B. Nagy: Az egykulcsos adóval mindenki jól jár

Az Orbán-kormány akciótervének gazdasági elemeiről B. Nagy Lászlót, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, a párt szegedi polgármesterjelöltjét kérdeztük.

A kormányzati, illetve parlamenti szándékok és döntések egyik legfontosabbika a 16 százalékos egykulcsos adórendszer bevezetése. Az új kormány a minimálbéreket is adókötelessé teszi, de – állítja B. Nagy László, az Országgyűlés gazdasági bizottságának szegedi fideszes tagja – a minimálbérből élők jövedelme sem fog csökkenni.
„Azért nem valós az ezzel kapcsolatos félelem, mert a kormányzat szándéka, hogy egységesen csökkentse az adóterheket, illetve ezzel párhuzamosan bevezetjük a családi támogatásra épülő adórendszert. A 16 százalékos adókulcs bevezetése a minimálbérből élőknél fokozatos lesz az adójóváírás leírásával összhangban. Arra tehát senki se gondoljon, hogy csökkenni fog az egykulcsos adórendszer miatt a jövedelme, hiszen mindez minimálbér-növeléssel vagy egyéb kompenzációval párhuzamosan, fokozatosan, családi kedvezményekkel és gyereknevelést serkentő intézkedésekkel összhangban fog megvalósulni – ígéri az 52 esztendős pénzügyi szakember, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje.
Az egykulcsos adózás bevezetésével a kormány az egyszerűsítést is célozza, illetve azt szeretnék elérni, hogy minél többen fizessenek adót, ne érje meg eltitkolni a jövedelmet – folytatja B. Nagy László. Az intézkedések másik fontos eleme, ami a kis- és középvállalkozói réteget erősítheti, hogy a kedvezményes, 10 százalékos társaságiadó-kulcs alá eső nyereség mértéke a korábbi 50 millió forintról jelentősen, 500 millió forintra emelkedik, ez 250 ezer vállalkozást érinthet.
Az egykulcsos adórendszer csak 2011. január 1-jétől lép életbe, de a kormányzati, parlamenti döntések pozitív hatása már az idén érezhető lesz B. Nagy László szerint. A nyereségadó 19 százalékról történő csökkentése az érintett vállalkozásoknál már az év második felében már érvényesülhet, s jótékony hatással bírnak majd az adózási morált növelő, az adminisztrációt csökkentő intézkedések, illetve hét adónem eltörlése.

24 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  24. Tiborcz
  2010. július 30., péntek, 10:12
  Válaszolok

  Szeged jövendő politikussainak, jól átkellene gondolni az egészségügy anyagi helyzetét. Olyan változtatásokat eszközölni, hogy a gyógyszer pazarlás csökenjen 5O %. -al, és a gyógyulás eredményei emelkedjenek 1OO %- kal Nem engedhető meg, hogy minden téren a privát prakszis
  ba tanácsolják a beteget, vagy paraszolvenciára marad a beteg. Miért beszélnek fizetés csökentésről, amikor még a törvényeket sem tudja a vezetőség !

 • '>
  23. munkásőr
  2010. július 30., péntek, 07:50
  Válaszolok

  Ennyit a Fideszről. Már Leisztinger is jobboldali lett? Röhej.
  http://nol.hu/belfold/20100730-leisztinger_menti_a_dvtk-t__avagy_forditva

 • '>
  22. N.P.
  2010. július 29., csütörtök, 14:21
  Válaszolok

  jóakaró

  Én először azt hitten: az ismerősömet simán levették….

 • '>
  21. városházi
  2010. július 29., csütörtök, 12:21
  Válaszolok

  Az MSZP, élén Botka Lászlóval győzelemre készül.
  A jobboldalnak nem lesz meg a minősített többsége, ezért Botka az elmúlt 8 évben jól bevált módszerekkel fogja tovább vezetni Szeged városát.