21 hozzászólás

szedeak_debrecen04_gs Hihetetlen, sokáig emlékezetes mérkőzést nyert meg a férfi kosárlabda NB I/A 21. fordulójában a Factum Sport Debrecennel szemben a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. Könnyed játszadozásnak indult, szenvedés lett belőle, majd a rengeteg hibával tarkított csata igazi kosárkrimibe torkollt, melyet a szegediek a maguk javára döntöttek el. A sikerben oroszlánrészt vállaltak a rutinos szedeákosok, Nyilas István és Drahos Gábor.
Tovább »

Szobrot állítanak Kosztolányi Dezsőnek Szabadkán

2011. február 28., hétfő · Hozzászólok

Egész alakos szobrot állít Kosztolányi Dezsőnek Szabadkán az Aracs Társadalmi Szervezet – jelentették be a délvidéki kulturális egyesület hétvégi közgyűlésén.
Tovább »

A szívkatéterezésről a Szabadegyetemen

2011. február 28., hétfő · Hozzászólok

A Szabadegyetem Szeged VII. előadássorozat keretein belül 2011. március 2-án, szerdán 18 órától Ungi Imre, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar klinikai főorvosának előadását tekinthetjük meg “A szívkatéterezés története és perspektívái” címmel.
Tovább »

Őrizetben a Tiszába fúlt albánok embercsempészei

2011. február 28., hétfő · Hozzászólok

Őrizetbe vette a szerb rendőrség egy embercsempészettel és emberkereskedelemmel gyanúsítható szerbiai bűnszövetkezet hét tagját, akik feltehetően azért is felelősek, hogy 2009 októberében koszovói albánok fulladtak a Tiszába – jelentette be hétfőn Ivica Dacic szerb belügyminiszter.
Tovább »

Következő oldal »