B. Nagy: Az egykulcsos adóval mindenki jól jár

2010. július 28., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

Az Orbán-kormány akciótervének gazdasági elemeiről B. Nagy Lászlót, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, a párt szegedi polgármesterjelöltjét kérdeztük.

A kormányzati, illetve parlamenti szándékok és döntések egyik legfontosabbika a 16 százalékos egykulcsos adórendszer bevezetése. Az új kormány a minimálbéreket is adókötelessé teszi, de – állítja B. Nagy László, az Országgyűlés gazdasági bizottságának szegedi fideszes tagja – a minimálbérből élők jövedelme sem fog csökkenni.
„Azért nem valós az ezzel kapcsolatos félelem, mert a kormányzat szándéka, hogy egységesen csökkentse az adóterheket, illetve ezzel párhuzamosan bevezetjük a családi támogatásra épülő adórendszert. A 16 százalékos adókulcs bevezetése a minimálbérből élőknél fokozatos lesz az adójóváírás leírásával összhangban. Arra tehát senki se gondoljon, hogy csökkenni fog az egykulcsos adórendszer miatt a jövedelme, hiszen mindez minimálbér-növeléssel vagy egyéb kompenzációval párhuzamosan, fokozatosan, családi kedvezményekkel és gyereknevelést serkentő intézkedésekkel összhangban fog megvalósulni – ígéri az 52 esztendős pénzügyi szakember, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje.
Az egykulcsos adózás bevezetésével a kormány az egyszerűsítést is célozza, illetve azt szeretnék elérni, hogy minél többen fizessenek adót, ne érje meg eltitkolni a jövedelmet – folytatja B. Nagy László. Az intézkedések másik fontos eleme, ami a kis- és középvállalkozói réteget erősítheti, hogy a kedvezményes, 10 százalékos társaságiadó-kulcs alá eső nyereség mértéke a korábbi 50 millió forintról jelentősen, 500 millió forintra emelkedik, ez 250 ezer vállalkozást érinthet.
Az egykulcsos adórendszer csak 2011. január 1-jétől lép életbe, de a kormányzati, parlamenti döntések pozitív hatása már az idén érezhető lesz B. Nagy László szerint. A nyereségadó 19 százalékról történő csökkentése az érintett vállalkozásoknál már az év második felében már érvényesülhet, s jótékony hatással bírnak majd az adózási morált növelő, az adminisztrációt csökkentő intézkedések, illetve hét adónem eltörlése.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 24 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.167.231.97 IP címről szól hozzá.

 • 24. Tiborcz hozzászólt ekkor: 2010. július 30., péntek, 10:12
  Válaszolok

  Szeged jövendő politikussainak, jól átkellene gondolni az egészségügy anyagi helyzetét. Olyan változtatásokat eszközölni, hogy a gyógyszer pazarlás csökenjen 5O %. -al, és a gyógyulás eredményei emelkedjenek 1OO %- kal Nem engedhető meg, hogy minden téren a privát prakszis
  ba tanácsolják a beteget, vagy paraszolvenciára marad a beteg. Miért beszélnek fizetés csökentésről, amikor még a törvényeket sem tudja a vezetőség !

 • 23. munkásőr hozzászólt ekkor: 2010. július 30., péntek, 07:50
  Válaszolok

  Ennyit a Fideszről. Már Leisztinger is jobboldali lett? Röhej.
  http://nol.hu/belfold/20100730-leisztinger_menti_a_dvtk-t__avagy_forditva

 • 22. N.P. hozzászólt ekkor: 2010. július 29., csütörtök, 14:21
  Válaszolok

  jóakaró

  Én először azt hitten: az ismerősömet simán levették….

 • 21. városházi hozzászólt ekkor: 2010. július 29., csütörtök, 12:21
  Válaszolok

  Az MSZP, élén Botka Lászlóval győzelemre készül.
  A jobboldalnak nem lesz meg a minősített többsége, ezért Botka az elmúlt 8 évben jól bevált módszerekkel fogja tovább vezetni Szeged városát.

 • 20. polgáriveréb hozzászólt ekkor: 2010. július 29., csütörtök, 08:23
  Válaszolok

  Szerintem meg az egész bandát le kellene cserélni körülötte, mert ezen fog elbukni. A polgári oldalra szavazók elborzadva nézik, milyen fejek kerülnek megint elő. Nem igaz hogy egy ekkora városban nem lehet egy új csapatot összehozni.

 • 19. jóakaró hozzászólt ekkor: 2010. július 29., csütörtök, 07:48
  Válaszolok

  Jelölt Úrnak javasolnám, hogy a szűk környezetében tevékenykedő támogatógyűjtőjét takaréklángra kellene állítani, mert nagyon rossz visszhangja van a kavarásának.

