Közélet

Hajnali kalapálás a Gutenberg utcában

Hajnali kalapálás a Gutenberg utcában

2010. november 9., kedd
Hajnali kalapálás a Gutenberg utcában

Sorra érkeznek a levelek a szerkesztőségünkbe a Szegeden zajló felújításokkal kapcsolatban. Most a Gutenberg utcában zajló munkálatok miatt írt felháborodottan egyik olvasónk. A hajnali légkalapácsolást és az értesítés, tájékoztatás hiányát is kifogásolja egy Jósika utcai lakó.

Kedves szerkesztőség!

Kérem, ha tudnak, segítsenek nekem és általam a lakóközösségemnek is!

Elviselhetetlen élni, lakni a Jósika utcában a Zsinagóga mellett! A Gutenberg utca felújítása teljesen kimerít minket! Nem elég a több hónapos csúszás, hétvégén is teljes intenzitással dolgoznak!

Hatodik hete dolgoznak MINDEN vasárnap is, két flex szeli a térköveket, reggeltől estig. Erre ébredünk, ezzel fekszünk. Hétvégente is. Amit leraknak reggel, azt felszedik estére, nappalra megnyitják az utcát, estére lezárják.

Gyakorlatilag folyamatos a hangzavar és mindennek tetejébe megjelent a Szeged SV2009 Konzorcium, akik 23:30 és 01:00 között LÉGKALAPÁCSOLNAK, hatalmas zajjal!!!! Majd reggel 6-kor folytatják.

Gyermekem, családom nem tud pihenni, semmilyen értesítést nem kaptunk, hogy miért vesz minket ez körbe és hogy meddig fog tartani, egyáltalán mi célt szolgálnak az éjszakai útfelbontások. Miért vágták ketté a Zsinagóga járdáját, miért vasárnap hajnalban tették ezt stb...

Amit még meg szeretnék említeni, hogy annyira pedánsak voltak a Gutenberg utcát építő urak, hogy a troli első próba-kanyarbevétele után fel kellett szedni azt a részét az utcának, és most újra nekilátnak. Ugyanis úgy tervezték, hogy 90 fokban kellett volna elfordulnia a trolinak a karók miatt....

Minden tiszta mocsok, por és szemét körülöttünk, utcánkat hol lezárják, hogy megnyitják, hol építési területté válik és lekordonozzák... Éjjel dolgoznak, elhajigálva minden, és semmi, de semmi tájékoztatás. Az utolsó tájékoztatás, amit kaptunk, május elején volt, egy szépen megszerkesztett kis anyag, amiben következő állt:

Gutenberg utca felújításának üteme: 3 hónap, 3 szakasz, hónaponként egy szakasz elkészül, átadás SZEPTEMBER 1.

Ehhez képest egy-másfél hónapig nem folyt munka, majd júliusra lezárták mindhárom szakaszt és NOVEMBER 8-án még dolgoznak...

Kérem, derítsék ki, legalább azt, hogy kihez lehet fordulni, milyen számon lehet egyáltalán megkérdezni, hogy miért történik ez.

Köszönettel:

TT, Jósika utcai lakó.

A munkálatokat egy önkormányzati cég, a Szeged Pólus Kft. menedzseli, hozzá lehet fordulni konkrét kérdésekkel. Ezen a weboldalon van fenn minden elérhetőségük:

http://www.szegedpolus.hu/

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.