FK 1899 Szeged: egy szerelem, két szín, három szó és öt év

2010. július 31., szombat · 13 hozzászólás

fkk_foci_it (05) Öt év telt el azóta, hogy az épp aktuálisan csődbe ment szegedi futballcsapat romjain egy maroknyi futballszurkoló egyesületet alapított, csapatot szervezett, edzésbe állt, majd beneveztek a Csongrád megyei harmadosztályú küzdelmekbe. Ez a csapat a mai napig igazi családként működő, ma már a megyei II. osztályban vitézkedő FK 1899 Szeged, amely szombaton a Kisstadionban ünnepelt.
Tovább »

(T)opera – Carmen a szabadtérin + FOTÓK

2010. július 31., szombat · 4 hozzászólás

carmen17_gs Top-operát, „slágeroperát” választott 2010-re a Szegedi Szabadtéri Játékok, hiszen olyan áriákat hallhat benne a szegedi nagyérdemű, mint a Torreádor-dal, Don José Virág-dala vagy Carmen Habanerája. Kesselyák Gergely karmester egy óriási lemezjátszó felett vezényli a nyitányt, a darab nem szűkölködik a monumentalitásban, nemcsak a díszletek, hanem a megjelenített érzelmek szintjén is.
Tovább »

Gera, Egervári, Nyilasi

2010. július 31., szombat · 9 hozzászólás

Gerától azonnali, Egerváritól középtávú, Nyilasitól hosszú távú sikereket várunk. Gera Zoltántól azt, hogy rövid távon oldja meg a gólínségben szenvedő válogatott ezirányú gondjait, Egervári Sándortól azt, hogy végre vezesse ki egy világversenyre a nemzeti tizenegyet, Nyilasi Tibortól pedig azt, hogy sikeres utánpótlás-neveléssel a magyar foci jövőjét egyengesse.

Tovább »

Immár biztos, hogy Szegedé a 2011-es, kvalifikációs kajak-kenu vb

2010. július 31., szombat · Hozzászólok

Immár biztos, hogy jövőre Szeged rendezheti a londoni olimpiára is kvalifikáló kajak-kenu világbajnokságot – tájékoztatta szombaton az MTI-t Schmidt Gábor, a hazai sportági szövetség (MKKSZ) főtitkára.
Tovább »

Megszűnt a várakozás Röszkénél és Tiszaszigetnél

2010. július 31., szombat · 2 hozzászólás

A Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen szombaton reggel kifelé 1 órát kellett várakozni, befelé irányban szerbiai oldalon 2, magyar oldalon pedig 1, azaz összesen 3 órás várakozási idő alakult ki. Délutánra a torlódás megszűnt – tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.
Tovább »

Szlovákiában nincs tisztogatás a közszolgálati rádió és televízió élén

2010. július 31., szombat · Hozzászólok

Nem a vezérigazgató leváltásával akarja megoldani a közrádió és köztévé gondjait Daniel Krajcer kulturális miniszter, hanem komplex módon, tehát a finanszírozás, a tartalom és a sugárzási terjedelem megváltoztatásával –adja hírül a Felvidék Ma hírportál.
Tovább »

MKP: Berényi Durayra és Csákyra is számít

2010. július 31., szombat · Hozzászólok

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának új elnöke, Berényi József nyitott az együttműködésre – olvasható a Felvidék Ma hírportálon.
Tovább »

Labdarúgás: kiütötte a Volán a Szabadkígyóst + FOTÓK

2010. július 31., szombat · 5 hozzászólás

volan_foci_it (4) 5-0-ra verte a Békés megyei I. osztály bajnokát, a Szabadkígyóst a Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapata szombaton edzőmeccsen. A kék-feketék letették névjegyüket, de remélhetőleg maradt még a tarsolyukban gól, hiszen a hírek szerint az NB III Alföld csoport 2. fordulójában már újra össze is csap a két együttes. Tovább »

Labdarúgás: SZVSE-győzelem a Volán U19-esei ellen

2010. július 31., szombat · 2 hozzászólás

Szombaton a SZVSE-Gyálarét megyei I. osztályú labdarúgócsapata is tesztmeccset vívott, a vasutasok a Tisza Volán SC U19-es alakulatával mérték össze erejüket. Hegyesi Zsolték magabiztosan verték a fiatalokat. Tovább »

Labdarúgás: ikszelt az UTC és a KITE-Szeged + FOTÓK

2010. július 31., szombat · 9 hozzászólás

utc_kite_it (03) Nem bírt egymással a megyei I. osztály és az NB III Alföld csoport újonca, nem esett gól szombaton délelőtt a Kertész utcában az UTC és a KITE-Szeged mérkőzésén. Brinszky Adrián csapata vasárnap Makón folytatja. Tovább »

Következő oldal »