Közélet

Záróra! Leadták az ajánlószelvényeket a pártok

Záróra! Leadták az ajánlószelvényeket a pártok

2010. szeptember 3., péntek
Záróra! Leadták az ajánlószelvényeket a pártok
Péntek délután négy órakor lezárult az ajánlócédulák leadásának határideje. A választópolgárok augusztus 16. és 19. között kapták meg a névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítésüket, és vele az ajánlószelvényeket, amelyeket a képviselők szeptember 3-ig gyűjthettek. A szegedi jegyzői irodában mind a négy parlamenti párt leadta kopogtatócéduláit; a Jobbik "vért izzadt", a Lehet Más a Politikának (LMP) két körzetben nem jött össze a megfelelő mennyiség, és polgármesterjelöltet sem indít. A Zöld Baloldal azonban előreláthatólag harcba száll a polgármesteri székért. A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeinek ajánlószelvényeit mind a 20 körzetben bőven túlteljesítve begyűjtötték, B. Nagy László, a kormánypárt szegedi polgármesterjelöltje kampánystábjának kíséretében még kedden leadta azokat. B. Nagy akkor elmondta, több mint 25 ezer ajánlást kaptak a választóktól. A legnagyobb ellenzéki párt helyi szervezetétől Mészáros Tamás úgy informálta a SZEGEDma.hu-t, hogy az MSZP már hét elején minden választókerületben megszerezte a megfelelő számú ajánlást, úgy a polgármesterjelöltnek, mint a képviselőknek. A Jobbik részéről Tóth Péter megyei és szegedi elnök továbbra is antidemokratikusnak tartja a szelvénygyűjtésre szánt idő megrövidítését. Mint fogalmazott, szinte "vért izzadtak", de megfeszített munkával sikerült begyűjteniük a kellő számú ajánlást, és polgármesterjelöltet is indítanak. Tóth ezúton is köszöni a választópolgárok bizalmát.
A Civil Mozgalom Egyesület alsóvárosi jelöltje, Tokodiné Kun Zsuzsanna akkor érkezett meg a jegyzői irodához, amikor Mózes Ervin városi jegyző már éppen bezárni készült, mondván, a Kossuth rádió órája már elütötte a négyet, így a szelvényeket a jelölt már nem adhatta le. A képviselőjelölt szerint az órája pontos volt, és még éppen nem volt 16 óra...
Szentistványi István, az LMP listavezetője portálunknak elmondta, hogy pártjuknak 18 körzetben sikerült a meghatározott számú ajánlószelvényeket összegyűjtenie - a 6-os (Dorozsma II.) és a 10-es (Tarján II.) választókerületek hibádzanak. Sajnos ahhoz, hogy Málovics György polgármesterjelöltként indulhasson, még egy hétre szükségük lett volna. A Zöld Baloldalnak viszont minden bizonnyal lesz polgármesterjelöltje, ugyanis több mint 2200 kopogtatócédulát adott le Balogh Tibor. 20-ból 19 körzetben sikerült a pártnak összegyűjteni az előírt mennyiséget, minden valószínűség szerint csak Tápén nem lesz egyéni jelöltje a Zöld Baloldalnak. Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) vezetője úgy tájékoztatta az Indexet, hogy Szegeden csak 6-700 szelvényt sikerült gyűjteniük a szükséges 2000 helyett. A SZEGEDma.hu folyamatosan figyeli az ajánlószelvények számlálását, ellenőrzését, és a pontos számokról és eredményekről folyamatosan beszámolunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.