Éhhalálba küldte a delmagyar.hu bloggere a Fideszt

Pártatlanságát és tisztességes tradícióit emlegeti ám a helyi napilapunk, ámde egy érdekes blogbejegyzésben hasba szúrta magát. Nyomdafestéket épphogy csak elbíró személyeskedést engedett meg magának a DM-blogger kollega, ami talán még burkoltan gyűlöletkeltésre is okod adhat, hiszen egy konkrét csoportot, jelen esetben a kormánypárt, a Fidesz helyi közösségét kívánja, küldi az éhhalál küszöbére. Nézzük csak!

A Délmagyarország online-on több napig szerepelt egy blog Délmagyar küldte az öregasszonyt címmel: http://www.delmagyar.hu/blog/0662/a_delmagyar_kuldte_az_oregasszonyt/53/1847/

Ahogy a blogok általában, nyilván ez sem véletlenül került fel, ezeket is szerkesztők hagyják jóvá, és ezzel is kínálják olvasóiknak. Egy blog írója persze elvileg azt ír, amit csak akar, de ez a “poszt” elérhető a www.delmagyar.hu-ról, tehát ezzel a szerkesztőség is ajánlja az olvasói figyelmébe. Ha egy beszerkesztett blog valamely bejegyzésével (akár tartalmával, akár stílusával) nem értenek egyet, akkor azt külön szokták jelezni: nem értek egyet, de valamiért mégis fontosnak tartom a blog közlését.

Ebben az esetben ilyen jelzés nem volt, tehát aligha tévedünk, ha úgy sejtjük, hogy ez egy szerkesztőség által támogatott tartalom és tudatosan került fel.

A blog szerzője egyébként ezt írja magáról: „A 0662 blog elsősorban Szegedről, és annak mókás, vagy szomorú közéletéről szól.” A blog jelképe egy ököl.

Na nézzük éles keselyűcsőrrel, mi is ez a tartalom, hiszen a cím beszédes: A Délmagyar küldte az öregasszonyt. Bizonyára ez a mókás része a dolognak, ha komolyan vesszük az ars poetica-t. A többi pedig nyilván a szomorú közéleti rész lehet. Valóban.

Egy bekezdés különösen érdekes:
„Valószínűleg a Délmagyar küldte Bénagyékhoz a tápéi öregasszonyt, hogy átgondolják ezt a bojkott dolgot. Csak ez magyarázza, hogy az aljas mamatámadás után egy nappal már hál’ istennek olvashattunk róluk újra. Sajnálom, hogy ilyen hamar feladták. Lehet, hogy éhségsztrájkkal kellene próbálkozni, de abban aztán kitartani a végsőkig!”

A fenti bekezdés egyértelműen a szegedi Fidesz kampánycsapatáról szól, és annak korábbi bejelentéséről: bojkottot hirdet a Délmagyarország „közszolgálatiságával” kapcsolatban, annak mérhetetlen baloldali és városházi elfogultsága miatt.

Az idézett bekezdés egy kissé kacifántosan, de egyértelműen megfogalmazott kívánalom, ami magyarul szó szerint annyit tesz: haljon éhen, aki bojkottot hirdetett. Ha a bekezdésből sugárzó érzelmet is belefoglaljuk, akkor így kéne röviden és érzelemben gazdagon leírni: fideszesek, dögöljetek meg! (Na de komolyan, kedves blogger-kollega?)

A bojkottot a szegedi Fidesz kampánystábja hirdette meg. Ha eddig valaki számára nem volt világos, hogy miért, akkor talán ebből megérti. Megengedhet magának ilyen blogbejegyzést az újság, mely mértékadó, tekintélyes és független napilap szeretne lenni, s az önkormányzati VTV-vel együtt „semleges” polgármester-jelölti vitát szervez?

Érdemes ezen mindenkinek elgondolkodnia. (Ugye kedves blogger-kollega?)

A továbbiak 18 éven felülieknek!!!

A blog teljes szövege
A Délmagyar küldte az öregasszonyt

2010.09.23. 21:29:50
Valószínűleg Délmagyar küldte Bénagyékhoz a tápéi öregasszonyt, hogy átgondolják ezt a bojkott dolgot.
Csak ez magyarázza, hogy az aljas mamatámadás után egy nappal már hál’ istennek olvashattunk róluk újra. Sajnálom, hogy ilyen hamar feladták. Lehet, hogy éhségsztrájkkal kellene próbálkozni, de abban aztán kitartani a végsőkig!

…………………………………………………………………………………………………………..

Kedves szerkesztőség! Tisztelettel kérem a merénylőnéni elérhetőségét nekem megküldeni, van pár adósom. Meg válóperes zugügyvédhez is elküldeném, mert elég uncsi már a kis seggdugó agitátor.

Üzenet a korrektornak: a seggdugó az egy szó?

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. lepcses
  2010. szeptember 27., hétfő, 10:37
  Válaszolok

  Egy hozzászólás a DM. onlinen:

  1. torjozs 2010.09.27. 10:21:39
  Döbbenetes hírt hallottam: Állítólag ismeretlen tettesek Botka Lászlót leszocizták! Ettől lett vörös a feje az M1-en lezajlott vitában? Kénytelen volt kijelenteni, hogy ő az SZDSZ színű Együtt Szegedért civil mozgalom szabadkőműves csapatába tartozik, Gyurcsányt soha nem ismerte, Bajnai meg kimondottan ellenséges volt, mikor a Belvárosi Beruházás támogatását felfüggesztette pár koszos Mars téri bugris kereskedő nyivákolása miatt? Borzasztó, hogy ilyen közbiztonság van!

 • '>
  3. nabukodonozor
  2010. szeptember 27., hétfő, 09:52
  Válaszolok

  Ezen a nagyszerű portálon NEM kommentelő, hanem maga a tisztelt szerkesztőségi kolléga idézi Bayer fidesz főideológust, aki sokkal kevésbé árnyaltan fogalmaz:”Tudom, hogy az önkormányzati választás nem annyira érdekes, de csak el kéne menni még egyszer, hogy végképp kicsináljuk őket.”
  „Csak ezt nem értik meg a szocialisták, mert elmebetegek.”

  Miről is beszélünk???

 • '>
  2. cumi
  2010. szeptember 27., hétfő, 09:44
  Válaszolok

  Ez szerintem ízléstelen, illetve nem méltó egy 100 éves múlttal büszkélkedő napilaphoz.

 • '>
  1. Mukk
  2010. szeptember 27., hétfő, 08:54
  Válaszolok

  Az, hogy ez mennyire gáz volt, a DM magatartása tökéletesen bizonyítja: a link működik,, de a bloggert a bejegyzéseivel együtt eltávolították a blogrovatból…