Úton-útfélen

2010. május 31., hétfő · 2 hozzászólás

A gond csak az, hogy ilyenből – mármint járható útból – alig van nekünk: (agyon)jártból és járatlanból annál több.

Tovább »

Hátország: győzött az FK-serdülő, Szécsié a 250.

2010. május 31., hétfő · Hozzászólok

Ismét győzött az FK 1899 Szeged serdülőcsapata a megyei bajnokság Tisza-Maros csoportjában – a SZVSE által kölcsönadott alakulat örökmérlegének 250. bajnoki gólja is megszületett. Az ifik ezúttal nem léptek pályára.
Tovább »

A héten fokozatosan átadják a Rókusi csomópontot + HANG

2010. május 31., hétfő · 9 hozzászólás

A hétfői napon megkezdődött Rókusi csomópont átvételi folyamata. Hétfőtől minden irányban használható a kereszteződés. A jelzőlámparendszer beüzemelése a hét folyamán történik meg. Az autóbuszok már használatba vették a kereszteződést; útvonaluk és megállójuk visszakerült a régi, megszokott helyre. A tervek szerint a tranzitforgalmat június közepén engedik vissza eredeti útvonalára. A csomópont várhatóan pár hétig próbaüzemben működik. A terelőútvonalak tábláit és útburkolati jeleit fokozatosan szüntetik meg.
Tovább »

Bölcsészkari dékánok: vizsgálja felül az oktatási kormányzat a mesterszakok állami keretét

2010. május 31., hétfő · Hozzászólok

Felülvizsgálandónak tartják bölcsészkari dékánok azt a korábbi oktatási kormányzati döntést, amely a mesterszakoknál a tavalyi első felvételi létszámok alapján szabta meg az idei államilag támogatott helyeket; javasolják, hogy a jelentkezési arányok szerint növeljék a keretszámokat a bölcsészettudományokban és társadalomtudományokban.
Tovább »

Elsőfokú készültséget rendeltek el a Tiszán Szegednél

2010. május 31., hétfő · Hozzászólok

tisza_ar_it_02 Elrendelték az elsőfokú készültséget a Tiszán Szegednél, miután hétfő délutánra a folyó vízállása meghaladja a 650 centiméteres szintet – közölte az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezető helyettese az MTI-vel.
Tovább »

Kedd: 81. Ünnepi Könyvhét

2010. május 31., hétfő · Hozzászólok

Bár a hivatalos megnyitó csak szerdán lesz, kedden már várják az érdeklődőket a Somogyi-könyvtárban a 81. Ünnepi Könyvhét első eseményére. A Polgári Szalonban Trianonra emlékeznek, a Régi Zsinagógában Póka Angéla és Szabó Győző játszik és zenél, a Közéleti Kávéházban Márai Sándor Füves Könyvéből válogatnak gondolatokat, a Vedres István Építőipari Szakközépiskolában keddtől látható a XX. Rajzpedagógus Kiállítás.
Tovább »

Június 4. a magyarság összetartozásának a napja

2010. május 31., hétfő · 105 hozzászólás

parlament_it (3) A nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az Országgyűlés hétfőn a trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét. A döntést a parlamentben vastaps fogadta.
Tovább »

Atlétika: két titános ezüst a diákolimpiáról

2010. május 31., hétfő · Hozzászólok

diak6korcs_0 A Titán TC juniorversenyezői a diákolimpián szerepeltek a hétvégén, azonban az idősebb atléták sem tétlenkedtek az utóbbi napokban.
Tovább »

Szárnyal a Mindszent a megye I.-ben + FOTÓK

2010. május 31., hétfő · 3 hozzászólás

magocs59 A Mindszenti SE immár kilenc mérkőzés óta veretlen a megyei első osztályú küzdelmekben. A zöld-fehérek menetelésében fontos szerepet játszik a csatárkettős, Nana Mihály és Mihály Róbert pazar formája, hiszen a tavaszi szezon során már 30 gólt szereztek. Most hétvégén is betaláltak, s ezúttal a Nagymágocs utazott haza Mindszentről szomorúan.
Tovább »

Sakk: Papp Petra ötödik lett a felnőtt bajnokságon

2010. május 31., hétfő · Hozzászólok

Befejeződött az országos felnőtt egyéni női sakk bajnokság. A még ifjúsági korú szegedi Papp Petra az 5. helyen végzett. A kiváló szegedi sakkozó jelenleg már Svájcban játszik a Közép-Európai Országok Csapat Bajnokságán. A magyarok a franciákkal és a szlovénekkel már játszottak, és Petra a két fordulóban 1,5 pontot gyűjtött.

Következő oldal »