 • 18. N.P. hozzászólt ekkor: 2010. július 29., csütörtök, 07:38
  Válaszolok

  Fukk

  Bezzeg Bajnainak élete végéig az orra alá dörgölitek a “Hajdúbétet”, Simornak az “ofsorolást”! Persze ha valaki Fideszes akkor minden más…

 • 17. kishomok hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 22:25
  Válaszolok

  Fak, Fukk! Ha úgy nézzük, mint te, akkor B.Nagynak Vásárhelyre kellene jönnie, mert itt jóval nagyobb a hitel meg akaki!

 • 16. Fukk hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 22:21
  Válaszolok

  No látod kedves N.P., hogy már nem bankár! Hiszen a pályafutásnak 3 éve vége, és a banki tapasztalat még jól jöhet, ha Szeged irdatlan adósságát kell majd kezelni!

 • 15. éber hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 22:14
  Válaszolok

  Nem megy pihenni babi, N.P., és a “civil” kommandó, hogy itt fikázza B.Nagyot, hogy így bankár, meg úgy, nincs programja, aztán meg cooserojja Botkát!

 • 14. civilegyesület hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 22:10
  Válaszolok

  Botka az Indexen: “most viszont csak a szegediek döntenek, és ha a településük vezetéséről van szó, egy már bizonyított helyi politikusra különösebb szívfájdalom nélkül szavaznak más pártállású választók is. Így Botka újraválasztásának esélyei – aki ellen a Fidesz nem a tavasszal már bizonyított Bohácsot, hanem új emberként B. Nagy Lászlót indítja – viszonylag jónak mondható”.

 • 13. babi hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 20:20
  Válaszolok

  A PROGRAMJÁT SZERETNÉNK MÁR LÁTNI;

  MERT EDDIG SEMMI KONKRÉTUM. A 16 SZÁZALÉKOS KULCS BEVEZETÉSE EGY NAGYON HOMÁLYOS ÜGY.MAJD IGY MAJD ÚGY.
  KÖZÖLTÉK A JELÖLT ÚR HITELTARTOZÁSÁT 45000000 FT.A SZEGÉNYEKET
  PÁRTOLO FIDESZ.MI MIKOR ENGEDHETÜNK MEG ENNYI HITELT.SOHA.

 • 12. N.P. hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 19:52
  Válaszolok

  Fukk

  “Ön a bankszakmából érkezett. Mi vette rá, hogy a magas bankári fizetést felcserélje a politikusi tiszteletdíjjal?

  - Banki pályafutásomnak lassan három éve lett vége, ” – ki az aki nem bankár?????

 • 11. schopi hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 19:38
  Válaszolok

  i wanna be anarchyyy xD

 • 10. Fukk hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 18:33
  Válaszolok

  Kedves 4.Antimukk! Ha nem akarsz Botkára szavazni, meg egy bankárra sem, akkor szavazz B. Nagy Lászlóra, a Fidesz-Kdnp jelöltjére, aki agrármérnök, és nem mellesleg gabonanemesítő is! Az ő neve is fémjelzi a GK Öthalom búzafajtát.

 • 9. oskolau hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 17:25
  Válaszolok

  Ha különféle adójóváírásokat megszüntetik, akkor bruttó 230-240 ooo-ig mindenki rosszul jár.
  Ha nem, akkor meg több száz miliárdos újabb lyuk keletkezik a költségvetésben.
  Majd meglátjuk a végeredményt jövő februárban!

 • 8. KOZEPKORI hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 16:31
  Válaszolok

  np,HOGY NYERT A fIDESZ 2/3-AL?
  UGY HOGY NEM IS KAMPÁNYOLT.
  GYÖZTES TAKTIKAN NEM VÁLTOZTATNAK.

 • 7. N.P. hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 16:01
  Válaszolok

  Kevés – szinte semmi – konkrétumot nem olvashattunk! Amit igen, az számtalan sebből vérzik: “10 százalékos társaságiadó-kulcs alá eső nyereség mértéke a korábbi 50 millió forintról jelentősen, 500 millió forintra emelkedik, ez 250 ezer vállalkozást érinthet.” – ÉRINTHET, de ennek csak elenyésző részét érinti!!!!!!!!

 • 6. Mukk hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 15:55
  Válaszolok

  Inkább egy olyan ember, aki dolgozott már a közszférában, mint aki egyetemista korától a hatalom megszerzését, megtartását, fenntartására készül, űzi, ármányok közt leledzik és gazdagodik.

 • 5. KOZEPKORI hozzászólt ekkor: 2010. július 28., szerda, 14:53
  Válaszolok

  BOHACS JOBB LETT VOLNA
  AKKOR LETT VOLNA FOCI !
  :)

Ugrás az oldal tetejére