Gazdaság

Elúszik az őszi vetés

Elúszik az őszi vetés

2011. január 15., szombat
Elúszik az őszi vetés

Mintegy 200 ezer hektár őszi vetés menthetetlen a belvízi helyzet miatt, ez már most látszik - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken Harkányban, a Bácskai és Dunamelléki Mezőgazdasági Szövetség konferenciáján.

A hét eleji adatok szerint a 4,5 millió hektár magyarországi szántóterületből 307 ezer hektár van jelenleg belvíz alatt, további 740 ezer hektár pedig rendkívül átnedvesedett. A hosszú távú előrejelzések szerint a március is az átlagosnál csapadékosabbnak ígérkezik. Az államtitkár tájékoztatott arról is, hogy a kormány már elfogadta, és várhatóan már januártól kínálják a pénzintézetek azt a vis maior forgóeszközhitelt, amely 6 milliárd forint keretű kedvezményes hitelkonstrukció, s az elemi és katasztrófakárt szenvedett mezőgazdasági vállalkozásoknak dolgoztak ki. (Forrás:

Világgazdaság Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.