Műsorújság: a Telin TV szerdai műsora

2010. augusztus 31., kedd · Hozzászólok

Minden hétköznap 18 órakor Szeged Ma – Szeged és a régió aktuális hírei, ezekhez kapcsolódóan beszélgetés egy meghívott vendéggel a megújult Telin TV-n. Hétfőn és pénteken 18.15-kor Sportkoktél. Alább a Telin szerdai (szeptember 1.) műsora olvasható.
Tovább »

Az inzulinpumpa segíti a gyerekek sportolását

2010. augusztus 31., kedd · Hozzászólok

A cukorbetegséggel együtt élő gyerekeknek négy éve szerveznek labdarúgó Európa-bajnokságot Svájcban. Az idén 230 gyermek vett részt az eseményen, köztük két szegedi diák, Bagó Levente és Sahin-Tóth Dezső.
Tovább »

Szeptembertől mindennapos testnevelés a Batsányiban

2010. augusztus 31., kedd · 9 hozzászólás

csongrad_tanevnyito_it (7) A csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola adott otthont az idei megyei tanévnyitó ünnepségnek. Az eseményen Kőrösi Tibor igazgató bejelentette, hogy ettől a tanévtől felmenő rendszerben bevezetik a minden napos testnevelést az iskolában. Ehhez sporteszközöket kaptak ajándékba, amelyeket Czene Attila államtitkár és Magyar Anna megyei elnök adott át a gyerekeknek.
Tovább »

Botka a pedagógusok bérével kampányol

2010. augusztus 31., kedd · 33 hozzászólás

2011. január 1-jétől az infláció mértékével megegyező önkormányzati fizetés-kiegészítést, “Szeged-pótlékot” kapnak a városi fenntartású oktatási intézményekben dolgozó pedagógusok – jelentette be Botka László polgármester kedden a Tisza-parti városban. A Fidesz sajtóközleményben reagált a bejelentésre.
Tovább »

Szerda: Egy óra a pénz bűvöletében

2010. augusztus 31., kedd · Hozzászólok

A nap fő programja legtöbbünknek az iskolakezdés, ám azért akad néhány más esemény is. Igen érzékeny témát boncolgatnak szerda délután a Közéleti Kávéházban Egy óra a pénz bűvöletében, avagy a felelősségvállalás az egymillió BAR-listás országban címmel. A Bálint Sándor Művelődési Házban vitafórumot rendeznek a cukorbetegségről, a Millenniumi Kávéházban pedig szerda este Chili a Sebre koncert lesz.
Tovább »

Radnóti-szobrot avattak Szegeden

2010. augusztus 31., kedd · 10 hozzászólás

Felavatták Radnóti Miklós egész alakos bronz szobrát – Gyurcsek Ferenc martfűi művész alkotását – kedden Szegeden, a költő nevét viselő gimnázium előtti téren.
Tovább »

Nyári rendezvényeken ellenőrzött az adóhatóság

2010. augusztus 31., kedd · Egy hozzászólás

Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának adóellenőrei az idei nyáron is kiemelt figyelmet fordítottak a nagyobb, szezonális jellegű rendezvények és az idegenforgalmilag jelentős területek ellenőrzésére. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan elsősorban a nyugtaadási kötelezettség teljesítésének, az alkalmazottak bejelentésének, valamint a forgalomba hozott áruk eredetének vizsgálatára került sor. A regionális adóhatóság a feltárt hiányosságok vonzataként 17 millió forint összegű mulasztási bírság kiszabásáról rendelkezett.
Tovább »

Közösen a gyerekek biztonságáért

2010. augusztus 31., kedd · Hozzászólok

Példaértékű a rendőrség és a társszervezetek összefogása

Hamarosan becsöngetnek, s a rendőrség – mint minden évben – most is beszámolt arról, hogy a társszervezetekkel, a városőrséggel, a polgárőrséggel, a Magyar Vöröskereszttel, a Nemzeti Közlekedési Hatósággal mit tesz, milyen akciókat, programokat tervez a kisiskolások, fiatalok biztonságáért, balesetmentes közlekedéséért, az ifjúság bűnmegelőzéséért.
Tovább »

Halasi csipke – örökség a falakon

2010. augusztus 31., kedd · Hozzászólok

konyvtar_halasi_csipke_it (4) 2010 augusztusában a Szellemi Kulturális Örökség Magyar Nemzeti Bizottsága javaslatára három új elem került fel a nemzeti jegyzékre: a matyó örökség – hímzés, viselet, folklór; a halasi csipkevarrás élő hagyománya, és a magyar solymászat – írja a Szellemi Kulturális Örökség honlapja. A Somogyi-könyvtár első emeleti zeneszobájában még mindig megtekinthető az a kiállítás, amellyel a bibliotéka a III. Hungarikumfesztiválhoz kapcsolódott: halasi csipkéket láthatunk a falakon.
Tovább »

Skaliczki László: „A Pick Szeged felőrlődhet a sorozatmeccseken” + HANG

2010. augusztus 31., kedd · 5 hozzászólás

pick_resita07_gs A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szerdán 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban játssza első bajnoki mérkőzését az idei szezonban. A Kecskemét elleni találkozó előtt Skaliczki László vezetőedző nyíltan elmondta, hogy a nemzetközi és a bajnoki szereplés felőrölheti a Pick Szeged jelenlegi játékosállományát.
Tovább »

Következő oldal »