Kosárlabda: erősebb volt az Olaj a Szedeáknál + FOTÓK

szedeak_szolnok0_gs Magabiztosan győzött a listavezető Szolnoki Olaj a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák ellen a kedd esti edzőmérkőzésen. A találkozó első félidejében indiszponáltan játszottak a hazaiak, a szünetet követően már felvették a versenyt a bajnokság legnagyobb favoritjával. Kiss Zsolt sajnálatos sérülése viszont komoly aggodalomra ad okot…

Mindkét együttes tartalékosan lépett pályára: hazai oldalon Drahos és Simándi betegség, a látogatóknál Trepák, Fodor M. és Vesztergom sérülés miatt hiányzott. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az első negyed végén meglépett a Szolnok, s a második felvonás elején egy 17-0-s rohanással gyakorlatilag el is döntötte a derbi sorsát. Dukicsék ekkor öt percig nem tudtak a gyűrűbe találni, Rubin törte meg végül a kosárcsendet. Összességében azonban sajnos az egész első félidőről az volt elmondható, hogy míg a bajnokság éllovasa motiváltan, agresszívan, pontosan kosárlabdázott (s helyzetéből adódóan szinte végig legerősebb ötösét tartotta fönn), addig a Szedeák indiszponáltan játszott, sok labdát szórtak el, s rengeteg dobást rontottak a fiúk.

szedeak_szolnok13_gs A szünetben Fodor Péter vezetőedző alapos fejmosásban részesítette a társaságot, s használtak is az intelmek. A második félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, a különbség nem is nőtt tovább. Sokkal összeszedettebb Szegedet láthattak ekkor a nézők, egyes időszakokban látványos megoldásokra is futotta Tanácsék erejéből, végre megvolt a ritmusa a védekezésnek és a támadásnak is. Az Olaj azonban ezzel együtt is simán győzött, s bizonyította, nem véletlenül nyert három mérkőzést EuroChallange-csoportjában, s nem véletlenül tartják a honi bajnokság első számú esélyesének.

A krónikához tartozik, hogy Kiss Zsolt a második félidőben egy támadás során sajnálatos térdsérülést szenvedett, ami komoly aggodalomra ad okot. Koltit szerdán reggel vizsgálják ki, az eredményről természetesen tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a pontvadászatban javíthat: szombaton 18 órától a tavalyi aranyérmes Zalaegerszeg otthonában szerepel az újonc.

Felkészülési kosárlabda-mérkőzésen:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK 74-103 (20-28, 14-35, 25-22, 15-18). Szeged, 250 néző, vezette: Varga Z., Vadász Cs.
Szedeák: Vida 4, Rubin 14, Kiss Zs. 7/3, Dukics 12/6, McKenzie 18. Csere: Molnár M. 4, Tanács 10, Nyilas 5/3. Vezetőedző: Fodor Péter.
Szolnok: Trotter 13, Horváth Á. 26/12, Budimir 11/3, Clark 7, Báder 27. Csere: Szabó P. 17/6, Grebenár 2, Nagy B., Mándoki. Vezetőedző: Pór Péter.

8 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2011. január 7., péntek, 09:34
  Válaszolok

  Ötvenedik érettségi találkozónkat tartjuk, a közeli napokban.
  A még életben lévő, az ország szinte minden táján élő, már nyugdíjas osztálytársaim, a korábbi éttermi tapasztalatok alapján Szegedet, és a Kiskakast választják.
  Hiába mondogatom, már igen sok jó étterem található Szegeden, ismerjék meg azokat is, de nem.
  Azt is mondogatom nekik, hogy a Kossuth Lajos sugárúti bevezető csomó pontot még nem bontják, ezért Sándorfalva vagy a Röszke, illetve Algyő felől közelítsék meg Szegedet.

 • '>
  7. kreatív
  2011. január 7., péntek, 08:07
  Válaszolok

  Baráti tanács a Kiskakasnak: Újra kellene gondolni, hogy az étterem adottságaihoz illeszkedően, milyen új és egyedi profilt lehetne adni a csárdának. Pl. A Kiskakas csárda lehetne Szeged első olyan étterme, ahol csak szárnyasokból készült ételek vannak. Ezek modern és hagyományos módon lennének elkészítve, így az egészséges táplálkozás és az alföldi hagyományok is jól ötvözhetőek lennének. A minőségi alapanyagok kizárólagos beszállítója a Hungerit lehetne, akinek mindez referencia hely, marketing és promóciós lehetőség is egyben. A jelenlegi teraszból egy hangulatos grill teraszt kell kialakítani. Fontos hogy JÓ szakácsok legyenek, akik FINOM és BŐSÉGES adagokat készítenek el. Csak 1 ötlet.

 • '>
  6. Zoltán
  2011. január 6., csütörtök, 23:09
  Válaszolok

  Kiskakas csárda
  Önöket válság menüvel várja!
  2011.01.03-tól munkanapokon.
  11-15 ig.
  800FT/adag az ára!
  A menü állandó mint a válság
  Csontleves
  Rántott szelet
  vegyes köret

  Az ajánlat másik menü ajánlattal nem kombinálható!
  Kiskakas csárda
  Szeged Sándor u 60/b
  tel:62/485-330

 • '>
  5. Szedeákfan
  2011. január 6., csütörtök, 13:59
  Válaszolok

  Kolti elmondása szerint a szalagok nem sérültek, csak a porccal lehet valami. Nincs túl nagy gond.

 • '>
  4. Zoltán
  2011. január 6., csütörtök, 08:19
  Válaszolok

  A Kiskakas csárda
  Önöket válság menüvel várja!
  2011.01.03-tól munkanapokon.
  11-15 ig.
  800FT/adag az ára!
  A menü állandó mint a válság
  Csontleves
  Rántott szelet
  vegyes köret

  Az ajánlat másik menü ajánlattal nem kombinálható!
  Kiskakas csárda
  Szeged Sándor u 60/b
  tel:62/485-330

 • '>
  3. Kolti?
  2011. január 6., csütörtök, 01:00
  Válaszolok

  Van már hír a sérüléséről?
  Komoly?

 • '>
  2. szemi10
  2011. január 4., kedd, 22:51
  Válaszolok

  Reméljük nem komoly a sérülése Koltinak! Nagyon hiányozna a játéka…
  Mielőbbi felépülést!

 • '>
  1. Zebulon
  2011. január 4., kedd, 22:26
  Válaszolok

  Az április 2-i bajnokin viszont meg kell vernünk a bajnokjelöltet, ha a felsőházba szeretnénk jutni!!