Szenzációk a köbön! – Szilveszteri sportkörkép (FRISSÍTVE)

Szenzációs sporthírek özönlenek a SZEGEDma.hu szerkesztőségébe! Ügyeletes szerkesztőnk már menne óévet búcsúztatni, de képtelen megbirkózni a portálunkat letámadó sporthírdömpinggel. E hírekből közlünk szigorúan komolytalan válogatást.

Ausztráliában marad a Szeged Beton!

Perthbe kiküldött rendkívüli tudósítónk, Illés András jelenti:

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapatát nem engedik haza az ausztrálok a mínusz húsz fokos hidegbe, hanem helyette a forró ausztrál éghajlatra kényszerítik. Az ausztrál vízilabda-szövetség ugyanis – miután a Beton lehengerlő fölénnyel radírozta le a vízilabdatérképről ellenfeleit a nyolcadik és egyben utolsó Tom Hoad-kupán, első magyar csapatként mindörökre megnyerve a déli félteke legrangosabb viadalát – erővel tartja fogva városunk vízilabdaisteneit, illetve gyorsított eljárásban honosították a Beton összes tagját, beleértve az eddig is ausztrál Aaron Youngert is, aki adminisztrációs hibából kifolyólag most már kétszeres ausztrál állampolgár. A honosítási papírokat személyesen az ausztrál államfő, azaz II. Erzsébet angol királynő írta alá a perthi Melville Polo Club székházában, mely klub adott otthont az év végi rangos tornának.
A helyi magyar közösség már lakásokat is a játékosok rendelkezésére bocsátott, így azok családjaikat maguk után hívva új otthonaikba is beköltözhetnek rövidesen. A megdöbbentő hírt december 31-én reggel közölte az ausztrál szövetség a Magyar Vízilabda Szövetséggel, amely természetesen tiltakozását fejezte ki az eset miatt, és azzal fenyegette meg a délszakiakat, hogy a FINA elé viszi az ügyet, azonban a nemzetközi szövetségben jelentős pozíciót betöltő legendás ausztrál pólós Tom Hoad miatt ennek várhatóan kevés foganatja lesz.
Az auszik jelezték, hajlanak engedményekre, de pólósainkat nem engedik haza, sőt, úgy tervezik, rájuk építik válogatottjukat, remélve hogy előbb-utóbb most már csak sikerül valamilyen maradandó eredményt is elérniük nagyszabású nemzetközi tornákon (legjobb eredményük a 2008-as Világkupa 3. hely, melyen hazánk nem vett részt). Ilyen engedmény például, hogy a Tom Hoad-kupa helyett, Molnár Tamás visszavonulása után Papesz-kupa néven új tornát szerveznének, melyen ezt követően két magyar felnőtt csapatot is vendégül látnának, minden költséget állva. További terveik szerint a Szeged Beton ezentúl Perth Concrete néven venne részt az ausztrál bajnokságban, s amennyiben a magyar klubok vállalják az ausztráliai utazásokat az idegenbeli mérkőzésekre, úgy a magyar pontvadászatban is.
Ausztráliában – ahol a vízilabdának komoly hagyományai vannak – valósággal istenekként tekintenek a magyar vízilabdázókra, azonban erre az égbekiáltó botrányra egész egyszerűen nincs magyarázat. Szerkesztőségünk azonban folyamatosan beszámol a fejleményekről a későbbiekben!

Pick Szeged – Élessel a bajnoki címért

A pólósokéhoz hasonlóan megdöbbentő, ám sokkal pozitívabb hír: a Pick Szeged vezetősége játékosként reaktiválja Éles Józsefet, az elmúlt másfél évtized örök riválisának, a Veszprémnek egykori magyar és világválogatott irányítóját. A klubvezetés azt reméli, az egykori szupersztárral végre sikerülhet a Veszprém fölé kerekedni a bajnokságban. Amíg ez megvalósul a szegedi drukkerek már készülnek a Kiskunhalas női csapatának kispadjáról Szegedre hívott egykori szupersztár fogadására a régi veszprémi rigmus szegedi, modernizált átiratával: “Felmegy az Éles az égbe / a csarnok tetejébe / oszt’ beb***** a labdát, beb***** a labdát / a veszprémi ketrecbe!”
Kapcsolódó hír, hogy a vasárnapi Szedeák – Paks férfi kosárlabda-mérkőzésen a lelátón felfedezett Nagy László, a hír hallatára azt nyilatkozta portálunknak: fontolgatja visszatérését Szegedre!

Szegedi Atomerőmű néven folytatja a Szedeák?

Ha már szóba került a hétvégi világraszóló kosárdiadal: az Atomerőmű SE vezetése bejelentette, hogy a vasárnapi szegedi vereséget képtelen a csapat feldolgozni, a játékosok pedig kifejezték vágyukat, hogy a tiszaparti csapatban folytatnák pályafutásukat. Sales, Hodges, Johnson és Pavlik jelenleg sorban állnak Fodor Péter ajtaja előtt, s bíznak benne, hogy sikerül megegyezniük a mesterrel jövőbeni szegedi szereplésüket illetően. Annyi mindenesetre már bizonyos, hogy az Atomerőmű visszalép a bajnokság további küzdelmeitől, költségvetését és szponzorait pedig átirányítja a a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák csapatához, mely a jövőben várhatóan Szegedi Atomerőmű néven vívja meccseit.

