Az évszázad üzlete: Áruljunk nyáron hógolyót!

hogolyo01_gs Kevesen gondolnak rá, de az év legnagyobb üzleti fogása lehetne, ha most télen egy kicsit előre gondolkodnánk.

Most még alig vannak néhányan a piacon, akik nyáron hógolyót árulnak. E termék előállításához jelenleg minden feltétel adott, van elég mennyiségű hó, igazából az elszántságon kívül más nem is szükségeltetik hozzá.
Nézzünk néhány példát hógolyó készítési praktikákra. Első fontos szabály, hogy mindig csupasz kézzel gyúrjunk, mert így tudjuk azt szabályos gömbbé formálni. Markoljunk bele a hóba, és a felvett mennyiséget kezünkben forgatva tömörítsük addig, míg az fel nem veszi azt a formát, mely a nyári hógolyózás alkalmával a legkisebb légellenállásba nem ütközik. Ha nagyon precízek szeretnénk lenni, akkor ehhez az aerodinamika alapfokú ismerete nélkülözhetetlen. A légellenállás nagysága a test méretétől, alakjától, felülete simaságától; valamint az áramló levegő sebességétől függ. Ha valaki veszi a fáradtságot, akkor annak nagyságát a következőképpen fejezheti ki: Fe = ce A r vĄ2 / 2
Nagyokosok most mondhatnák, hogy a légellenállás értéke még a levegő sűrűségétől is függ, ami mint tudhatjuk tőlünk független tényező. Készíthetünk hógolyót ínyenceknek is málnaszörppel, csoki sziruppal, esetleg ananász lével keverve. Ekkor persze nem a dobálás, hanem a kulináris élvezeteké a főszerep. A tároláshoz ürítsük ki fagyasztóládánkat, és tízes csomagokban, egymástól elkülönítve tároljuk. A nyári nagy melegben strandokon, köztereken hűtőtáskából áruljuk. Bár az ötlet hatalmas, mégis nagyobb üzletnek az kínálkozik, ha a nyáron hullott piros hóból gyúrt hógolyót áruljuk télen.

Télen gyúrt nyári fehér hógolyóra, valamint nyáron gyúrt téli piros hógolyóra előrendelést felveszünk! Név, cím a szerkesztőségben.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. bakter
    2010. december 31., péntek, 17:35
    Válaszolok

    én meg vonatkereket pumpálok