A szegedi foci múltja s jelene Erdélyben + FOTÓK

2010. június 30., szerda · Egy hozzászólás

fk01_gs Egy hónapig látható a 111 éves szegedi futball történetének kiállítása Erdélyben, köszönhetően az FK 1899 Szeged csapatának, amely a Nemzeti Civil Alaptól nyert pályázati támogatásnak köszönhetően három napot tölthetett Mórahalom testvértelepülésén, a Csíkszeredától 15 km-re található Csíkszentmártonban.
Tovább »

A szlovákiai kisebbségek találkozót kérnek Iveta Radičovától

2010. június 30., szerda · Hozzászólok

A szlovákiai kisebbségek jogállásának komplex rendezéséről tanácskoztak Kassán a kisebbségek képviselői, akik helyzetük törvényi rendezésre javaslatokat készítettek elő – számol be az eseményről a Felvidék Ma hírportál.
Tovább »

MSZP: a csongrádiak aláírásgyűjtésbe kezdenek Balogh András választmányi elnökségéért

2010. június 30., szerda · Hozzászólok

Az MSZP Csongrád megyei szervezete aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy Balogh András nagykövet a választmány elnökjelöltje legyen – közölte az MTI-vel Botka László szerdán.
Tovább »

Elkészül az új makói fürdő jövő júniusra

2010. június 30., szerda · 6 hozzászólás

furdo-42-mod2 Várhatóan jövő június közepén megnyílik a 3,6 milliárd forintos beruházással épülő új makói fürdő, a remények szerint a komplexum évente 600 millió forintos bevételt hoz majd – mondta Kovacsics Imre, a Makói Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője, a SPA Hungary Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI-nek szerdán, az épülő fürdőrészleg bejárása utáni sajtótájékoztatót követően.
Tovább »

Csütörtök: VIII. Szegedi Várjátékok

2010. június 30., szerda · Hozzászólok

Csütörtöktől ismét megrendezik Szegeden a már hagyományos Szegedi Várjátékokat, amelyeknek helyszíne a Várkert, a Móra-park, illetve a Pinceszínház. A Városháza udvarán Szalóki Ági: Gingalló című lemezbemutató koncertje lesz gyerekeknek, folytatódik a Szegedi Vakáció a könyvtárban, a Reök Palota Átriumában a Szabadtéri Játékok beharangozó estjére várják a közönséget, és Mindszenti Józsefről  készült TV beszélgetést láthatnak a Közéleti Kávéházban.
Tovább »

Szakad az MSZP?

2010. június 30., szerda · 11 hozzászólás

partszakadas_gs A Szili Katalin korábbi szocialista házelnök vezette Szövetség a Jövőért Mozgalom (SZJM) indulni kíván az őszi önkormányzati választásokon – a Magyar Nemzet információi szerint erről hozott egyhangú döntést a szervezet közgyűlése tegnap.
Tovább »

Megvan az új híd neve: győzött Móra

2010. június 30., szerda · 6 hozzászólás

hid02_gs A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Szeged Megyei Jogú Város által szervezett hídnévadó kampányban részt vevő lakosok javaslatainak és szavazatainak nyomán a Földrajzinév-bizottság meghozta döntését: az M43 autópálya épülő Tisza-hídjának neve mától hivatalosan Móra Ferenc híd – tájékoztat a NIF Zrt. sajtóközleménye.
Tovább »

Labdarúgás: mégsem indul NB III-ban a Csongrád

2010. június 30., szerda · 6 hozzászólás

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Csongrád magasabb osztályban való indulása az önkormányzati támogatás mértékétől függött. A szerdai testületi ülésen azonban nem szavazták meg a képviselők a többletforrást, így a Tisza-parti futballklub elnöke, Kiss István arról értesítette portálunkat, hogy a megye I-ben fog indulni a csapat.
Tovább »

Újrarajzolt körzetek – reagál a főjegyző

2010. június 30., szerda · 19 hozzászólás

mozes_ervin_gs Az újrarajzolt szegedi körzetetek: feltűnő aránytalanságok című cikkünk kapcsán megkereste szerkesztőségünket Mózes Ervin címzetes főjegyző, aki néhány gondolatot szeretne hozzáfűzni az írásban foglaltakhoz, ezt alább olvashatják.
Tovább »

Használati utasítás jár a házi kedvencekhez

2010. június 30., szerda · Hozzászólok

Az állatvédő egyesület állatokkal foglalkozó szakemberei örömmel fogadták a szigorodó rendeletet. Március 1-jén lépett életbe a 41/2010. (II. 26.) számú kormányrendelet, amely a házi kedvencekkel való bánásmódot szabályozza, és egyebek mellett az akvaristák, valamint a kutyatulajdonosok számára ír elő új szabályokat – derül ki a Magyar Közlöny 27. számából. A rendelet több pontja 2010. július 1-től hatályos – tájékoztat az Orpheus Állatvédő Egyesület sajtóközleménye.
Tovább »

Következő oldal »