Szeged futball-fellegvár lesz!

Száguldó riporterünk jelenti:

Az MLSZ december 31-én Szegeden, a Szeged Étteremben megtartott rendkívüli ülésén döntöttek arról, hogy városunk is helyszíne lesz a 2034-re megpályázott magyarországi labdarúgó-világbajnokság találkozóinak. Ennek jegyében egy új, 70 ezer fős stadion fog épülni a Felső Tisza parton. “A jelenlegi stadion – mely a hetvenes évek egy-egy bajnoki rangadón akár 20-30 ezer fős tömeget is látott már – a terepszemle szerint alkalmatlan nemzetközi mérkőzések megrendezésére. Ezért a szövetséggel közösen úgy döntöttünk, minden erőnkkel a szegedi foci mellé állunk, és pályázatot írunk ki egy új, modern, nem csak 21. hanem 22. századi feltételeknek is megfelelő stadion építésére, mintául a 2022-es vébé egyik leendő helyszínét, a katari al-Rajjan Stadiont szeretnénk alapul venni” – jelentette ki a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában Botka László, Szeged polgármestere.
A délutáni, gyorsított eljárással megrendezett ünnepélyes alapkőletételen bemutatták a nagyközönségnek a KITE-Szeged új szerzeményét, az unokaöccse hívására hazánkba igazolt Didier Drogbát, aki néhány dekázással és látványos trükkökkel szórakoztatta a kisereglett nézőket, fotósokat és városvezetőket. Meg nem erősített hírek szerint tárgyalások zajlanak a világbajnok David Villával is, illetve a Los Angeles Galaxy sztárja, David Beckham is jelezte, hogy szeretne visszatérni Európába és a KITE-ben levezetni. Egyelőre némi problémát jelent, hogy az említett sztárok gázsija többszöröse Szeged Város egész éves költségvetésének, de ahogy polgármesterünk fogalmazott a délutáni sajtótájékoztatón: “Mindenünk a foci, ilyen apróságok nem jelenthetnek akadályt!”
Úgy legyen!

6 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  6. Kirke
  2011. január 1., szombat, 11:08
  Válaszolok

  Én vívtam, kézilabdáztam és tollaslabdáztam. Lehetnék erőnléti edző? Annó még indonéziai tollaslabdások ellen is játszottam. Utána lehet nézni, Arszena és Andita volt a nevük és a MAFC-ban ütötték a tollast.

 • '>
  5. tikle
  2011. január 1., szombat, 10:57
  Válaszolok

  Szegeden is új tolllaslabda csapat alkult! Pintér M az ütő, Dócsa a fogadó! Oláh Jani meg a szövetségi kapitány!

 • '>
  4. Kirke
  2011. január 1., szombat, 10:53
  Válaszolok

  Azt szándékosan hagytátok ki, hogy Dobó Csabát leigazolta a Barcelona? A katalánok meccseit látva Docsának nem sok dolga lesz, akár a Reál Madrid ellen is lesz ideje a pályán filozófiai dolgozatok megírására. Természetesen az összes Barca meccsre szúrkolói buszt indit az FK.

 • '>
  3. tikle
  2011. január 1., szombat, 09:33
  Válaszolok

  Helyreigazítás: Angela Merkel asszony nevét izgalmamban elírtam!

 • '>
  2. tikle
  2011. január 1., szombat, 09:31
  Válaszolok

  Újabb szenzációs hír:
  A Szegedi tekések kigolyózták a német válogatottat. A Magyar Parlament díszlépcsőjén december 30-31-én megrendezett viadalon részt vett Anmgela Merkel asszony is, valamint a Japán Bank elnöke a német színeket erősítve. Merkel asszony az első körben 1 azaz egy bábut ütött le. Elmondása szerint a bankelnök olyan ferde szemekkel nézett rá, hogy dobás közben görcsöt kapott a keze, és a tekegolyót az elnök egyéb nemes szervének vélte, és görcsösen ragaszkodott hozzá, hogy jól megszorítsa. A szegedieknél előnyt jelentett, hogy Botka László polgármester saját here (elnézést) tekegolyóját adta kölcsön. Póda Jenő a világraszóló győzelem hírére bejelentette, rendkívüli közgyűlésen szeretné Szeged népének bejelenteni a diadalt. Bohács Zsolt előterjeszteni kívánja a VB. aranyait, melyet felajánl a tekéseknek.
  Elnézést kéerk tőlük, hogy megelőzve őket, most hirül adom a frenetikus sikert!

 • '>
  1. Tonypilot
  2011. január 1., szombat, 09:17
  Válaszolok

  Szeged-szebeton-szepick-szeatom-szefoci!
  Micsoda hírek!
  Pezseg a vérem!
  Ja,hogy ez nem komoly?
  akkor:szebuék!